Neye talip olduğunuzu önce kendiniz bilmezseniz hiç kimseye derdinizi anlatamazsınız. Derdinizi net cümleler ile açık açık anlatamazsanız – ya da anlatmazsanız – hiç kimse sizi anlamak için çaba göstermez. Yapmak istediklerinizi , istediğiniz kadar şatafatlı cümlelerle anlatın , istediğiniz kadar yol bu yöntem bu racon bu deyin herkes sizin geçmişte yaptıklarınıza bakar. Haklı olarak bakarlar. Zira ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.


Sözü kıvırmaya , eğirmeye , bükmeye gerek yok. Söylenmesi gerekenleri söyleyelim. Düşünülmesi gerekenleri hep birlikte düşünelim. Doğrudan söylemek lazım : GÖZTEPE TRİBÜNLERİ NEYİ HAK EDİYOR ?


-.Yıllardır , hangi semt , hangi dernek ya da gruptan olursa olsun , armasını Türkiye'nin dört bir yanında karşılıksız desteklemiş , bu sevda uğruna her yere gitmiş , dostla kucaklaşmış , art niyetlilerle yaka paça olmuş , yeri gelmiş biber gazını tanımış , yeri gelmiş polis copunu yemiş kardeşlerimiz, bu saaten sonra artık çok daha mükemmel deplasman organizasyonlarını hak ediyorlar. Bu gün normal şartlarda 1.000 kişi gideceğimiz Kayseri deplasmanına 170 kişi gidiyorsak bunun ayıbı kime yazar ? Dernek yöneticisi olacağım , başkan olacağım diyen arkadaşlar herşeyden önce , tribün emekçilerinin , yıllarını bu armaya vermiş kardeşlerimin bundan sonra deplasmana nasıl gidebileceklerini açıklamak zorundadırlar. Konak Belediyesi'nin arada bir vereceği 2-3 otobüsten alınacak paraların beklentisi ile bunu sağlayamazsınız. Yollarda ikide bir bozulan otobüslerin içine 70 kişiyi tıkarak bunu başaramazsınız. Kimileri der ki bu işin raconu budur böyle gidilir. Hayır efendim öyle gidilmez. Deplasmana en klas arabalar ile insan gibi , gerektiğinde çoluğunla çocuğunla , kız arkadaşınla , eşinle dostunla gidilir gelinir . Efendi gibi. Türk töresinin misafirlik adabı ile ilgili koyduğu kurallara uyarak. Hiçbir racon benim GÖZTEPE'li kardeşlerimi yollarda bir dilim ekmeğe , bir tas çorbaya , üç kuruşluk maç biletine mahkum edemez. Sosyal dayanışma yapılacaksa şeffaf bir şekilde yılda 2-3 kez yapılacak etkinlikler ile tüm tribünlerin katılımı ile yapılır. Koalisyonları artık deplasman tribünlerinde yapma devri bitmiştir. Deplasmana araç kaldıracak olan REİSLER araca binecek kardeşlerinin her ihtiyacını karşılayabilmelidirler. SEVMEK YALNIZ CEFA ÇEKMEK Mİ ? Hayır. Yüz bin kere hayır.


Dernekler nasıl yönetilir ? Bunu bilmek için allame olmaya gerek yok. Dernekler Kanunu ve ilgili yönetmeliği açıp okursanız sizlere bir derneği nasıl yönetebileceğinizi açık açık gösteriyor. Hatta yol yordam da öğretiyor. Dernek başkanı iseniz KAR AMACI GÜTMEKSİZİN aynı ideal etrafında bir araya gelmiş insanların yönetimini üzerinize almışsınız demektir. Eğer siz ve yönetim kurulundaki insanların maddi gücü varsa bu idealin gerçekleşmesini kendi imkanlarınız ile sağlarsınız. Ticaret yapıyorsanız kazancınızdan , memur iseniz , işçi iseniz alın terinizle kazandığınız maaşınızdan bir miktarını karşılık beklemeden başkanı veya yöneticisi olduğunuz derneğe bağışlarsınız. Böylece amaçlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Diğer yandan derneğinize üye olan insanlar , her ay sizlere olan güvenleri ve ideallerinize olan bağlılıkları gereğince belli bir miktar AİDAT yatırırlar. Derneklerin tıkır tıkır işleyen banka hesapları olur. Bu durumda : Bir derneğin en büyük bağışçıları başkan ve yönetim kurulu üyeleridir.

Başkan ve yönetim kurulu üyelerinin ceplerinden dernek kasasına para koyamadıkları , üyelerinin yönetimlerine inanıp güvenip aidat ödemedikleri bir dernek olabilir mi ?


Dernek yönetirken hedeflerinizi , hedeflerinizi nasıl gerçekleştireceğinizi açıtça ortaya koyar ve üyelerinizden destek istersiniz. Hele ki bu GÖZTEPE tribünleri gibi asla tek tip bir kaba kılıfa sokamayacağınız tribünlerde ise kendinizi çok açık ve çok net olarak anlatmak zorundasınız. Aksi takdirde , tribünlerdeki çatışmaların , sorunların ve engellenemez erimenin baş sorumlusu olur , kişisel menfaatler ve egolar ile koskoca bir tribünün vebalini almış olursunuz. Göstereceğiniz dirayet , çalışkanlık , fedakarlık ve işbitiricilik ile bütün tribünleri yönetiminiz etrafında birleştirebilirsiniz.


GÖZTEPE tribünlerinin sete çıkacak adama , kahraman bir lidere , hükmetme yeteneği olan bir despota ihtiyacı yok. GÖZTEPE tribünlerinin içeride dışarıda insan gibi maç izlemesini sağlayabilecek dirayetli , güçlü , çalışkan , fedakar ve işbitirici bir ekibe ihtiyacı var. Bu ekip te hazır ve bekliyor. Yolu açacak ve işbirliği yapacak mısınız ? Yoksa sözünüzü geçirebildiğiniz insanları kişisel ve yüzeysel değerlendirmeler ile yanınızda tutarak dahadamı radikalleştireceksiniz ? Karar sizin. Beklemedeyiz.


NE OLURSA OLSUN GÖZTEPE'MİZE BİR ŞEY OLMASIN...SAYGILARIMLA...


MUSTAFA DALYANOĞLU

 

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter