Tarih: 20 Aralık 2005

İlhan Cavcav, F.Bahçe yönetimini PKK’ya benzetti.

İşte haberin detayları;

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Fenerbahçe yönetimini terör örgütü PKK’ya benzetirken, Sarı-lacivertli yönetimi cumhuriyet içinde yeni bir cumhuriyet kurma peşinde olan bir örgüt gibi davranmakla suçladı.

Camiayı ayağa kaldıracak sözler!
Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Fenerbahçe camiasını ayağa kaldıracak açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe’nin Kulüpler Birliği’nden ayrılmasını eleştiren Başkan İlhan Cavcav, “Türkiye’de 18 kulüp var. Fenerbahçe de büyük bir camia. Üzülerek ifade ediyorum, Fenerbahçe yönetimini Türkiye’de Türkiye Cumhuriyeti varken PKK gibi, başka kuruluşlar gibi Türkiye’de hükümet kurmak isteyen, cumhuriyet içerisinde cumhuriyet kurmak isteyen bir örgüte benzetiyorum.
Türkiye’de 18 kulübümüz var. Fenerbahçe eğer böyle bir Cumhuriyet kurmak arzusu içerisindeyse; Kulüpler Birliği’nden ayrıldığını nasıl açıkladıysa, Türkiye liglerinden de çekildiğini ilan etsin” diye konuştu.
Kartal, Pendik’le oynasınlar
Fenerbahçe Kulübü’ne İstanbul’daki Kartalspor, Pendikspor, Beylerbeyi, Beykozspor gibi takımlarla bir lig kurmasını öneren Cavcav, “Fenerbahçe’nin de içinde olduğu bu takımlar kendi aralarında oynayabilir. O zaman herkes rahat eder. Fenerbahçe de rahat eder, diğer kulüplerimiz de rahat eder.

Bunlar gazetelerde yer alan manşetler. Benim yorumum, kafamdan uydurduğum şeyler değil. Internet üzerinden tarih ve isim aratarak bu bilgilere gazete sayfalarından ulaşabilirsiniz.

Peki şimdi günümüze gelelim;

Tarih:10 TEMMUZ 2011

GENÇLERBİRLİĞİ Spor Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, futbolda şike iddialarıyla ilgili olarak, "Fenerbahçe gibi Türk futbolunun lideri olan bir kulübün maç satın alma cihetine gideceğini sanmıyorum. Ben kendimi Aziz başkanın yerine koyuyorum ve böyle bir şey yapacaklarına ihtimal vermiyorum" dedi.

Fenerbahçe gibi güçlü kadrosu olan bir kulübün maç satın alması gibi bir olaya bir başkan olarak, aynı zamanda Aziz başkanın yerine kendimi koyuyorum ve böyle bir şey yapmalarına ihtimal vermiyorum. O bakımdan Allah yardımcıları olsun. Futbol Federasyonuna çok önemli görevler düşüyor. Ancak mahkemelerin neticesi belli olmadan herhangi bir kararı tatbik sahasına koymak, bana göre Türk futbolumuz ve diğer kulüplerimiz adına handikap olur. Kulüplerimize zarar vermeden münferit olarak değerlendirmek lazım".

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Fenerbahçe’nin küme düşürülmesine ihtimal vermediğini kaydederek, "Kulüpler Birliği toplantımızı yarın (Pazartesi) yapacağız ve orada da görüşeceğiz bu konuları. Fenerbahçe’nin küme düşürülmesi ihtimalini düşünmek dahi istemiyorum. Yoksa tüm Türkiye’deki kulüplerimizin akibeti meçhul olur, o bakımdan Fenerbahçe’ye böyle bir şey uygulayacaklarına ihtimal vermiyorum" diye konuştu.

Aradaki beş senelik süreci dikkate almazsak, konuşan aynı başkan, aleyhine ve lehine konuştuğu kulüp aynı kulüp.

İlhan Cavcav bu açıklamaları kulüpler birliği adına yapıyor. Yani bu basın bildirisinin altında diğer Anadolu kulüplerinin de imzası var.

Bir yanda deniliyor ki;

Gitsin Kartal,Pendik,Beykozla oynasın diğer yanda küme düşürülmesini ihtimal olarak bile görmek istemiyorum.Türk futbolumuz ve diğer kulüplerimiz adına büyük handikap olur.

Eee noldu?

Söyleyelim;

Arada 6 senelik bir dönem var.15 Ocak 2010 yılında yayıncı kuruluş, Süper Lig maçlarının yayın hakkını 321 milyon dolar bedelle 2014 yılına kadar satın aldı.Bu da vergilerle birlikte 500 milyon dolar civarında bir para yapıyor.Yayıncı kuruluşun yatırmış olduğu ilk taksit olan 90 milyon dolarlık ödeme ile birlikte kulüpler 7-12 milyon dolar arasında ödeme aldı.

Geçen sezon yayıncı kuruluş 18 kulübe 525 milyon 972 bin TL ödeme yaptı.

2010-2011 sezonunda kim kaç para aldı?
Takım...............Milyon TL
F.Bahçe...............65.360.000    
Trabzon...............50.900.000    
Bursaspor...............37.475.000    
G.Antep...............32.576.000    
Beşiktaş...............42.300.000    
Kayseri...............26.000.000    
Eskişehir...............23.800.000    
G.Saray...............40.800.000    
Karabük...............22.600.000    
Manisa...............21.800.000    
Antalya...............22.600.000    
İst. B.Ş................21.850.000    
A.Gücü...............22.215.000    
G.Birliği...............21.828.000    
Sivasspor...............20.668.000    
Bucaspor...............18.000.000    
Konyaspor...............18.000.000    
Kasımpaşa...............17.200.000    
Toplam...............525.972.000

Gelelim sözün özüne;

Havuzdan alacakları pay Fenerbahçe'nin küme düşmesine endeksli olarak azalacak olan kulüpler ve başkanları bir anda Fenerbahçe'ci oldu.

Fenerbahçe'nin küme düşmesi Türk futbolunun marka değerini düşürürmüş, Anadolu kulüpleri ne yaparmış?

Bank Asya 1.ligin marka değeri yükselir olur biter ya da Bank Asya'da mücadele eden Anadolu kulüpleri ihya olur. Bu kadar basit. Türk futbolu sadece Süper Lig'den mi ibaret???

Şimdi gelelim problemimize;

Kulüplere yayın geliri sağlamak amacıyla doldurulan bir havuz 2 şikeyle 4 günde boşalıyorsa, 4 teşvikle kaç günde doldurulur?

a-) 4

b-) 2

c-) 4-4-2

d-) Fenerbahçe'ye bağlıdır

e-) İlhan Cavcav'a bağlıdır

Bu havuz problemi sorusunun birinci kısmıydı.

Şimdi gelelim daha eğlenceli bir soruya;

Bir futbolcu, kendi şehrinden bir takımın küme düştüğü maçta havuza girip deliler gibi oynuyor, kutlama yapıyorsa ve o gün yenilen hurmalar bugün geri dönüp kendini tırmalıyorsa,bu futbolcuyu kim kurtarır?

a-) (B)eşiktaş (J)okey (K)ulübü

b-) İstanbul Büyükşehir Belediyesi Havuzlar ve Parklar Müdürlüğü

c-) Derya Büyükuncu

d-) İskender Alın

e-) Hiçbiri

 

 

Süleyman YENGİL

 

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter