Özkan Cengiz

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. 

Göztepeli Gibi…

08 Kasım 2015 Pazar saat 13:30 …

Şu an şu dakika binlerce kişinin dimağının kıvrımlarında dolaşıyor. Herkes bir başka ucundan tutuyor, çevresindekilerle konuşanlar ne yapacağını neler olacağını tartışanlar, herkes kendince yorumunu yapıyor…

Osmanbey parkında bir grup Karşıyakalı oturuyor, nasıl pankartlar hazırlayacağız diye düşünüyor, gene mi aynı konu yahu kardeşim biraz yaratıcı olun artık TFF’de bile izi yok başka bir şey bulalım diye tartışıyor.  Forumları bir dolaşın bunlar ne yapıyor pankart falan sabahtan gidelim gene müdahale edelim diyorlar, efsane takım pankartına sabah yaptıkları taarruzu anlatıyorlar…

Selçuk Yaşar tesislerinde bir hoca yardımcısıyla konuşuyor, Metin hoca taraftarla gergin 20-25 dakika oyunu tutsak tüm gücümüzü toplayıp 10 dakika bastırsak Göztepe tribünlerini karıştırırız sonra hocada takımda bocalar bir tane attık mı işi bitiririz diye inceden hesap yapıyor. Hemen alt katta kaşarlardan kurulu beyin takımı hem maaşları almanın hem de primi tırtıklamanın yolu bu maç, aldık mı cebimiz para görür sonrası içinde tribünleri yanımıza alırız. Her yol roma elimizden geleni ardımıza koymayalım. Göztepe tribünlerini çıldırtalım zaten çözülmeye hazırlar diye birbirlerine anlatıyorlar. 

Bozyaka da iki amir birbiri ile konuşuyor Vali beye o kadar anlattık dinlemedi. Bu iş olmaz dedik inanmadı yaşasın görsün bakalım başımıza neler gelecek aman taviz yok en ufak bir şeyde sert müdahale edelim göz açtırmayalım biz söyleyeceğimizi söyledik günah bizden gitti. Zaten gerginler birkaç kişiyi alsak zaten iş kopar. Burada bu işin olmayacağı anlaşılırsa ikinci maçta kafamız ağrımaz…

Uzaklarda bir yerlerde Samsun’da, Bolu’da, Adana’da spor adamları konuşuyor, bunlar bu hafta en az ikişer maç yerler, üç beş kişide kart görür şansımız yaver giderse atılanlar da olur. Zaten yenilen zor dikiş tutturur çok iyi döneme geldi bu maç hakkımızda hayırlısı.

Kendini futbolu yönetiyor zannedenler, bu maça çok değer vermemek lazım, baksana eşit tribün falan burada çok olumlu bir ortam ortaya çıkarsa bizim derbinin gazı kaçar, yarın İstanbul da da eşit tribün geyikleri başlar. Bu artık nasıl olduysa oldu önünü tıkamak lazım hocayla gözlemciyle bir görüşün dikkatli olsunlar sahada disiplinli olsunlar kimseye taviz vermesinler.

Kabul etmek istemesek te urla da Adnan Süvari tesislerinde muhtelif odalarda detayına girip üzülmek istemem ama çeşitli varsayımlar çeşitli hesaplar kitaplar.

Körfezin iki yakasında karanlık sokaklarda loş ortamlarda kavga etmek, kan akıtmak zarar vermek amacıyla kimseyi düşünmeden sadece kendine nam sağlama derdinde mafyacıklar, adamcıklar.

Kulüplerin Yönetim Kurulu odalarında Başkanlar yöneticiler hepsi birbirine bakıp bazıları sesli bazıları sadece içinden tekrarlıyor. Yaptık bir iş bakalım iyi mi olacak kötü mü olacak başımıza ne gelecek hakkımızda hayırlısı.

Bunların hepsinin yanı sıra bir sürü evde 8,9,10, 11 ve benzeri yaşlarda onlarca yüzlerce çocuk heyecandan uyuyamıyorlar baba ne giyeceğiz, yeni swetlerden alacak mıyız. Ne demek sen gelme hep anlatıyorsunuz ben bu maça gidemeyeceğim de hangi maça gideceğim. Fleminks gol atarmı keşke gene Şaban abi olsaydı o ne güzel atmıştı. Tribünde ne olacak geçen sefer ne güzel müzikler vardı, bize sarı kırmızı bir şey dağıtmışlardı giymiştik. Devre arasında ve maç sonunda ağlamıştık. Ama biri üzüntüden biri sevinçtendi. 

Binlerce insan hepsi değişik duygular, değişik hesaplar içerisinde geride kim kaldı.

Bizler Göztepeliler onlarca Ksk maçına çıkmış, kimisinden sonra üzüntüden kimisinden sonra sevinçten sarhoş olmuş ama hepsinde kendisine bu tribünleri bırakan abilerine layık olmaya çalışmış olmanın huzurunu yaşamış Göztepeliler. 

Bir büyük sınava daha hazırlanıyoruz. Yanlış anlamayın ksk maçı değil sınavımız. Onlarca yüzlerce insanın üzerimizde hesabı var. Herkes bize göre hesap kitap yapıyor. Kimi öfkemizi hedefliyor, kimi sevgimizi. Kimi hassasiyetlerimizi kullanma derdinde kimi hassasiyetlerimize özen gösterme, kimi fitilimizi yakma derdinde, kimi ateşimizi soğutma, bu kadar insan üzerimizde hesap kitap yaparken bizim ne yapacağımız büyük sınavımız.

Her zaman yaptığımız gibi ama bugüne kadarkilerin hepsinden daha güzelini yapacağız. 

Göztepeli gibi hazırlanacağız, sanki düğüne gider gibi, 

Göztepeli gibi inanacağız, amatördeyken Avrupa deplasmanı hesabı yaptığımız gibi, 

Göztepeli gibi sabredeceğiz, 16 yaş ortalaması takımla her sene lig düşerken güzel günleri beklediğimiz gibi,

Göztepeli gibi ölüyü dirilteceğiz, 90 da tabutta rövaşata yapar gibi,

Göztepeli gibi anılacağız, pankartla, meşaleyle, tezahüratla, çoşku ile, neşe ile, 

Göztepeli gibi olacağız sonuç ne olursa olsun mağrur ve dik görevini yapmış olmanın huzuru ile dolu,

Göztepeli gibi isyan edeceğiz, hiç bıkmadan, hiç usanmadan, hiç vazgeçmeden, 

Ve en sonunda bizim üzerimizden hesap kitap yapan herkes ağızları bir karış açık bakacak tribünlere, şaşıracaklar, imrenecekler, kıskanacaklar, kimse duymadan kendilerine itiraf edecekler.

EVET BUNLAR GERÇEKTEN FARKLIYMIŞ GÖZTEPELİYMİŞ !

Şimdi kalan 3 günde şapkanızı önünüze koyup düşünün;

bu maçı kazanmak mı, bu sene şampiyon olmak mı önemlidir, kafayı bulup küfür etmek midir, sokak arasında can yakmak mıdır mevzu yapmak mıdır tribüncülük, Kendi Başkanına hocasına güç gösterisi yapmak, futbolcuya yöneticiye baskı kurmak mıdır taraftarlık. Yoksa;

15.000 KİŞİ AĞZINA KADAR DOLU TRİBÜNDE KALP ATIŞI RİTMİNDE RESİTAL YAPIP SONUÇ NE OLURSA OLSUN TEK YÜREK TEK BİLEK SONUNA KADAR DİRENMEK GÖZTEPELİ GİBİ İSTEDİĞİNİ ALMAK MIDIR YAPMAK İSTEDİĞİMİZ ŞEY.

GELİN 7 DEN 70 E GÖZTEPELİ GİBİ BİR PAZAR YAŞAYALIM.

ALAYINA İSYAN İNADINA GÖZTEPE

Özkan Cengiz

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. 

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter