*Yeni Asır'a ilk geçisimizdeki Düzcespor maçı

*İlk çıktığımız sene ilk etapta Kuşadası maçları ki biri deplasmanı

*İlk çıktığımız sene Rizespor, Sarıyer maçlarıı

*Düştüğümüz sene Fb, Trabzon, Kocaeli, İstanbul, Adana, Denizli maçlarıı

*İkinci çıkışımızdaki BSB, Ksk, Diyarbakır maçları

*Geçen seneki Gs, Fb, Ankaragücü maçları.ı


Aslına bakarsanız düştuğümüz seneden beri düşüş var.


İlk çıkışımız ile ikinci çıkışımız arasinda düşüş var.


Geçen sene ile ilk çıktığımız sene arasında düşüş var. Hem de geçen seneki başarıya rağmen. Buna bir sebep ilk seneki biletleri birara 100.000 olması olabilir ama yeterli değil.


Bunda surekli düşme stresi ve bir kere düşmüş olmak ki düştüğümüzden beri esasında o eski hava (ilk çıkışımızdaki) nadir oluştu, olabilir. Herhalde en etkili nedenler bu.


Bir de şu var bayağı uzun süredir hic 2000 kisiye oynamamıştık, içeride Adanaspor ve Malatya'dan ve ayarındaki takımlardan 4 yememiştik.


Bu sene hiç yeneriz diye maça gidemedik, Elazığ maçını bile çok zor kazandık ve kadronun zayıflığı ki geçen seneki kadroyu bile zayıf buluyorduk bu seneki kadro için yorum sizin..


5 senedir kadro korunmasından bahsediliyor ama beş senedir kadro bozuluyor bu sene kaçan balıkların Denizlideki başarıları kafaları yerden yere vurduruyor mu bilmiyorum. Değişen teknik direktör sayımız hiç te az olmadı. Ne yazık ki yine iki kere aynı hoca ile başlayamadık, bir kere bile tek hoca ile bitiremedik.


Yeni Asır desteğinin bu sene sürekli azalması Yeni Asır'ın mali durumunun çok bozulması, bilerek veya bilmeyerek Göztepe'nin daha az yer alması, elimizde son iki senede en iyi kullanılan kuvvetin pek lehimize değil aleyhimize işlemesine neden olmaya (Trabzon maçının biletinin Göztepe kredi kartıyla %50 inmdirimli olduğunun halka duyurulamaması gibi) başladı. Burada mali durumun esasında son iki senede de bundan farklı olmadığını belirmek lazım. (Yeni Asır'ın gücünü anlaşılması bakımından)


Ayrıca sürekli eski başkanlar hakkında dedikodular çıkarılması ama bunların dedikodu düzeyinde kalması ve hesapların ve rakamların şeffaflıktan uzak olması insanlara güvensizlik aşıladı, aşılamaya devam ediyor. Üç AŞ başkanının farklı çizgileri ve genel bir AŞ politikasından çok başkana göre değişen ve gelişen çizgiler de kulübün büyümesinde ve taraftarın yarınlara bakışında engeller yarattı ve güvensiz bir ortam oluşturdu. Bütün bu olaylar zaten kısıtlı olan ve yok denebilecek kadar küçük camianın da yaralanmasına neden oldu. Göztepe camiası ve buna ek olarak tribünleri bir küskünler topluluğu oldu.


Peki bu andan sonra neler yapılabilir derseniz:

1)En azından bu sene de ligde kalınmasının sağlamak için 500.000 USDlik bir ek kaynağa ihtiyaç var gibi duruyor. Böyle bir kaynak gelecek sene en az 4 milyon USD daha demek. Ayrıca ligde üç sene kalmak bizim kalıcılık şansımızı da arttıracaktır. Yine bu seneki en büyük sorun olan iç saha mağlubiyetlerine de engel olacaktır. Burası açık ki en büyük eleştiriler iç saha mağlubiyetlerinden sonra oluyor. Düşmemizin kimseye bir faydası olmaz Dinç Bilgin dahil. Göztepe hala büyük bir güç tabii kullanmayı bilene.

2)Daha şeffaf olunmaya çalışılması gerekmektedir..

3)Taraftarın kendini önemli hissetmesini sağlamak gerek. Bu Yeni Asır ilk geldiğinde çok güzel yapılmıştı o kadar abartıya gerek yok, cüzi miktarlarla da birşeyler yapılabilir.

4)Yeni Asır kullanılarak ve kişisel ilişkilerle saha dışında daha kuvvetli olmamız, en azından hakkımızın yenmemesi sağlanmalı.

5)Yönetime ve işleyişe profesyonel insanlar alınmalı, insanların birbirini sevmesi, bir grubun yaptığının da, diğer grubun yaptığının da Göztepe için olduğu, herkes birbirini desteklemezse Göztepe'nin yerinde sayacağı, aslolanın Göztepe olduğu unutulmamalı.

6)İşleyiş demokratikleşmeli.

7)Yönetsel politikalarda ve yönetimlerde süreklilik oluşturulmalı ve bu süreklilik içinde geçmiş bugün ve yarın birleştirilmeye çalışılmalı.

8)Dernek olsun AŞ olsun yapılan herşeyin Göztepe için yapıldığı ya da yapılmaya çalışıldığı ikisinin birbirini tamamlayan ve destekleyen iki unsur olması gerektiği unutulmamalıdır.


Göztepe İzmir'in en önemli markasıdır. Bu markanın gelişmesi için ortaya bir politika ve bu politikayla ilişkili bir vizyon konmalı ve bu vizyona uygun uzun dönemli eylemlerle birlik ve beraberlik içinde 75 yıllık eksiklerimizin hızla tamamlanması ve bundan 10 yıl sonra bu andan daha iyi yerlerde olabilmek için + değerler oluşturulmaya çalışılması, Göztepe camiasının birbirinden nefret edenler değil, birbirini seven insanlardan oluşan bir topluluk olmasına çalışılması gerekmektedir.

Oğuz Reşat Sipahi

http://www.sipahi.tk 

var site="sm4goztepelist" <a href="http://sm4.sitemeter.com/stats.asp?site=sm4goztepelist" target=_top> img src="http://sm4.sitemeter.com/meter.asp?site=sm4goztepelist" title="Site Meter" border=0></a>

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter