Tavşanlı Linyit’e yenilip PTT 1.Lig’e veda ettikleri maçın ardından tek bir transfer görüşmesi bile yapmadan Almanya’nın yolunu tutan gurbetçi yıldız Ali Bilgin, Osnabrück kentinin Lotte takımında hobi niyetine futbol oynuyor.

Antalyaspor’da yıldızı parlayan ve dönemin rekor transfer ücretiyle Fenerbahçeli olan ünlü futbolcu Ali Bilgin’in, Göztepe’de yaşadığı büyük acı futbol yaşamını rafa koymasına yol açtı. Göz-Göz’ün küme düşmesini, “Hayatımda yaşadığım en büyük travma” diye tanımlayan Ali, “Bir Fenerbahçe’nin İstanbul’da Trabzonspor’u yenemeyerek şampiyonluğu Bursaspor’a hediye ettiği günü, bir de Göztepe’nin küme düşmesini unutamam” dedi.

GERÇEK YERİ SÜPER LİG

“Fenerbahçe olayı geride kaldı ve bunu atlattım. Ancak Göztepe’nin ruhumda açtığı yara henüz çok taze ve hala kanıyor. O günler özellikle de son Tavşanlı Linyit maçı aklıma geldikçe içim acıyor” sözleriyle hislerini dile getiren Ali Bilgin, “Göztepe kesinlikle bu yerlerin takımı değil. Böyle büyük ve şanlı bir taraftara sahip, müzesi kupalarla dolu bir takımın Süper Lig’de olması hatta şampiyonluğu kovalaması gerekiyor” eklemesi yaptı.

O TAKIMI 2. LİGE BİZ FUTBOLCULAR DÜŞÜRDÜK

Acı bir itirafta da bulunan Bilgin, “Kimse başka bahanelerin ardına sığınmasın. O takımı PTT 1. Lig’den 2.Lig’e biz yani futbolcular düşürdük. Ben de bu başarısızlığın bir parçasıydım. Düşmesinin nedenlerinden biri olarak sürekli kendimi suçluyorum. Düşündükçe gözlerim doluyor, içim yanıyor. O mutsuzluğun etkisinden çıkamıyorum. Hala içimden futbol oynamak gelmiyor. Bu nedenle yaşım genç olmasına rağmen futbolu bırakmaya karar verdim. Almanya’ya döndüm ve orada bir dostumun takımı olan Sportfreunde Lotte’de oyalanır gibi futbol oynayıp veda edeceğim” diye konuştu.

ALİ BİLGİN'İN GÖZ-GÖZ KARNESİ

Geçen sezonun ortasında geldiği Göztepe’de 13 lig maçında görev yapan Ali Bilgin, kendisinden bekleneni veremedi ve fileleri sadece 1 kez havalandırabildi.



BÜYÜK BİR CAMİA

Futbolculuk kariyerindeki en kötü yılı Göztepe’de yaşadığını sözlerine ekleyen Ali, o günleri şöyle özetledi: “Ben Almanya kökenli bir futbolcu olduğum için Göztepe’yi çok iyi tanımadan transfer oldum. Camiaya girdikten sonra Göztepe’nin potansiyeline tanık oldum.  Bu camianın büyüklüğü daha kapıdan girildiğinde üzerinize çöküyor. Çok köklü ve birçok başarıyı yaşamış bir kulüp. Zaten bir kulübün büyüklüğü önce taraftarından belli olur.”

BENİM İÇİN TEK MÜJDE GÖZTEPE'NİN BAŞARISI

“Göztepe muhteşem bir taraftar kitlesine sahip. Bugün Süper Lig’de birçok şehir takımının böyle özel taraftarı yok. Hangi maça gitsek peşimizde binlerce coşkulu Göztepeli vardı. Ama biz futbolcular bu sevginin karşılığını veremedik ve takımı küme düşürdük. Bu benim için sıradan bir başarısızlık değildi. Bundan böyle benim için futbolla ilgili en büyük müjde Göztepe’nin tekrar bir üst lige ardından da daha yukarılara çıktığı haberi olacak. Gönlüm, gözüm, kulağım İzmir’den gelecek Göztepe’nin galibiyet haberlerinde.”

Hürriyet EGE

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter