Bütün bu olanların ardından istek üzerine en azından kendi adıma üstüme düşeni yapayım, biraz beyin fırtınası oluşturayım dedim. Fakat henüz soru işaretleri çok olduğu için Ferit Tüzün'ün "Esintileri" kıvamında birkaç dakikalık meltem tadında bir seri spekülasyon çıktı ortaya.

Bundan sonra neler olabilir?

Bir seri mucize gerçekleşip kümede kalabiliriz bu hala mümkün. O zaman AŞ muhtemelen devam eder 6 milyon USD'yi bırakacaklarını sanmıyorum. Tabii yine aynı yere geleceğiz Haziran'da Feyyaz Gülmen devam eder mi? Dinç Bilgin'den başkası bilemiyor bunu. Hoca devam eder mi? Ligde kalırsak başarılı olmuş olur başarılı olduğu için kalması zor. Başarılı olduğu için daha çok para isteyecektir. Daha çok para ise racona ters gelir. Futbolcularinsa AŞ geleneğine bağlı olarak yarısından fazlası gider biz de seneye aynı bekleyişe devam ederiz düşecek miyiz, düşmeyecek miyiz? Muhtemelen futboldan gelecek para vasıtasıyla basketbol ve voleybol tekrar birinci lige çıkar. AŞ yine kalıcı yatırım yapmak istemeyince zorunluluk olmazsa bu şekilde devam eder tapusuz olarak yaşamaya devam ederiz. Kaplumbağa misali oradan oraya gittiğimizi öğreniriz yine akşam haberlerinde.


Ligde kalamazsak o zaman ruletteki kadar ihtimal var.

AŞ devam ederse:

öncelikle hedef ne olacak ligde kalmak mı şampiyonluk mu ki ligde kalmayı hedefleyince genelde düşüyoruz.

Feyyaz Gülmen devam edecek mi? Yine Dinç Bilgin bilir.

AŞ yatırım yapacak mı yoksa belediyeden gelecek para+üç beş kuruş hasılat mı olacak gelir? AŞden yatırım yapılırsa ya da sponsor bulunursa ne ala, olmazsa zaten yine kümede kalmaya oynarız.

Derneğe devir ederler mi? Vergi borcu nedeniyle zor gözüküyor. Olay çıkarttırıp apartopar zorla devredebilirler ya da borcu ödeyip devredebilirler.

Hocanın kim olacağı da iddiaya bağlı.

AŞ devrederse bu sefer derneğe kalacak iş derneğin şu anki yapısıyla bu işi götürebileceğini sanmıyorum. Bu durumda yeni bir firme bulunmaya çalışılabilir. İzmir'de bu işe kalkabilecek başka bir şirket olduğunu sanmıyorum. Belki BTM olabilir ama Levent Başkan'ında böyle bir işe girişeceğini beklemiyorum. Star grubuna yanaşılabilir ama onların da liglerdeki üçüncü takımı olacak pek sıcak bakarlar mı? Belki de gizli sahibimiz olan Turgay Ciner... Ne düşünür hedefi ne olur? Kimse bilemez.

Burada her halukarda nasıl bir gelecek sorusuna yanıt aramak da gerekir bu esinti içinde.

Eğer tekrar düşeceksek ya da kalmamız için gerekli yatırım yapılmayacaksa hiç çıkmayalım diye düşünüyorum. Kalsak ta düşsek te bu bir-iki sene içinde yapılanalım tesislerimizi yapalım, kulübü profesyonel yapıya kavuşturalım, ilk kez bir hoca ile sürekli olarak 6 aydan fazla çalışmayı başaralım. Dergimiz ile kredi kartımız ile uğraşalım, Urla'ya mı nereye olur tesislerimizi yapalım. Bir salon yapalım. Sonra tekrar çıkmak için uğraşalım.

Her halükarda bu üç hafta içinde ligde kalmak için gerekli girişimlere bu üç maçın kazanılması için iç ve dış girişimlere devam edilmesi gerek. Elinde toplam 700.000 satan üç gazete ile kamuoyu yaratamıyorsan daha da söyleyecek fazla birşey kalmıyor.

Herşey sadece Göztepemiz için...

Oğuz Reşat Sipahi

http://www.sipahi.tk

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter