Göztepe'mizin geleceğini tartışmak üzere organize ettiğimiz "Göztepe 2005-Göztepe 2025 isimli toplantıya katılan Sn iskender Tuğsuz, Sn. Levent Ürkmez, Sn. Bülent özkul, Sn. Coşkun Gencerler, Sn. Yusuf Muhafız, Sn.Ömer Dinçer, Sn Mehmet Ali Okumuş'a, Sn. Feyzi sürücüoğlu'na, Sn. Çağatay Çağlar'a teşekkür ederiz. Bu toplantıyı organize etmeye Mart ayı için karar vermiştik ki bu ihtiyaç Ocak'tan beri açıkça ortadaydı. Mart ayında o anki karışık durumdan dolayı uygun ortamı oluşturamamıştık. Kısmet Temmuz ayınaymış.


Toplantının en büyük eksiği Sn. Feyyaz Gülmen idi. Ne yazık ki kendisi katılamadı.


Davetlilerin %50'sinden fazlası geldiği için kendimizi başarılı buluyoruz.


Moderatörlüğünü Sn. Özant Önçağ'ın üstlendiği toplantıya büyüklerimiz için saygı duruşuyla başladık. Ardından Sn. Oktunç Güloğlu'nun hazırladığı sunum barkovizyondan gösterildi. Göztepe tarihinden kısaca bahsedildi ve bugüne kadar yapılamayablarda taraftarın hiçbir suçu olmadığı bir kez daha belirtildi. Ardından Sn. Tığsuz şu anki durum hakkında geniş bilgi verdi. Lisans çıkarma içintek sorunun Tayfun'un ikna edilmesi olduğunu belirtti. Ortada futbolculara 1,5, vergi +ssk ödemeleri olarak 6 olmak üzere 7,5 trilyon borç olduğunu belirttiler.


Acil olarak camianın ileri gelenlerinin Sn. Dinç Bilgin ile görüşmek zorunda olduğu ve AŞNin bu şekilde devam etmesinin Göztepe'ye zarar verdiği Göztepe'yi borçsuz bir şekilde bırakmaları gerektği ama bunu için de borçların ödenmesi gerektiği bunun zor olduğu belirtildi. Gelecek hakkında konuşmalar ne yazık ki günün sorunlarından dolayı beklediğimizin ve planladığımızın çok altındaydı. Profesyonel yöneticiliğe geçme zorunluluğu, spor okullarının geliştirilmesi, dergi ve kredi kartına özenmek gerekliliği, logolu mal satışı için uğraşılması, her sene bütçenin en az %5'inin yatırıma yönelendirilmesi gerekliliği konuşulan başlıca önerilerdi.

Bu sene başarısız olunursa sorumluluğun kendilerine bağlanamayacağını söyledi Sn. Tuğsuz bir soru üzerine.

Bütün bu öneriler ne kadar dinlenir bilmiyorum ama 78 seneyi ıskalamış bir camia olarak daha fazla ıskalamaya devam edersek sonumuzun nereye gittiği belli. Lisans çıkaramazsak amatör kümede en çok taraftarı olan takım olarak endam etme durumunda kalabiliriz.


Sn. Yusuf Muhafız zamanında Seferihisar'dan 100 dönüm arazi alınması için yöneticilere adeta yalvardığını ama kimsenin dinlemediğini 55 milyon dolara gökdelenlerin dikilebileceğini ama ortada tek metrekare arazi olmadığını olanların kötü yönetim olduğunu söyledi.

Ben de Ersin ve diğerlerinin maaşlarının ödenmemesi nedeniyle serbest kalmalarında payı olanların cezalandırılması gerektiğini bunun kötü yöneticilik olduğunu kendi hakkını koruyamamak olduğunu belirttim.


Sn. Serkan Boyacıoğlu kentkart önerisini açtı kentkartlardan her otobüse binişte 10 bin TL fazla alınsa ve bu para bir havuzda biriktirilse ve kulüplere dağıtılsa olarak özetlenebilir ya da her taraftarın kendi takımına ait kentkartı alması ve bu kartlardanbiriken paraların o takımlara dağıtılması.


Sn. Levent Ürkmez, Sn. Ömer Dinçer ve Sn. Coşkun Gencerler takımın AŞ olduğu süreçte başka bir şansın olmadığını en başta lale devrinin yaşandığını çok paralar harcandığını ama özellikle Aydın Bilgin döneminde hiçbir önerilerinin dinlenmediğini ve dışarıda bırakıldıklarını, Hamdi Türkmen'in kendilerini kucakladığını ama onun da kararalırken kendi kafasına göre hareket ettiğini belirttiler. Sn. Uniforce logolu ürün satışıyla ilgili kendi projelerini sundular. Ben de GöztepeLIST olarak planladığımız kulübümüze bir arazi satın alma planımızdan bahsettim.

Ayrıca profesyonel taraftarlık için harcanan, verilen biletler kadar bile yatırım yapılmamasından dem vurdu Sn. Feyzi Sürücüoğlu.


En az 1,5 triyon bütçeli, süperligdeyken 5 trilyon bütçeli bir oluşumu amatörlerle yönetemezsiniz. Her sene taşıma su götürerek te başarı elde edemezsiniz. Bu kulübün acil olarak yeni gelir kaynaklarına, eldeki kaynakların iyi kullanımına ve senelik en az 1,5 trilyonluk bir bütçeyi kendi olanaklarıyla yaratabilecek bir sisteme ihtiyacı var. 80. yılımızda da kişilere bağlı, amatörce yönetilen, tek bir metrekare arazisi olmayan bir kulüp olmak istemiyoruz.


Toplantıda emeği geçen Sn. Sedat Yazıcı'ya, Özant Önçağ'a, Tolgay Okumuş'a, Oktunç Güloğlu'na, emeği geçen diğer arkadaşlara, katılımcılara ve Best Western Otel yetkililerine teşekkür ederim. Kısa veya uzun vadede bir yararı olacak mı göreceğiz. İnşallah faydalı olur.

Herşey sadece Göztepemiz için

Oğuz Reşat Sipahi

http://www.sipahi.tk

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter