GöztepeLIST: Teklifimizi kabul ettiğiniHakkınızda bilgi alabilir miyiz? Bildiğimiz kadarıyla eski yelkencilerimizdensiniz.
Deniz Kalkış: Eski değil halen yelkenciyim. 1959 doğumluyum lise mezunuyum. Evli ve dört çocuk babsıyım.İzmir limanında 20 sene müdürlük yaptım halen Slovenya ve Hamburg'daki şirketlerim vasıtasıyla ihracat ile uğraşıyorum. Biz 80 senelik Göztepeliyiz. Babam eski yelken federasyon başkanı Muzaffer Kalkış'tır. Türkiye'nin ilk şampiyonlarındandır. Kalkış ailesi olarak üç olimpiyat gördük. Halen açık deniz yelkenciliği ile mesela Yunanistan'a kadar giden yarışlarla uğraşıyoruz. Bu sene onbir birincilik aldık.

GöztepeLIST: Başka takım tutuyor musunuz?
Deniz Kalkış: Hayatta başka takım tutmadım. Çok az kişinin nüfus cüzdanında doğum yeri Göztepe yazar, biri de benim. Göztepe 76 sokakta doğdum. Atletico Madrid maçına Ali Artuner'in omzunda çıktım.

GöztepeLIST: Uğur Bostancıoğlu hakkında bilgi verir misiniz?
Deniz Kalkış: Kendisi Karantina doğumlu. Yıldız Teknik üniversitesi mezunu. Harita mühendisi. İnşaatları var.

GöztepeLIST: Yollarınız nasıl kesişti?
Deniz Kalkış: Ben Haziran ayında Göztepe'nin bu çöküşü içinde harekete geçme kararı aldım. Uğur'u eskiden beri tanırdım. Yeğenimi de aldım yanıma ve bu işe giriştik. Söylemek isterim ki bu iş bir aylık iş değil Haziran'dan beri uğraşıyoruz.

GöztepeLIST: Taşdan Erdan'ın bir yönlendirmesi oldu mu?
Deniz Kalkış: Taşdan Erdan halamın oğludur. Yönlendirmesi olmadı ama tavsiyelerde bulundu.

GöztepeLIST: Şu an Göztepe AŞ yönetim kurulu üyeleri kimler?
Deniz Kalkış: Uğur Bostancıoğlu, ben, Kaan Dağdelen, İlyas Şen, Reşat Türkseven, Kamer İnan.

GöztepeLIST: Tuncay Koruk ne oldu imza yetkisi hala geçerli mi?
Deniz Kalkış: Hayır, o Tuğsuz yönetimindeki bir insan. Biz imzaları basın açıklamasından bir ay önce yaptık ama Fırat Yiğit ve Kocaoğlu ve eski yönetim baskıyla açıklamamızı istemediler. Bu arada Dinç Bilgin'in avukatı Erdem Meço ile konuştuk onu bilgilendirdik ondan sonra basın açıklaması yaptık.

GöztepeLIST: İskender Tuğsuz ile ilginiz var mı?
Deniz Kalkış: Tuğsuz ve ekibi ile hiçbir alakamız yok. Mühür Tuğsuz'da idi, ben ona gittim. Üç ay boyunca yanından ayrılmadım kararlılığımı gördü. Öyle aldık. Ben çok inatçı yapıda bir insanım. Tuğsuz bu hisseleri verecekti başka çaresi yoktu. Defalarca toplandık.

GöztepeLIST: Tuğsuz'un halen şirkette hissesi var mı?
Deniz Kalkış: Hayır

GöztepeLIST: Tuğsuz AŞ Yönetim kurulu üyesi mi?
Deniz Kalkış: Hayır.

GöztepeLIST: Söylenen yönetimin size vekalet ile verildiği şeklinde?
Deniz Kalkış: Ben Tuncay Koruk'tan vekalet aldım ama Çarşamba günü itibariyle benim imza sirkülerim çıkacak ve vekalet olayı kalkacak ve herhangi bir ikinci şahsın imza yetkisi olmayacak.

GöztepeLIST: AŞ'nin yüzde kaç hissesini aldınız?
Deniz Kalkış: %7 hissesini. Zaten hareketli hisseler bunlardı diğer hisseler Dinç Bilgin'de ve hiçbir şekilde işlenemez, TMSF’de. Biz de bu hareketli hisseler için uğraştık ve aldık.

GöztepeLIST: Ne kadar para verildi?
Deniz Kalkış: Para ile değil. Söylediğim şey şuydu: “Göztepe'yi ne biz satın alabiliriz ne de siz satabilirsiniz.” Ama Göztepe'nin rezil hale düşürülmüşlüğü vardı. Bu rezilliğin içinde bakkala, kasaba (bugün ödedim), İlgi Tıp Merkezi'ne borçlar vardı. Bunları kapadık az para da değildi 24-5 milyar TL gibi rakamlar). Ama hiçbirinin şahsına bir lira para vermedim. Onların kefil oldukları, Göztepe için ödemeye kefil oldukları borçların yarısını ödedik diğer yarısını da şu anda ödüyoruz.


GöztepeLIST: İmza yetkiniz sadece futbol için mi?
Deniz Kalkış: Futbol, basketbol, voleybol, hentbol AŞ'de. Yelken ve sutopunu da devralıyoruz.

GöztepeLIST: AŞ'nin borcu ne kadar şu anda?
Deniz Kalkış: Devlete olan ana borç 7 trilyon TL. 11 trilyon bu borcun faizi. Federasyona 1.5 trilyon civarı borç var transferin önünü açabilmek için. Diğer borçlar ise (şahıslara) 500 milyar TL civarında. Ama uğraşılırsa düşebilir. Mesela ben diğer kulüpleri araştırdım. Fb veya BJK'nin
68 trilyon olan borcunu 25 trilyona düşürüp 25 seneye yaymışlar. Biz de Türkiye'nin en büyük kulüplerinden biriyiz emsal var onun için Ankara'ya gidip uğraşacağız.

GöztepeLIST: Bu şekilde ödemeniz hisseler Bilgin'de olduğu için sorun yaratmaz mı?
Deniz Kalkış: Zaman içinde onun da hisselerini alacağız.

GöztepeLIST: Transferin önünü nasıl açacaksınız?
Deniz Kalkış: Dört futbolcudan yazılı onay aldık. Ayrıca Gs nasıl teminat (Senet vs) gösterip transfer yapıyorsa biz de aynısını yapacağız.

GöztepeLIST: Finans kaynaklarınız ne?
Deniz Kalkış: Kendi cebimiz. Hepimiz 20-30 koyduk. Uğur Bostancıoğlu 100-150 milyar civarı ayırmıştı. Ayrıca belirtmeliyim ki hiç kimse de bu paraları geri alma amacıyla vermiyor. Fakat şu anda kuracağımız (Çarşamba-Perşembe açıklayacaklarını belirtiyor ama bildiğimiz kadarıyla henüz açıklanmadı) yönetimin içinde de bizim doğruluğumuza güvenen 15-20 kişilk çok güçlü bir grup var ki Göztepe'nin tüm finansal desteğini sağlayacaklar. Mesela şu anda DYP geldi ilk kampanya başlatıyor ardından bakarsın AKP gelir.

GöztepeLIST: Herhangi bir parti ile ilişkiniz var mı?
Deniz Kalkış: Hayır.

GöztepeLIST: Yönetimdeki diğer kişilerin var mı?
Deniz Kalkış: Onları bilemem.

GöztepeLIST: Anıl ne oldu?
Deniz Kalkış: Anıl burada. Eski yönetim onu ve diğer kaçakları bilerek boşa bırakmış. Verdikleri paraların makbuzunu almamışlar. Anıl da boşa düşmüş. Altay 50.000 euro teklif etti. Ben kabul etmedim. Babaıyla konuştum ikna ettim. Ancak 50.000 YTL'ye ancak sezon sonuna kadar ikna edebildik. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek. İsterse yetiştirme parasını getirip gidebilir ama kendisi böyle ortam olduğu müddetçe hayatta gitmem diyor. Süleyman da aynı şekilde. Öbürküleri zaten yukarıda da belirttiğim gibi vermişler. Lisansları çıkmış. Bu beş futbolcu nedense bize soruluyor. Adamlardan makbuzları almayıp boşa çıkartmışlar. Ben aslen Rizeliyim. Rize başkanı ile konuştum. İkna olmadılar, federasyon sizi haklı bulursa da parasını verip alırız dediler. Kayserispor ile Enver için on kez konuştum. Kayserispor bizim baskımızla Enver ile mukavele yapmadı ama Enver askerliği nedeniyle gelmek istemiyor. Ama hala ondan ümidim var.

GöztepeLIST: Kesin gidenler?
Deniz Kalkış: Aydın Hüseyin Enver ama Enver'de ümidim var. Telefonunu değiştirmiş. Ulaşabilirsem ya da arkadaşlarıyle konuşursa ikna olacağını düşünüyorum.

GöztepeLIST: Bunların boşa çıkmasını sağlayan kim? Fırat Yiğit yönetimi mi?
Deniz Kalkış: Biz olmadığımız göre. Tabii ki onlar.

GöztepeLIST: Sayın Levent Ürkmez ve arkadaşları ile aranız nasıl?
Deniz Kalkış: Sorun yok. Kendimizi anlattık. Dinlediler ama gelir gelmez onlardan bir beklentimiz olmadı. Sırf onlar değil Göztepeli olan herkese kapımız açık ama (üstüne basarak) Göztepeli olacak.

GöztepeLIST: Derneğe platform ile ya da platformsuz aday mısınız?
Deniz Kalkış: Ben polemiğe girmek istemiyorum ,biz AŞ'yi aldık. Zamanı gelince derneğe döneceğiz tek başlı olmak lazım ama şu anda bu kadar sorun içinde derneğe dönemiyoruz.

GöztepeLIST: Kongre sürecinde (olursa) derneğe aday olacak mısınız?
Deniz Kalkış: Hayır.

GöztepeLIST: Yönetimde Levent Ürkmez veya arkadaşlarından kimse var mı?
Deniz Kalkış: Hayır.

GöztepeLIST: Yelken hakkında ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Deniz Kalkış: Başına ağabeyim milli yelkenci Cihat Kalkış geçecek.

GöztepeLIST: Alsancak mı? Atatürk mü?
Deniz Kalkış: Alsancak Stadı'nı sezon sonuna kadar kiralıyoruz.

GöztepeLIST: Son maçtaki seyirci sayısı çok spekülasyon oldu GSİM verisi var mı?
Deniz Kalkış: Yok.

GöztepeLIST:Şu ana kadar neler yaptınız?
Deniz Kalkış: Burası bir kaos ortamıydı. Öncelikle buraları (lojmanları) yaptırdık. Yemekhaneyi elden geçirdik halen 70 kişi yemek yiyor günde ve üç aylık kumanyaları alınmış durumda. Yapılan sırf futbolcuya verilen para değil. Bu yatakların haline bak (eski yatakları gösteriyor). 30 takım mobilya alındı. Otobüslerden atılıyorlarmış sezon sonuna kadar otobüs kiraladık üzerine Göztepe yazdırdık. Anıl ve Süleyman'ı kazandırdık. En iyi şekilde beş yıldızlı otelde kampını yaptırdık. Oradan Princess Otele koyduk. Primlerini dağıttık. Yiğit ödemeyeceği için Denizli maçının primini 500 YTL yapmış ama Göztepe başkanlığı yaptığı için sözünün ardında durduk. Birikmiş üç maaşları vardı onları ödedik. Şu anda biraz peşinat veriyoruz. Gücümüz olduğunca her hafta para dağıtır olduk. Onlar da mutlular. Personele 10 aydır maaşları ödenmiyormuş, onları ödedik, Şubat maaşlarını da ödedik hem de peşin olarak. Malzemelerini aldık. İki akım lotto forma aldık. Konya'ya anoraksız gitmişler. Yeni anoraklar yaptırdık. Eşofmanlarını aldık lottodan. Toplarını, ayakkabılarını, berelerini aldık. Eskiye yönelik daha önce belirttiğim bakkal,kasap, tüpçü borçlarını ödedik.

GöztepeLIST: Kurumsallaşama adına ne planlıyorsunuz?
Deniz Kalkış: Göztepe adına şu ana kadar hiçbirşey yapılmamış. Basketbolu voleybolu herşeyi canlandırmak istiyoruz. Salonu almak için girşimlerde bulunuyoruz. Altyapıları düzelteceğiz. Gelirleri kontrol altına alacağız. kendi aramızda yapmadığımız yapmayacağımız şeyi söylemeyelim kararı aldık. Tabii ki fikirler var. Hayal değil bu yerleri tespit edilmiş Göztepe Oteli yapılacak. Yine yeri hazır, bir Göztepe Koleji yapalım istiyoruz. Bunları garanti yapacağız. Bu arada Urla'dan yer sözü aldık saha ve tesis için. Gürsel Aksel'in tribününü yıkıp üç katlı bina yapıp, altına ağırlık idmanı için yer, üstüne ise kafeterya-restoran gibi bir yer yapmak istiyoruz.

GöztepeLIST: Halı sahaların gelirleri size mi geliyor?
Deniz Kalkış: Hayır. Herşey dernekte alınmış verilmiş. Fakat hepsini takipteyiz.

GöztepeLIST: Bizden beklentiniz?
Deniz Kalkış: Sizden ve medyadan beklentimiz doğruyu yazmanız.

GöztepeLIST: Sportif hedef ne?
Deniz Kalkış: Göztepe'yi en iyi yere götirmek bu sene mesela 2-b'e çıkmak. Çıkarsak ve transferin önünü de açarsak daha kim ne der ki? Herkesi üç ay bir sene beklediler. Futbolcular Yiğit döneminde maaşlarını alamamışlar, aldıkları paraların makbuzunu almamışlar, idman boykotları olmuş… Biz daha ilk haftada yapmadığımız şeylerden eleştirilmeye başladık. Bunu yapanlar Göztepe hainleridir.

GöztepeLIST: Forma reklamı?
Deniz Kalkış: Reklam hiç kullanılmamış Göztepe'de. Reklam ile ilgili çok büyük sponsorluklar alcağız. Çok büyük şirketlerle görüşmelerimiz var. Gürsel Aksel'e de formamıza da reklam alacağız.

GöztepeLIST: İTO'nun Altay ve Buca desteğine ne diyorsunuz?
Deniz Kalkış: Tuğsuz ile bozuşmuşlar böyle omuş. İkili ilişkilerle hepsinin düzeleceğini düşünüyorum.

GöztepeLIST: Teşekkür ederiz
Deniz Kalkış: Ben teşekkür ederim.

Röportajın orgazine edilmesindeki emekleri için aayın Ahmet Erdan’a teşekkür ederiz.

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter