Antalya’ya nazire edercesine Denizli’deki Göztepe Sevdalıları da harıl harıl çalışmaktalar...
Yahya Kemal aramızda olsaydı, Mehlika Sultan şiirini aşağıdaki gibi bize uyarlardı herhalde:
I
Göztepe’ye âşık binlerce genç
Gece Güzelyalı’dan çıktı:
Göztepe’ye âşık binlerce genç
Kara sevdalı birer âşıktı.

II
Bir hayalet gibi dünya güzeli
Girdiğinden beri hayatlarına;
Hepsi meşhur, o muamma güzeli
Gittiler görmeye Kaf dağlarına.

III
Hepsi, sırtında aba, günlerce
Gittiler içleri hicranla dolu;
Her günün ufkunu sardıkça gece
Dediler: ''Belki bu son akşamdır''
Bu emel gurbetinin yoktur ucu;
Daima yollar uzar, kalp üzülür:
Ömrü oldukça yürür her yolcu,
Belki varmadan İzmir’e bir yerde ölür.

V
Göztepe’nin kara sevdalıları
Vardılar çıkrığı yok bir kuyuya,
Göztepe’nin kara sevdalıları
Endişelenseler de atladılar o suya.  

VI
Göztepe’ye âşık binlerce genç
Seneler geçti, artık yüz binlerceler;
14 Haziran 2025’de Göztepe’ye âşık yüz binlerce genç
Karşı kıyıdan Yalı’ya Göz – Göz çekmekteydiler.


Cidden bu emel gurbetinin sonu yok. Gurbette insanın kendisi gibi düşünen insanlarla bir araya gelme isteği, sanki yakınlaştırır İzmir’i ve sevdanın SERDARLIĞINI yapan bunca genci. Bizler de gerek yurdun, gerekse de dünyanın dört bir yanındaki Göztepeliler gibi şimdilik (!) ayda bir toplanıyoruz. Kimi zaman çiğ köfteye katıyoruz acımızı, kimi zaman kapalı gişe seyrediyoruz isyanımızı. Kimi zamanda “maklube”1 ziyafeti veriyoruz aç gövdemize. Bazen kısa aralıklarla buluşuyoruz. Ama hepsinden önemlisi irtibattayız, daima.
Geçen ay dedesini kaybeden Koray kardeşimizin evindeydik. Hem mutad toplantımızı, nerelerde olduğumuzu ve neler yapacağımızı konuştuk. Rahmetli’nin ruhuna da Fatiha okuyup kederli ailesine de baş sağlığı diledik. Lise sonda LYS’ye hazırlanan Koray kardeşimizin babasının bizleri tanımaktan duyduğu memnuniyeti cidden bir baba olarak anlayabiliyorum. Bu çocuk kimlerle nerde nasıl buluşuyor sorusunu evlerinde yaptığımız ziyarette ve muhabbetle daha da perçinledik.
Geçen hafta parşembe günü Kadir (Kado’nun) kardeşimizin doğum günüydü. Evlerine yakın olan mekân olarak Forum Çamlık’ı seçip, ona tatlı bir sürpriz yapalım istedik. Yalı Derneği’nden aldığımız Yalı Denizli atkılarımızı ve Bugsaş maçı organizasyonlarını görüşme bahanesiyle toplandık. Ben hariç birçok kişi çaktırmış Kado’ya bir sürpriz olacak diye. Gurbette ve Hastanelerde nice doğum günü geçirmiş biri olarak pastamızı mumlarımızı Kado’nun görmeyeceği bir şekilde açıp yaktık ve Kado’ya üflettik. Buradan tekrardan:
“İyi ki doğmuşuz
Göztepeli olmuşuz”diyor: “Dünyadaki tüm Göztepeliler Birleşin!” diye de ekliyorum.
Sarıldık, bir kez da bir olduk bir araya gelerek. Her dem yeniden doğarız bizden kim usanası demiş şair Yunus. Cidden bizden kim usanası, Göztepemiz’den kim usanası?
O gün aramıza 27 yıldır Denizli’de yaşayan kızıyla beraber sıkı bir Göztepeli olan Eczacı Erhan abimizi de aramıza kattık. Eşi ve kızıyla katılmıştı o da toplantımıza. Eski deplasmanlardan bahsetti ve bizimle bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Baharda da güzel bir piknik sözü verdi bize. Hatta nasip olursa Bandırmaya beraber Koray kardeşimizin babasıyla da bize eşlik edecek inşallah.
Tüm bunları neden mi size anlatıyorum ey İzmirliler?
1.Her ay Antalya, İstanbul, Ankara, Denizli, Muğla, Aydın ve diğer illerdeki Göztepeliler gibi neden daha güzel organizasyonlarla bir araya gelmiyorsunuz? List’in tüm camiayı kucaklayan kahve ve kafe toplantılarını kastediyorum!
2.Başka Göztepe yok, elinizdekinin değerini iyi bilin gurbette akşam cidden çok zor!
3.Göztepe Camiasının en önemli mihenk taşı taraftarıdır. Taraftarı her daim camiadan önde gitmektedir. Bu sinerjiyi internet ortamında gayet iyi kullanmaktayız ama birbirimizi daha iyi anlamaya ve eksiklerimizi gidermeye ihtiyacımız var.
4.Ben yandım siz yanmayın veya buradaki bağrı yanık gözü yaşlı ama gönülleri geniş Göztepelilerin yaptıklarından sizler de hissedar olun diye….
Yazıp çiziyoruz. Ama bunları yaparken inanın çok ama çok büyük haz alıyoruz.
Başka bir gurbet kuşum olan dalyan gibi Mustafa abimin kullandığı bir laf bence tam pankartlık:
NE OLURSA OLSUN GÖZTEPEMİZE BİR ŞEY OLMASIN!
(amin)

Hakan Taşpınar

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter