GöztepeLIST: Göztepe Yönetimi içinde taraftarla ilişkisi en üst noktada olan yegane yönetici olarak Sn.Levent Ürkmez, son dönemlerde daha da belirgenleşen yönetim-taraftar diyaloğunun yetersizliği konusunda ne düşünmektedir? Yeni yönetim yapılanması içinde bu sorunu çözecek bir projesi var mıdır? Bir ara list'te gördüğümüz, son zamanlarda kesilen mesajlarına tekrar başlayacak mı? (İrfan Asil)

Levent Ürkmez: Böyle bir problem vardır. GöztepeLIST'teki arkadaşlar sormuş oldukları sorulara yanıt alamamak konusunda hiddetlenmektedirler, bunda da haklıdırlar. Bu bizim bir eksikliğimizdir. Dün akşam yapılan yönetim kurulu toplantısında ben konuyu gündeme getirdim. Tunç Afşar'ı "GöztepeLIST sözcümüz olarak görevlendirdik. Eğer askerlik sorunu nedeniyle o olmazsa başka bir arkadaş görevlendirilecek ve taraftarlarımız daha fazla bilgilendirilecek.  

GöztepeLIST: Sayın Ürkmez, geçen akşam İzmir TV'de Mahmut Özgener'le beraber yer aldığınız programda Mahmut Özgener "Göztepe şirketleşti de ne oldu" diye bir serzenişte bulundu. Yanılmıyorsam siz de bunu onayladınız. Peki bu biz taraftarlar için bir çelişki yaratmıyor mu? Üstelik siz de şu anda yönetimdesiniz.Ayrıca 1997'de üçüncü ligin kapısındayken, Altay ve Ksk'nin fersah fersah gerisinde kalmışken. Bugün öyle ya da böyle İzmir'in en başarılı takımı olmak, üstelik de süper ligde olmamız sizce başarısızlık mı? Şirketleşme bize birşey kazandırmadı mı? Dernek temsilcisi olarak samimi düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum.(Özant Önçağ)

Levent Ürkmez: Bu konuyla ilgili yanlış anlaşıldım. Şirketleştikten sonra yaşadıklarımız başarılı olduğumuz gösteriyor. Altay'ın şirketleşme planı kar ya da rant elde etmeye yönelik. Halbuki bu şartlar altında kulüplerin kar etmesi mümkün değil. Göztepe'de de böyle oldu. Bilgin grubu sisteme 30.000.000 USD'ye yakın para aktarmasıyla sistem yürüdü, sistem kendisi bir rant üretmedi. Hangi şirket kurulursa kurulsun eksi bakiye verecektir. Tekrar sermaye konulması-özkaynak konması gerekmektedir.Göztepe AŞ'de de böyle olmuştur.Benim demek istediğim bu olaylar dernek üzerinden de yapılabilirdi. Şirketin bu açıdan bir avantajı olmadı.

GöztepeLIST:: Taraftar toplantılarına devam edilecek mi?

Levent Ürkmez: Talep olduğu takdirde evet. Başta ben olmak üzere gelmeye çalışacağımızdan emin olabilirsiniz.

GöztepeLIST: Tüm Göztepe taraftarlarının kendisine inandığı, birçoğumuzun başkan olarak görmek isteyebileceği bir Göztepeli olarak Sn. Levent Ürkmez basına yansıyan bir demecinde "Başkanlığı üstlenmem" demiş, bu düşüncesi ebedi bir düşünce midir? Yoksa günün koşulları nedeni ile mi böyle düşünmektedir?(İrfan Asil)

Levent Ürkmez: Bu karar iş yoğunluğumdan dolayıdır. Gerçek anlamda başkanlık zamanınızın tamamını bu işe harcamayı gerektirmektedir. Şu andaki yatırımlarım nedeniyle bu tip bir mesai harcamam mümkün değildir. Öte yandan Göztepe'de başkanlık yapmak bir şereftir.GöztepeLIST: Hamdi Türkmen'in yerine Feyyaz Gülmen'in atanması hakkındaki düşünceleriniz nedir?

Levent Ürkmez: Bu olay holdingin iç bünyesinde yaşanan bir olaydır.Holding yönetiminin tercihidir. Sayın Türkmen de her seferinde belirttiği gibi bu göreve atamayla gelmiştir.Biz konulara dernek temsilcileri olarak pek karışmak istemiyoruz. Bizim için önemli olan Göztepe'nin menfaatleridir. Göztepe'nin menfaatleri ve sistemin yürümesi neredeyse biz oradayız. Kendisi başkanlık yaptığı iki senelik görev süresi zarfında belirli aşamalar kaydetti. Hataları da oldu faydaları da oldu. Genel olarak sportif başarılara bakıldığında başarılı olunduğu söylenebilir. Kendisine iki yıllık hizmeti için teşekkür ederiz.

GöztepeLIST: Majdan ve Korhan'ın takımdan ayrılması tüm taraftarları üzmektedir. Geçen yıl takımı bazı maçlarda tek başına sırtlayan, taraftarın sevgilisi haline gelen Majdan ile ileride bir yıldız olacağı kesin olan genç Korhan'ın Gençlerbirliği ile anlaştığı doğru mu, bu futbolcumuzu takımda tutmanın tüm koşulları denenmiş midir? Sayın Kayıhan her ikisinin de kalmasından yana. Acaba şartlar biraz daha zorlanabilir mi?

Levent Ürkmez: Korhan Gençlerbirliği ile anlaştı. Fakat yetiştirme bedeli ödememek için ASAŞ üzerinden hülle ile transfere federasyon izin vermiyor. Öyle birşey yaparlarsa 1 sene ASAŞ'ta oynamak zorunda ve kiralık dahi verilemiyor.Burada bizim karımız Gençlerbirliği'nin federasyona ödeyeceği ücret Petkim'e geldiğinde alacağımız %50'lik oran olacak. Bu rakam muhtemelen 268.000.000.000 TL'nin yarısı 134.000.000 TL olacağınu tahmin ediyoruz.Majdan ile ilgili Pogon'un istediği rakam 1.500.000 USD'dir daha sonra bu rakamı 1.000.000 USD'ye indimiştir. Majdan'da 400.000 USD istemektedir. Bu rakamları bizim yüklenebilmemize imkan yoktur. Daha önce de belirttiğimiz gibi bütçemiz 8.000.000.000.000 TL'dir. Bu da yaklaşık 5.500.000 USD'ye denk gelmektedir. Bu paranın yaklaşık 2.000.000.000.000 TL'sğini Majdan için harcamak mümkün değildir.

GöztepeLIST: Majdan Türkiye'de bir takıma transfer olursa Göztepe'nin geliri olacak mıdır?

Levent Ürkmez: Majdan'ın içerde bir takıma transfer olacağını sanmıyorum.Şu bilinsin ki gelecek yıl kaleci sorunumuz olmayacaktır. Bülent Ataman da en az Majdan kadar yetenekli ve başarılıdır.

GöztepeLIST: 8 trilyonluk bütçenin ayrıntıları hakkında bilgi verir misiniz?

Levent Ürkmez: 5trilyon naklen yayın geliri, 1 trilyon hasılat, 1 trilyon belediye, 1 trilyon da diğer gelirler. 500 milyar göğüs reklamı, 300milyar piyango geliri, 200 milyar civarında da diğer gelirler. Bu rakam yükselebilir de azalabilir de. Hasılat, digitürk'ün dolar kuru paritesine göre değişebilir. Geçen sezonun ikinci devresinde parite 875.000 TL idi. Biz bütçe yaparken 1.000.000 TL olarak kabul ettik.

GöztepeLIST:1991'de ki dergi girişiminde 1 yıl abone olup derginin devam etmemesi nedeni ile madur olanlara şu an çıkan Tam 35 Göztepe dergisine abone yapılması şeklinde bir jest yapılamaz mı? (Ahmet Oral)

Levent Ürkmez: Yaparız. Dergi konusunu açtınız. Çok iştahla yola çıktığımız dergi abone sayısı GöztepeLIST'te yapılan büyük çabalara rağmen 90 civarındadır. Halbuki biz ilk sayıları 1500 basıyorduk, sonradan 1000'e indirdik.Camiamızın en iştahla yaşatmaya çalışması gereken konuların başında dergimiz geliyor.Dergi hepimizi bütünleştirecek, çocuklarımıza geçmişi anlatacak bir evraktır. Biz elimizden gelen sponsorluğu yapmaya devam edeceğiz bu dergi altı sayıyla kalmayacak ama taraftarımızın da bu işe daha fazla destek olması gerektiğini düşünüyorum. Bizim dergiyi çıkartırken en büyük hedef kitlemiz GöztepeLIST üyeleriydi. Orada bir genç nesil olduğunu görüyor ve biliyorduk. Onların bu tarz bir olaya sıcak bakacaklarını düşünüyorduk. Maalesef bunda da yanıldığımız gördük. Biz şu anda dergiden her ay en az 1-1,5 milyar kaybediyoruz. Abone sayımızı arttırsak bu zarar azalacak hem de reklam şansınmız artacak. Bu açıdan GöztepeLIST başta olmak üzere ki gerçekten seviyeli, Göztepe aşkı ile yanan arkadaşların yazı yazarak içini döküp, yönetimden yanıt alındığında rahatlama sistemiyle değil, aynı zamanda "biz Göztepe için ne yaparız"ı düşünmeleri lazım. Çünkü artık oraya gelmiş durumdayız.

GöztepeLIST: Derginin içeriğinin yetersiz olduğu yönünde tepkiler var. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Levent Ürkmez: İçerik ile ilgili her türlü öneriye yardıma açığız. Ayrıca dergiyi zenginleştirmek için sizlerin fikirlerinize de ihtiyacımız var. Bu GöztepeLIST bünyesinde olabilir, özel olabilir. Dergi tüm camianın dergisidir. Herkesin katkısına açığız.

GöztepeLIST: Daha önce derginin dernek olunması nedeniyle tek tek satılamadığı ve reklam almada güçlük çekildiği açıklamaları vardı. Bu konuda bir takım girişimler var mı?

Levent Ürkmez: Göztepe Spor Kulübü Derneği'nin herhangi bir ticari faaliyeti olmaması nedeniyle maliyede kaydı yoktu. Dergi olayı, kredi kartı girişimi, 3-4 ay sonra kendi kulüp binamızın altında kendi hediyelik eşyalarımızı satabilmek için tekrar ticari faaliyetle ilgili müracaatta bulunduk. Maliyeden gelecek izinle bu işler çok daha kolaylaşacak, fatura kesme imkanımız doğacak.

GöztepeLIST: Geçen sene birinci lige çıktığımızda 2005 sezonu sonunda UEFA kupasına katılım hedefleniyordu. Fakat takımın gösterdiği performans ve ligi 7. sırada tamamlamasının ardından bu hedefin 3 yıl öne alındığını gördük Bundaki etkenler ne oldu?

Levent Ürkmez: Bizim geçen yılki hedefimiz ilk ondu. Fakat diğer takımların aşırı puan kaybı ve bizim umduğumuzun üzerindeki başarımız, bizi beklemediğimiz bir yere, yedinciliğe çekti. Bunda teknik kadronun ve futbolcuların başarısı kadar şansımız da yardımcı oldu. İnsanları hedefi daima ileri olmalı. Yedincilikten sonra hedef ne olabilir?Altıncılık veya beşincilik olabilir. Dolayısıyla hedefimiz UEFA'ya katılım ya da daha üstü bir derecedir.GöztepeLIST: Son zamanlarda kulübe üye alınmadığı yolunda şikayetler var. Bu konuda ne söylemek istersiniz?

Levent Ürkmez: Üye kabul edilmiyor diye birşey yok Aşırı müracaat ta yok. Haziran'da genel kurul yapılacak bu kurulda tüzük değişikliği için yetki alınıp tüzük değişikliklerine gidilecek.Bizim şu anda kayıtlı 1200 civarı üyemiz var fakat yaptığımız çalışmalarda bunun yarısından fazlasının eski dönemlerde oy amacıyla kaydedilmiş insanlar olduğunu tespit ettik. Ayrıca ölenler, İzmir'den ayrılanlar var. Ben 1200 işe yaramayan üyedense, 500-600 bilinçli üyenin daha yararlı olacağı kanaatindeyim. Burada şöyle bir mesaj vermek istiyorum: İstikbal gençlerin. 19 yıldır yöneticilik hayatının içindeyim.Çevremdekiler de en az 10-12 senedir bu işin içindeler. Bu bence yanlış. Artık biz yeni gelen genç nesle yerimizi bırakmalıyız düşüncesindeyim. Bunun için de yeni neslin başta üyelik olmak üzere aktif üyelikle beraber kendilerini yöneticiliğe de hazırlamaları gerekir. Biz de sizler gibi bir zamanlar gençtik. Yönetim kurulunda görev almak, orada büyük görevler almak, başkan olma, bunlar bize çok uzak gelirdi. Biz de sizin aranızdan çıktık, biz de taraftardık, tribünlerde karın, yağmurun altında maçlar izledik, İliğimize kadar ıslandık, üşüdük bunları yaşadık.Dolayısıyla sizlerin içinden çıkacak arkadaşların bu işi götürmeleri gerekir. Bu açıdan bakınca moralimiz bozuk. Bu konuda sizlerden katkı bekliyoruz, maddi katkı değil fikirsel katkı bile çok ama çok önemli.

GöztepeLIST: Kulüplerde sizin konumunuza gelecek insanların belli bir maddi gücü olması gerekmiyor mu?

Levent Ürkmez: Dernekte yönetici olmanın maddi güçle alakası yok. Dernek üyesi arkadaşların çoğunun maddi katkısı yok.AŞ sistemi içindeyse masrafların büyük kısmı Bilgin grubu tarafından karşılanıyor. Bizim oraya da katkımız oluyor ama büyük rakamlar değil. Bizim hedefimiz derneğimizi en üst noktalara kadar çıkartıp derneğimize gelecek arkadaşların katkılarıyla gelir getirecek girişimlerde bulunmak. Mesela kredi kartı. 1501.karttan itibaren yapılan tüm alışverişlerden %0,5 komisyon alcağız. 1500 karta kadar geçen sürede birikecek komisyonlar dahil. Bu paranın tamamı derneğimize kalacak. Bizim bu girişimden senelik beklentimiz 80-100.000.000.000 TL civarında.Bu ancak karta sahip çıkmayla olur. Burada görev camiamıza düşüyor.gelindi.

GöztepeLIST: Listede çokça dile getirilen bir konu maç günlerinde stad etrafında satılan kaçak mallar. Bu konudaki fikrinizi alabilir miyiz?

Levent Ürkmez: Bu konudaki eleştirilere katılıyorum ama bu satıcılardan malzemeyi alan kimler? Taraftarlarımız. O bilincin öncelikle bizim taraftarımızda olması lazım. O malı kulübümden alırsam, para kulübüme gider bilincinin yerleşmesi lazım, ama şunu da belirtmeliyim ki şu arada o konuda eksiğiz. Taraftarımızın talebine cevap verecek tarzda çeşidimiz yok fakat bu birkaç ay içinde değişecek. Tüm gerçek Göztepe'lilerden armamıza ve haklarına sahip çıkmalarını rica ediyorum.

GöztepeLIST: Bu konuda medya gücü kullanılamaz mı?

Levent Ürkmez: Kullanılır, korsan satıcılara karşı da kullanılır.Fakat bunlarla en büyük şirketler bile başedemiyor. Bunun için özel ekipleri olan Lacoste bile 150.000.000 TLlik malının 15.000.000 TL'ye pazarlanmasını engelleyemiyor. Burada görev taraftarımıza düşüyor. Resmi ürünlerimizi Gürsel Aksel Stadı'nın arkasındaki satış reyonumuzdan ya da daha sonra açacağımız mağazalardan alırlarsa karaborsa kendi kendine yokolur.

GöztepeLIST: Geçtiğimiz dönemlerde yeni Asır üst yönetimi ile Göztepe A.Ş üst yönetimi aynı olduğundan Yeni Asır kulüp binası gibi kullanılıyordu. Yeni dönem nasıl olacak?

Levent Ürkmez: Kulüp binamız açılınca herşey kulüp binamızın çatısında halledilmeye başlayacak.

GöztepeLIST:Kulüp binamızın yapımına başlandı. Kaç ay içinde bitirilmesi planlanıyor?

Levent Ürkmez: 3-4 ay içinde bitirilecek. Derneğimizin merkezi orası olacak. Voleybol-basketbol-tenis şubemiz, Göztepe AŞ orada olacak. Ayrıca bir de müzemiz olacak. Tüm başkanlarımızın resimleri, tüm kupalarımız olacak ve taraftarımıza açık olacak.

GöztepeLIST: Urla'da kiralanan arazi hakkında bilgi verir misiniz?

Levent Ürkmez: Urla'da 26 dönümlük bir arazi bize tahsis edildi. Projemiz orayı telle çevirerek iki antrenman sahası ve futbolcularımızın dinlenebilecekleri yerler, soyunma ve duş odaları yapmak.Narlıdere'deki tesislerin biraz daha genişi olacak. Diyebilirim ki Biz oraya tesis yaptığımız anda sonsuza kadar bizim olacak ve bedelsiz olacak tesis karşılığında.

GöztepeLIST: Narlıdere'deki tesislerin yıllık maliyeti nedir, düzenli bir kira ödeniyor mu?

Levent Ürkmez: Hayır Narlıdere için de para ödemiyoruz. Narlıdere Belediyesi hallediyor ve orda da sonsuz kullanım hakkımız olacak. Orasının genişletilmesinde ilk aşama sahanın kenarlaradan 2 metre genişletilmesi ile sahanın standartlara uygun hale getirilmesi ile olacak. Onun yanıda 30 dönümlük bir alanı Milli Emlak'tan Göztepe Spor Kulübü Derneği kiralayacak. Bu da tahmin ediyorum 1 ay içinde hallolacak. İlk etapta 10 yıllığına kiralanacak. Burada kamp tesislerimiz, iki antrenman sahası, tenis kortları ve dernek üyelerimizin gelebileceği bir cafe yapılacak. Bu konuda GöztepeLIST'teki arkadaşların bir yanlış anlaması olmuş. 5 yıldızlı otel yapılacak anlamışlar, 5 yıldızlı otel kalitesinde biryer olacak ve sadece sporcularımıza hizmet edecek bir yer olacak. Burada da en büyük görev derneğimize düşecek, organizasyon da derneğimiz tarafından yapılacak. Önümüzdeki günlerde "Bir Tuğla da Sen koy" adında bir kampanya başlatacağız. Burada katkıda bulunan arkadaşlarımızın adını ölümsüzleştirmek için özel bir bölüm açılacak Tuğlaların üstüne katkıda bulunanların isimleri yazılarak katkıda bulunanlar ölümsüzleştirilecek. Ayrıca bağış miktarına göre odalara da isim verilebilecek. Burayı eksiğimiz olan bir konuyu, kendimizi de bir nevi tatmin ederek dernek olarak üstleneceğiz.

GöztepeLIST: Buraya federasyonun katkısı olacak mı?

Levent Ürkmez: Federasyondan da, Belediye'den de katkı alabiliriz. Yardım etmek isteyen herkese açığız.

GöztepeLIST: Gürsel Aksel Stadı elimizden gidiyor mu?

Levent Ürkmez: AydınBilgin döneminde bir saha kiralama modası başladı .O sırada benim pekçok kereler uyarmama rağmen saha 49 yıllığına 22.000.000 USD'ye kiralandı. Gelir getirmeyecek bir unsura bu kadar fahiş bir rakam verilmesi mantıklı değildi. Bugünlere kadar gelindi. Şu anda staddan bir gelir gelmediği gibi gideri de oldukça fazla.Kulüpler bu anlaşmaların yanlışlığını gördüler. Bilhassa Karşıyaka ve Altay için söylüyorum. Bundan birkaç ay önce Beden Terbiyesi ile karşılıklı olarak anlaşıp feshetiler.Fakat buradan kaynaklanan borcu devlete karşı oldıuğu için ödemek zorundalar.Bununla ilgili olarak biz de müracaat ettik Oraya yaptığımız masraflar borç karşılığında takas edilerek anlaşma feshedilecek. Ondan sonra bu defa bedelsiz olmak üzere Belediye üzerinden kiralanacak.O masraftan da kurtulunacak. Sonuçta stadın elimizden gitmesi gibi bir durum söz konusu değil. Şu anda çim saha yenilenmekte, yeni bir halı saha yapmaktayız. Elektrik tesisleri elden geçiiriliyor. Bir artezyen kuyusu açılıyor, 100 tonluk bir su deposu konuyor. Bütün bunlar bitince dörtdörtlük bir alan olacak. Stad elden gitse bunları yapar mıyız?

GöztepeLIST: Oraya yapılması planlanan kapalı spor salonu ne oldu?

Levent Ürkmez: O şimdilik duruyor. Elde edilecek gelirlere göre ileride tekrar gündeme gelecek. Bizim için öncelik kulüp binasının restorasyonu ve Narlıdere tesisleri.

GöztepeLIST:Bu seneki bütçeden transfere ne kadar para ayırdınız? Basketbol şubesinin durumu ne olacak?

Levent Ürkmez: Dış transfere 2,3trilyon, iç transfere 1,3 trilyon ayrılacak. Basketbolun durumuysa şüpheli. Kendileri içinde bulundukları maddi sorunlar nedeniyle bunu üstlenmelerinin zor olduğunu, dernek üstlenirse memnun olacaklarını açıkladılar. Bizler de derneğin basketbol için konuşulan rakamları karşılayamıyacağımızı ifade ettik. Temaslar sürüyor.Fakat burada sistemin yürümesi için muhakka bir sponsor bulmamız lazım. Bu konuda da tüm önerilere ve fikirlere açığız. Bu konuda da bize destek olabilirsiniz.

GöztepeLIST:Göztepe AŞ'nin kaç çalışanı var ve bu çalışanların aylık masrafı ne kadar?

Levent Ürkmez: Bu konuda net bir rakam veremeyeceğim. Yuvarlak olarak idare personel olarak 20 civarında insan çalışmakta. Bunların çoğu da Gürsel Aksel Stadı'nda. Göztepe AŞ'nin gelecek seneki aylık masrafı bu yıl için 250-300.000.000.000 TL civarı olması düşünülüyor.Genel gider tabir edilen maaşlar, sigortalar, vergiler, kamp harcamaları, deplasman harcamaları, saha bakımları, onarımlar, servis, yemek vs.

GöztepeLIST:Göztepe Spor Kulübü Derneği'nin icraatları hakkında eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Levent Ürkmez: Biz artık kurumlaşmayı arzu ediyoruz. Bunun için de öncelikle bir genel kurul, ardından tüzüğün ve üye listemizin yenilenmesi. Az ama öz kulübünü düşünen, kulübüne katkıda bulunabilecek üye ki burada maddi katkıyı kastetmediğimi daha önce ifade etmiştim, kazandırmak. Kredi kartı, internetten satış, dergi hediyelik eşya satışının arttırılması gibi olayları çoğaltarak gelir getirici unsurları arttırmak. Bunları da yapacak olanlar yönetimle beraber kendini Göztepeli adleden, Göztepe'ye sahip çıkacak sizlersiniz.

GöztepeLIST: Şu anda GözGözcard'ın durumu nedir? 

event Ürkmez: Gözcard ilk başta Tunç Afşar kanalıyla başlatıldı. Kendisi buradan elde ettiği gelirlere voleybol şubesine harcadı. Fakat kendisi yakın bir tarihte askere gideceği ve sistemin aksamaması için tüm sistemi Göztepe Spor Kulübü Derneği'ne aktardı.

GöztepeLIST:Üyelerimizin Gözcard'ın Gürsel Aksel Tesislerinde geçmemesi ile ilgili eleştirileri var.

Levent Ürkmez: Hediyelik eşyaların saytışına profesyonel olarak geçtiğimizde hem üyelerimize hem de gözcard sahiplerine ekstra iskontomuz sözkonusu olacak.

GöztepeLIST: İki sene önceye göre daha başarılı olmamıza rağmen maç başına düşen seyircisayımızda azalma var, bununla ilgili düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

Levent Ürkmez: Bu insanların alışması ile ilgili. Geçmişte başarıya açtık. En büyük başarı Süper lige gelmekti. 18 yıl sıkıntılar çekerken takımımız devamlı şampiyonluğa oynadığı için taraftar maça takım muhakkak galip gelecek diye geliyordu. Bu sene bunlar azaldı. Sebep taraftarın da kuşkusu olması. İyi futbol izleyemeyeceğim, takımım galip gelemeyecek düşüncesi ile heyecanın kısmen yitirildiğini düşünüyorum. Fakat bunu yanlış buluyorum. Taraftarlık iyi günde de, kötü günde de Göztepe'liliktir, takımının yanında olarak desteklemektir.

GöztepeLIST:: Kombine bilet çalışması ne zaman başlayacak?

Levent Ürkmez: Lig Ağustos'un 10'u civarında başlayacak.Fikstürün belli olması gerek. Fakat öncelikle pazarlama stratejimizi belirlememiz gerek.

GöztepeLIST: 14 Haziran için dernek ya da AŞ olarak bir çalışma var mı?

Levent Ürkmez: Sıkıntılardan pek birşey organize edemedik ama heykele bir çelenk koyarak, Vali ve Belediye Başkanımız da davet ederrek, mütevazi bir tarzda kutlayıp, önümüzdeki yıllarda genişleterek gelenekselleştirmemiz gerek. Burada da desteklerinizi rica ediyoruz.

GöztepeLIST: Ümit Kayıhan ile yalnızca ön anlaşma mı yapıldı?

Levent Ürkmez: O olay tamamıyla bir saptırma. Futbol federasyonuna göre ancak 1 Temmuz'dan sonra yapılan mukaveleler geçerli. Kayıhan ile anlaşma noter kanalından olacağı için kendisi bu açıklamayı yaptı.

GöztepeLIST: Vakıf olarak geçen seneden bu seneye olan zaman zarfında hedeflerinize ulaşabildiniz mi?

Levent Ürkmez: Ne yazık ki ne park yeri ne de kapalı otoparkların işletilmesi açısından hedefimize ulaşamadık. Her yiğidin yoğurt yiyişi başka. Bizim Büyükşehir Belediye Başkanımız da değişik şekilde yiyor. Kulüplerimize Vakıf kanalıyla destek çıkacağına birebir yardım etmeyi tercih ettiği için vakfın bu konuda fazla aktivitesi yok. Fakat kendisiyle yaptığımız görüşmelerde iki seneki seçimin sonucunun meçhul olduğunu dolayısıyla bu yardımların kurumsallaştırılması gerektiğini belirttik.Vakıf olarak Alsancak Stadı'nın reklam panolarının pazarlanması ile ilgili Temmuz'da açılacak ihaleye katılacağız ve muhtemelen alacağız aynı bu seneki gibi devam edecek.

GöztepeLIST: 30 sene sonra yakaladığımız Avrupa Kupalarına katılma şansını, İntertoto bile olsa, kabul etmedik. Bu bizim tercihimiz miydi?

Levent Ürkmez: Bu karar federasyon tarafından alındı. Bizler de uyduk.

GöztepeLIST: GöztepeLİST üyelerine bir mesajınız olacak mı?

Levent Ürkmez: Ben GöztepeLIST'teki arkadaşların daha sakin ve sabırlı olmalarını diliyorum. Onların kalbi Göztepe için atıyorsa yaşları orantısında, bizim de kalbimiz yaşımız orantısında Göztepemiz için atıyor. Bu eleştriler esnasında kırıcı olmamaları camianın motivasyonu açısından önemli. Bu arada herkesin eleştirileri orantısında yapılan aktivitelere de katılmasını temenni ediyorum.

Bu röportaj 22 Mayıs 2002 günü GöztepeLIST tarafından yapılmıştır. Her hakkı saklıdır.

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter