Yaklaşık 463 m/s hızla dünya üzerindeki yere göre sabit ama uzaydaki herhangi bir cisme göre oldukça hızlı sayılabilecek hızımızla kulübümüzün kuruluşunun 79. senesine ya da 2004e ikinci ligde düşmeye namzet 10 trilyon borçlu bir futbol takımı olarak giriyoruz.
Yeni Asır AŞ üzerindeki hisselerini borçlarıyla beraber çoğunluk hissesi Sn. İskender Tuğsuza devretmiş. (Sn. İskender Tuğsuzdan birkaç arkadaş ile birlikte aldığım kişisel bilgi bu bilgiyi diğer kaynaklardan doğrulayamadım.) Yani futbol şubemiz şu anda Sn. Başkanın. Bu olay da pekçoğumuzun olması gerektiğini düşündüğü gibi genel kurul kararıyla alınmamış.
Transfer yapamıyoruz çünkü geçen seneki futbolculara 500-600 milyar borç var.
Dernek yönetimindeki pekçok kişi istifa etmiş. (muhtemeln AŞ borç riski yüzünden)
Logomuz derneğin logosu üniversiteli, 5 arkadaşımızın kurduğu bir şirkete verildi. Derneğin tek hissesi olmayan ama dernek dışında pekçok kişinin hissesi olan.
Başkanımız ve AŞnin sahibi Sn. Başkan AKPden Konak Belediyesine aday olmayı planlıyor.
Göztepe hala bağımlı bir kurum. Dışarıdan para koymakla yaşıyor. Bu insanlar nereye kadar dışarıdan para koyabilirler?
Göztepede profesyonellerin yapması gereken herşeyi amatörler yapıyor. Yönetim, promosyon malları, halkla ilişkiler, spor okullarının yaygınlaştırılması...
Dolayısıyla Göztepe amatörce yönetiliyor.
İzmirin en önemli markası ne yazık ki 2003te de amatöce yönetildi. 2004?
Basketbol ve voleybol yöneticilerinin dışarıdan para koymasıyla idare ediyor ama birinci lige çıkma şansları az gözüküyor. belki basketbol ama çıksa da ne yapabiliriz o da?
Son 20 senede değişen yönetimlerin sayısı? Futbolcuların sayısı?
6 senede harcandığı iddia edilen 55 milyon usd ve elde ikinci ligde br takım ve 10 trilyon borç. Kutlamak gerek bunları başaranları. Bingo!!!
Öyle veya böyle ister kabul edilsin ister edilmesin. Er ya da geç kendi kaynaklarımızla yaşar hale geleceğiz ya da yok olacağız. Artık en ucube kulüpler bile öyle veya böyle yapılanmaya çalışıyor. Yapamayan eskiler tarihe karışıyor. Evrendeki sürekli değişimden ülkedeki kulüpçülük te nasibini alıyor.
10.000 üye, 10.000 spor okulu öğrencisi, 10.000 kredi kartı çok mu? Yarısı hedefi bana göre bazal hedefi (1 milyon usd) karşılıyor. Bunlara forma reklamları-promosyon malzemeleri-gişe gelirleri dahil değil. Belirttiğim gibi kurumsallaşamayanların var olma şansı giderek düşüyor. İstikrarı ve kurumsallaşmayı beceremezsek ne yazık ki bizi güzel günlerin beklediğini söylemek zor.
Umarım bu seneyi düşmeden kaparız ve baştaki ekip bu yapılanmayı sağlayabilir.
Sonumuz hayrola...
2004ün camiamıza ve tüm insanlığa başarı, huzur, mutluluk ve sağlık getirmesi dileğimle.
Oğuz Reşat Sipahi
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.