Evet, GöztepeLIST kurulalı üç seneyi geçti her ne kadar bu yazıyı yaklaşık iki ay öncesi için planladıysam da kulübün o anki durumu itibariyle biraz geciktirmeye karar vermiştim. Bugüne nasipmiş.


Listenin baslıca amaçları, tüm dünyaya yayılmıs olan Göztepe taraftarını bir çatı altında toplamak, Göztepe ile ilgili dusuncelerini birbirleriyle, gazetecilerle ve en üst düzey Goztepe yöneticileriyle daha rahat, uygarca, sansürsüz ve küfürsüz (dusuncelere karsi sansursuz ama herhangi bir kisiye veya kuruma karsi kufurlere sansurlu) şekilde paylaşabilecekleri bir ortam olusturmak ve Goztepe'nin haklarını güncel yasamda ve elektronik ortamda koruyarak, tepkilerini daha beraberce verebilen bir sosyal yapi meydana getirmekti.


Bu üç sene zarfında burada ana hatlarıyla belirtilen amaçlara bağlı kalındığını belirtmem gerek Burada değişen tek şey sansür konusunda oldu. Çok şikayet edilen sansür ki bugünden bakınca bizim yani moderatörlerinde bazı hataları olduğunu görüyorum, sıfır düzeyine yakın uzun süredir.


Üç senedir yaklaşık 10.000 mesaj atılmış listeye, ortalaması 8-9. 25-40lı rakamlara kadar çıkmakla beraber 1'e kadar düşebiliyor. Sitenin içindeki diğer forumlarımıza ki o da 2001 Aralaık'tan beri hizmet veriyor yaklaşık 10.000 mesaj da oraya atıldı. Yani yaklaşık 20.000 mesaj atılmış. Oldukça ciddi bir rakam.


Taraftarların Goztepe ile ilgili düsüncelerini en iyi ve direk şekilde belirtebilmeleri için en bariz yolun Goztepe Spor Kulubu'ne uyelik olduğundan hep bahsedildi bu listede ve sitede herhalde son üç senede liste kaynaklı 70-80 kişi kulübe üye oldu ki son kongrede de orada bulunan üyelerin en az 1/3'ü benim listten tanıdığım insanlardı.

.
Ceşitli şehir ve semtlerdeki taraftarların daha iyi organize olabilmeleri için yerel Göztepe Taraftar dernekleri kurulmasi gerekliliğinden bahsettik çokça, ne yazık ki İstanbul ve Ankara'da dernekleşemedik ana sorun dernek merkezi oldu ama iki şehirde de dernek yapısına yakın bir şekilde organize olundu. İzmir'de ise bu işin ilk girişimini amigomuzun yapması gerektiğini düşündümüzden bu işe girişmedik.


Goztepe'nin kendi stadının ve güvenlik kuvvetlerinin olması gerekliliğinden hep bahsettik daha bahsetmeye devam edeceğiz.


Federasyon, MHK, İzmir milletvekilleri ve medyaya Göztepe ile ilgili duyarsızlıkları hakkında tepkiler sürekli verildi hatta son zamanlarda birtek biz epki veriyormuşuz gibi oldu, özellikle Gs maçında Digitürk'ün yaptığı seviyesizlik karşısında AŞ ve Dernek yönetimlerinin sessizliği liste üyesi pekok kişiyi rahatsız etti. Pekçok bildiri yayınladık hiçbiri için olumsuz tepki almadık. Bu konuda Göztepelilerin sesi olmayı başardığımızı düşünüyorum.


Göztepe AŞ'nin halka acilması ve bu yolla sermaye arttırımı yapılarak tesislesme ve stadlaşma bu forumlarda çok tartışıldı ama herhalde kuyuya konuşuyor olmak en sonunda insanları küstürdü.


Goztepe'nin bir marka olarak isim hakkını alması ve kaçak Göztepe hediyelik eşyalarının satışlarının engellenmesi konusunda çok kamuoyu yaratıldı ama ne dernek ne de AŞ yönetimi bu konuda yeterli hareketi gösteremedi. Bu konuda üç sene öncekine göre oldukça yol alındı ama ürün çeşitliliği hala minimal düzeyde.


Göztepe Marşı bu forumlarda ortaya atılıp yönetimden yanıt bularak gerçekleşen konulardan biri.


Resmi sitenin geliştirilmesi ve buradan e-ticaret yapılması konusunda birtakım adımlar atılmış olsa da tam ıturmuş bir sistem elde edilemedi.Burada e-ticaret yapmak üzere kurulan sitenin serverlarının güvenilirliği ve kendimize ait bir sanal pos almakta gecikmemiz etkin oldu.


Holiganizme karsi yaptırımlara hangi eylemlere ne tip yaptirim getirilecegi hakkinda ulusal objektif kriterlerin ortaya konulmasi icin kamuoyu yaratmak sırf holiganizm değil ülkemizde futbolda, basketbolda yayın gelirleri-hakem hataları-sponsor dağılımı gibi konularda yaşanmakta olan adaletsizlikle çok uğraşıldı herhalde bu ülkede üçlü oligarşi sistemine en çok karşı çıkan grup Göztepe taraftarı, bu taraftarın yarı sanal-yarı gerçek temsilcisi olarak GöztepeLIST idi. Fakat 100 yıllık sistemin yıkılması için sadece bizim karşı çıkmamız yeterli olmadı. Ülkemizi UEFAda en üst düzeyde temsil edenlerin bu sistemi ben kurdum bu sistem adildir demesi zaten ülkemizde bazı şeylerin değişmesinin zorluğunu ortaya koyuyor. Bu gösterdiğimiz tepkilerin üçlü oligarşi yönetim kurullarına, ulusal spor kuruluşlarının gündemlerine kadar gitmesi en azından bu kaar insanın boşa kürek sallamadığını düşündürüyor ama statükoyu değiştirmeye gücümüz burada da yetmedi.



Göztepe taraftarına ve diğer takım taraftarlarına bir rehber olarak Göztepe Taraftar Anayasasının hazırlanması, ve oylanarak kabul edilmesi ki bu Türkşye'nin ilk sivil anayasasıdır. Bu Sn. Birol Özsandık'ın parlak beyninden çıkmış bir fikirdi biz de elimizden geldiğince bu LIST organizasyonu içinde elimizden geldiğince değerlendirdik, ulusal düzeyde olsun yerel düzeyde olsun medyada oldukça yer buldu. Fakat bizim daha radikal taraftar gruplarımızdan oldukça sert tepkiler aldık.


2001 sonlarında üye sayısı olarak tepe sayıya ulaştık uzun süredir plato çiziyoruz.


GöztepeLIST Organizasyoınu bu üç sene içinde sistemin de zorlamasıyla bir taraftar derneği gibi davranmak durumunda kaldı. Şu ana kadar dernekleşmememizin sebebi ise bu konunun getirdi-ği sorumluluklar olarak özetlenebilir.


Üç senede Göztepe taraftarı kendini ifade edebileceği güzel bir platform oldu listemiz.


Sitemizse internet ortamında Göztepe deyince akla gelen ilk site oldu genelde. Röportajları ile, maç görüntüleri ile, en güncel haberleri ile en güncel Göztepe sitesi olmaya da devam ediyor. Canlı yayın ile (her ne kadar sürekli hale getiremediysek te) taraftarlarımıza maçları aktarmaya çalıştık. Kalitemiz ulusal düzeyde aldığımız ödülle tescillendi. Kulübe ait ne varsa anasayfamızdan görülebiliyor. Ne yazık ki resmi sitemiz goztepe.org.tr de bile bulamadığımız pek çok ayrıntı sitemizde var. (spor okulları-kredi kartı-dergimiz-kulübümüzün tüzüğü vs ) Bu içeriğiyle senede 120.000'in üzerinde tekil hit alıyor sitemiz.


LIST bünyesinden bayanlar kolu-Uniforce gibi yeni gruplar da çıktı. Göztepe için üniversite temsilciliği kavramını ilk ortaya koyan listemizin ilk temsilcileri olan Hasan Ayar, Serdar Orpak arkadaşlarımız diğer üniversitelilerle Uniforce'u kurdular. Simge Yılmaz ve arkadaşları ise Göztepe için bir ilke imza attılar ve bayanlar kolunu kurdular. LIST bu iki grubun da kurulması için iyi bir nüve gördü ayrıca hala beraber çalışmaya devam ediyoruz. Göztepelistanbul ve GöztepeLIST-Ankara ile üç büyük şehirde ciddi bir örgütlenmeye sahip olduk.


LIST bünyesinde ulusal düzeyde ses getiren pek çok organizasyona imza atıldı, tribün terörü hakkında Türkiye'nin en ünlü spor yazarlarının katıldığı bir sempozyum düzenledik. İki söyleşi organize edildi yine ulusal ve yerel ses getiren spor yazarları konuğumuz oldu. İstanbul ve Ankara dahil 20 kadar toplantı düzenledik. Pekçok insan birbiriyle bu toplantılarda tanıştı yeni dostluklar oluştu.


Amblem-slogan yarışmaları düzenledik.


Kendi gelirlerimizden kulübümüzün binasına aldığımız bilgisayar ise her ne kadar şanlı basınımız ve büyüklerimiz tarafından atlandıysa da oldukça anlamlıydı.


AŞ yapısına en büyük muhalefet buradaki sosyal yapıdan geldi. Hala da geliyor.

Yine profesyonel taraftarlık olgusuna da büyük muhalefet edildi ama adeta kulübün esas sahibi haline gelmiş olan yapı ile ancak bu kadar uğraşılabildi.


LIST dernek yöneimine iki yönetici verdi, ek olarak pekçok yönetici de buraya çeşitli aralıklarla mesajlar attı listemize ulusal ve yerel medyada sayısız defalar atıf aldı bu sitenin forumlarında yazılanlar. Benim bir önceki dönem, sevgili Ömür Nemli'ninse bu dönem dernek yönetimine katılması en başta ben dahil pekçok kimsenin hayal bile edemediği gelişmelerdi. LIST'in ilk dönemlerinde kendi kendimize atıp tuttuğumuzu düşünüyorduk. O zamanlara bakınca, şu an geldiğimiz nokta gurur verici.


Yılbaşından, LIST'in kuruluş yıldönümünden tutun, 14 Haziran'a yani kulübümüzün kuruluş gününe kadar çeşitli önemli günlerde yemekler organize edildi.


Bütün bu işler yani LIST bünyesinde yapılan bu sayısız organizasyonlar kısıtlı sayıda arkadaşımızla beraber organize edildi. Biz hepimiz amatör olarak çalıştık. Kendi çapımızda zamanımızdan ve maddi kaynaklarımızdan kaynak aktarmaya çalıştık. Hala da yapmaya çalışıyoruz. Bu aksiyon ekibini kapalı da tutmadık. Giderek genişledik. Genişlemeye devam ediyoruz.


Üç yılda çok ciddi işler yaptık umarım bundan sonra tüm üyelerimizin daha geniş katılımıyla ki buna açık olunduğuna herkes emin olailir daha büyük işler yapmaya devam ederiz.




Herşey sadece Göztepemiz için

Oğuz Resat Sipahi
http://www.sipahi.tk

var site="sm4goztepelist" <a href="http://sm4.sitemeter.com/stats.asp?site=sm4goztepelist" target=_top> img src="http://sm4.sitemeter.com/meter.asp?site=sm4goztepelist" title="Site Meter" border=0></a>

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter