Özkan Cengiz
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Digitürk yayıncı kuruluşta TRT internet televizyonumu Süper Toto para veriyor da Bank Asya öpücük mü veriyor. Süper Ligin marka değeri varda 1.ligin yok mu?

Ey Türkiye’nin Gazetecileri, Yazarları, Anlı Şanlı Spor yöneticileri, hala ortaya çıkan bütün kayıtlara işlemlere bunlar bana ait değil bile diyemeyen borç aldım borç verdim diye ilkokul çocuklarının bile inanmayacağı bir savunma yapan yöneticilerin olduğu, futbolcu, teknik adam, yönetici, başkan kapsamında nerdeyse 18 takımlık ligin 12 takımının soruşturulduğu bir ligin peşindesiniz.

Evet! TFF büyük bir hata yapmıştır, yaptığı hata kendi başını kendi beceremeyip işi UEFA’ya bırakmasıdır, Kimse UEFA bize haksızlık yaptı onu bunu anlatmasın UEFA’nın tavrı ilk günden belliydi. TFF nasıl ki kişileri tedbirli sevk ettiyse takımları da tedbirli sevk edecek Avrupa’ya göndermeyecekti. Sıradan diğerlerini gönderecekti, sonuçta kimin Avrupa’ya gideceğinin belirleyicisi TFF bu işe fazlası ile yetkisi var.

Bu beni ilgilendiren kısmı değil Fbspora kıyak yapmak uğruna TFF kendini ateşe attı kimseye yaranamadı bugün ve yarında cezasını çekecek.

Beni ilgilendiren kısmı ağzını açanın Bank Asya 1.ligine gelmeye niyetlenmesi, Bank Asya birinci ligi ne kadar pislik bir yer ki kim pislik yapıyorsa soluğu burada alıyor. Evet şike yapmanın cezası bir alt ligdir. Ama öyle kuru kuruya alt lig değil, şike yapan sporcularının futboldan men edildiği, yöneticilerinin hak mahrumiyeti aldığı, yüklü para cezaları, puan cezaları, verilerek alt lige düşürülmesidir. Bunun yanında ŞİKECİ gibi yüzyıllar boyu üzerinden silinmeyecek unvanı alarak düşmektir.

Beni bir alt lige düşürün, benim haklarımı bu sene dondurun, diye ağlanmanın aklınca gurur yapmanın ben bu sene 14 kişiyle oynayayım, benim kale diğerlerine göre 4 metre küçük olsundan  farkı yoktur. Kurallar bellidir, kendi insiyatifiyle ligde oynamayan, maçlara çıkmayan takımın gideceği yer ülkedeki en alt yerdir. Yani bölgesel amatördür, facebookta internette, sunumlar paylaşan dibe gideriz, küllerimizden doğarız edebiyatı yapan fbsporluların gidipte geleceği yer orasıdır. Çok delikanlılarsa düşerler bölgesel amatöre oradan tekrar gelirler biz de delikanlılık görürüz.

Gelelim Bank Asya 1. Ligine bu ligde bu sene dünyanın saygı duyduğu, şike tereddüttü duymadığı uluslararası kırılamayan rekorlar kırmış, şike ile değil seyirci rekoru ile UEFA sitelerinde yer almış maçların yenileri oynanacak.

Anlı şanlı futbol medyamız dünyaya, şikeci olunmadığını, teşvikçi olunmadığını seyircisi ile kültürü ile, oyunu ile, hırsı ile Türkiye’de futbolun ne olduğunu dünyaya göstermek TÜRK Futbolunun üzerine çalınan kara lekeyi temizleyip Dünya’ya biz buyuz, böyle futbol ülkesiyiz demek istiyorsa, SAMİMİYETLE TÜRK FUTBOLUNUN DÜŞEN DEĞERİNİ YÜKSELTMEK istiyorsa 18 Eylül 2011 günü Gelir GÖZTEPE – KARŞIYAKA rekabetini izler, futbolu hatırlar.

TRT ve Bank Asya’ya hatta ve hatta Altınbaş ve Yaşar gruplarına tavsiyem elinizdekinin kıymetini bilin. Reklamınızı, PR ınızı iyi yapın. Sesinizi önce Türkiye’ye Sonra Dünyaya duyurun.

18 Eylül  Türkiye'de futbol nedir. Herkes Görecek!

Özkan Cengiz
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter