Özkan Cengiz
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
www.ozkancengiz.net

Geçen hafta şehir dışında olduğumdan dolayı bandırma maçından sonra ilk kez maça gelebildim. Saat 12.30 civarında stadyuma yaklaştığımda oldukça tenhaydı. Neden bu kadar tenha diye düşünerek maça girdik. Başta tenha gibi gözükse de sonra tribünler yavaş yavaş doldu. 5600 biletli yaklaşık 7000 kişi tribünlerde yerini almıştı. Kapalı tribünde biraz da karşıdan vuran rüzgarın etkisiyle müthiş bir soğuk vardı. Adeta içimiz dondu.

Maça hızlı başladık.  Takımımızda uzun zamandır kadroda yer alan Emin yoktu. Emin yerine Serdar Samatyalı çekilmiş Serdarın sağdaki yerine de yeni transferimiz Halil Zeybek monte edilmişti. Defansta Uğurtan ilk 16 nın dışında bırakılırken Mehmet Yılmaz, Orhan göbekte kenarlarda izzet ve Ahmet sağlam olarak defans kurgusu sağlanmıştı.

Beypazarında 10 günde 3 maç oynamanın yorgunluğu olsa da maça diri başladılar, klasik bir orta alan mücadelesi giden maçta yine tek forvet Tayfun ile başladık. Hemen arkasında oynayan Raşitin etkisiz oyunu ilk yarı Tayfunu çok yordu. Lig arasının iyi gelmediği iki oyuncumuz İlhan ve Raşitin göbekte etkisiz kalması ilk yarıyı orta saha mücadelesi şeklinde geçirdi. İlk 30 dakika biraz biz çıkmaya çalıştık son 15 dakika da onlar üstümüze gelmeye çalıştılar. Sağdan gelen taçta Tayfunun çok güzel asisti Halilin doğru yerde bulunması ve karmakarışık vuruşu ile golü bulduk.

Devre arasına hakeminde katkısı ile bir sıfır önde başladık. İkinci yarı en çok aksayan İlhan Raşit ikilisine hocamız müdahale etti İlhan’ı öne çekip Raşit’i dışarı aldı. İlhandan boşalan yere de yeni transferimiz Hakan monte edildi. Hakan bütün sorunları bir anda çözdü güzel ve etkili oyunu İlhanın da Raşit’in yerinde etkinliğini artırması ile orta sahada zayıf karnımızı çözdük. Zaten akan dakikalarda Hakanın güzel asisti ile Tayfun maçı iki sıfır yapınca şöyle bir oh çektik. Her şey iyi gidiyordu uzaydan gelen bir top maçı 2-1 e getirdi, sonra biraz kavga dövüş 3-1 sonra bir tane daha göstere göstere gol 3-2 en nihayetinde bitiş düdüğü.

Maçın genel görüntüsünü bu şekilde gerçekleşti. Maçın en çok konuşulacak adamı hakem oldu. İnanılmaz kötü bir yönetim gösterdi, iptal ettiği gol buz gibi goldü, Bey pazarının bir bizim iki penaltımızı çalmadı, Özellikle Tayfun’a yapılan faulleri görmezden geldi. Değil 2.lig, amatör kümede maç yönetmesi gereksiz bir hakemdi. Umarım gözlemci işini doğru yapmış düzgün bir rapor yazmıştır.

Maçın ikinci konuşulacak adamı gene hocamızdı. Özellikle Bey pazarının yorgunluktan çöktüğü 60. dakikada maç 2-0 iken haklı yorgunluktan son vuruşlarda zorlanan Tayfunun yerine Türkeri alsa maç beş sıfıra rahat gidecekti, ama kendisi tribünlere inadından mıdır, Morinho’ya özenmesindemidir bunun için 86. Dakikaya kadar bekledi ve az daha amiyana tabir ile elinde patlıyordu. 

Şu bir gerçek ki bugün İlhan ile Raşit’in oynamaya çalıştığı alanda rahatlıkla Tayfun veya Türker’de oynayabilir, sanki bu adamlar ileride yatan jardel tipi forvetler gibi ısrarla tek forvet oynatılıyor ve güçleri tükeniyor. Bugün Tayfun yanında Türker olsa 60. dakikadan sonra girdiği pozisyonların hepsini ağlara bırakırdı. Hoca mutlaka bir formül çözüm üretip bu iki etkili adamı bir anda sahaya sürmeli.

Yeni transferlere gelir isek, iki gol atmasına rağmen Halil bence çok iyi değildi. Kanadı su yolu gibi kullanmasına rağmen bir tane düzgün orta yapamadı, iyi bir Raşit’i veya gününde bir Serdar’ı kesmesi çok kolay değil umarım kısa zamanda form tutar ve bize etkili oyununu seyrettirir.

İkinci yarının başında oyuna giren Hakan bence çok iyiydi. 45 dakika oynamasına rağmen kendini fazlası ile gösterdi. Adrese teslim ortası ile asistini yaptı, orta sahada Ferhat’ın yükü azalttı her topun içindeydi. Benim en çok beğendiğim yeni transfer oldu. Ramazan konusunda çok bir şey söyleyemeyeceğim Kendini gösterme fırsatı olmadı. Umarım kısa zamanda kendini gösterir.

İlk yarı takımın kötüsü olan İlhan ile Serdar ikinci yarı oyunları ile tecrübelerinin gücünü gösterdiler maçı getirdiler. Maçın iyisi olarak maçı tamamladılar. Orta alan da Ferhat görevini yaptı, Akın önceki maçların aksine kalesinde güven verdi, kanat toplarına hakimdi. Hep pozisyonların içindeydi, uzaydan gelen iki tane gol yedi bence kusuru yoktu.

Önümüzdeki hafta İskenderun deplasmanı bence Türker ile tek forvet başlayıp bir puan için oynayıp olursa ikinci yarı Tayfun ile üç puanı alıp gelmeliyiz. Dört hafta on puan bizi bu ligden çıkarır.

Özkan Cengiz
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
www.ozkancengiz.net

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter