Özkan Cengiz / Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Göztepe’miz Perşembe günü Türkiye Kupası’nda çeyrek finale çıkabilmek için saat 20:30'da Vodafone Park’ta Bjkspor ile karşılaşacak, Maçı tam yetkiyle yönetecek hakem henüz açıklanmadı. Şimdi bu satırları okuyanlar bir anda ya kardeşim internete de mi bakmıyorsun. Orta hakem Yasin Kol açıklandı görmüyor musun? diyebilirler.

Ben maçın orta hakeminden değil maçı tam yetki ile yönetecek, kağıt üzerinde maçın yetkili hakemi gözüken Yasin Kol’u talimatları ile yönetecek hakemden, yani Video Yardımcı Hakem namı diğer Var hakeminden bahsediyorum.

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu son zamanlarda değişik bir taktik izlemeye başladı. Artık Türk futbol ailesinin tabir yerindeyse neler yapabileceğini bildiği tahmin ettiği bu sebeplerine maçlarına istemediği hakemleri ortaya koyup tepki çekmemek için, ortaya lige yeni çıkmış genç hakemleri koyup, tabir yerindeyse her derde deva cin hakemlerini var hakemi yapıp oturdukları yerden maç yönetmelerine ve buna rağmen hiç tepki çekmemelerini sağlıyor. Birde üstüne Var hakemleri son dakika açıklandığı için maç öncesi tepkilerinde önüne geçmiş oluyorlar.

Bu hafta maçımızda gördük, Hüseyin Göcek oturduğu yerden şov yaptı, orta hakemi de allak bullak etti. Ne kadar hakem yorumcusu varsa penaltı dediği pozisyonlarda hakeme devam derken rakip oyuncunun bile tereddütlü olduğu pozisyonda zorlaya zorlaya penaltıyı verdirtti.

Özellikle maçı döndürecek Atınç’ın ve Tjanic’in pozisyonların da kendini aşan Hüseyin Göcek Göztepeli oyuncular için yıllardır fırsat kollayan bir hakem olmasına rağmen Obinna’nın tartışmalı ikinci sarı pozisyonunda devreye girmeyerek ne kadar planlı programlı olarak bu işleri yaptığını sırf maç sonunda ya görüyorsunuz bu genç hakemler her iki tarafa da hatalar yapıyor oluyor bu işler savunmasını yarattı. Ve yaptığı her şeyi ne kadar organize bir şekilde yönettiğini bir kez daha gösterdi.

Merkez Hakem Kurulu tehlikeli bir oyun içerisinde kendince tetikçi hakemlerini perde arkasından kullanarak korunaklı bir alan yaratıyor, ama genç hakemleri harcıyor, Türk futboluna en büyük zararı veren hakemleri koruyor, VAR gibi dünya futboluna adalet getiren bir uygulamayı amacının tam tersi için kullanıyor. Hem oyuncular da, hem Kulüplerde, hem de taraftarlarda adalete ve futbola olan güveni yok ediyor. Böyle olunca da her yönüyle tel tel dökülen lig artık mücadele içinde içler acısı hale dönüşüyor.

Bütün takımlar çok zor günlerden geçiyor, ekonomik sebepler, sağlık sebepleri, Türk futbolunun içine düştüğü içinden çıkılmaz durum, oyuncular ve camialar tabir yerindeyse ölüm kalım döneminden geçiyor.

Ligin şampiyon adayı koptu gidiyor, Avrupa’ya gidenler zaten gittikleri gibi geri geliyorlar. Futbol da geriye kalan tek yer ligde düşme kalma mücadelesi, Türkiye Kupasında kupa mücadelesi kaldı. En azından bu ortamda artık,  federasyon ve hakemler bu kısıtlı alandaki mücadeleyi kendi haline bırakmak zorundalar. Bunu yapmazlarsa artık geriye yönetilecek bir futbolda kalmayacak.

Umarım başta Bjkspor ile maçımız olmak üzere VAR hakemleri orta hakemleri rahat bırakır, orta hakemlerde gördüklerini çalarak futbolun doğasına ve yapısına uygun olarak hareket eder, futbol ve mücadele izlemeye, hak edenin hakkını aldığı maçlar izlemeye başlarız.

 

Alayına İsyan İnadına Göztepe

Özkan Cengiz

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter