Maçtan önce arkadaşlarla konuşurken, son 2 gündür seyrettiğimiz Manchaster United-İnter ve Liverpool-Real Madrid maçlarından, bu takımların nasıl bir futbol oynadığından, oynanan oyunun seyredenlere ne kadar çok zevk verdiğinden bahsediyorduk. Adamların resmen uzay topu oynadığını, teknik-taktik ve bireysel beceri olarak daha fazla üzerine ne konulabiliri konuştuk.. Tabii bir de 3.lig de birazdan seyredeceğimiz maçtaki futbol güzelliklerinin! Neler olacağını…. Taa ki ilk yarıda oynanan futbolu seyredene kadar...

Herhalde çok uzun zamandır(en son hatırladığım gene 4-1 kazandığımız Denizli Belediye Maçı) böyle rahat maç seyretmedim. Halbuki maçtan önce ciddi soru işaretleri vardı kafamda. Takımdaki eksikliklerden ve bir türlü gol sorununu çözemememizden bu maçın çok zor geçeceğini düşünüyordum.

O kadar mutluyum ki bu kadar çok şaşırdığıma! İlk yarı oynadığımız futbol, bu ligin çok çok üzerinde bir futboldu. Takım oyuna adeta ısırarak başladı. Her topa iki kişi atlıyor, her yerde topa basmaya, top kapmaya çalışıyorduk. Neticesinde de gol olmasa bile oynanan hırslı futbol biz taraftarların gözüne gayet hoş gözüküyordu. Tek eksik goldü.


Keza golde gene her duran topu çok tehlikeli kullanan Ali Mumcu’nun kornerinden Mert Somay’dan geldi.  Uzun zamandır bu takıma Mert Somay’ın monte edilmesi gerektiğini düşünüyordum, o da gereğini yaptı. Gerçi performansı beklediğimin altındaydı ama her hafta daha iyiye gideceğini düşünüyorum. Bazı futbolcular oynadıkça açılır, Mert Somay’da onlardan biri bence.

Esas golden sonra bir pozisyon var ki, gerçekten müthiş. Bir pozisyon içerisinde 4 gol olabilirdi ama bir tanesini bile atamadık. Önce Ali Mumcunun serbest atışı direkten döndü, Selçuk vurdu kale ağzından defans çıkardı, Tayfur Emre vurdu kaleci çıkardı, gelişine Ferhat vurdu top auta gitti. Bizim için büyük şanssızlıktı.

Ama sonra ikinci gol geldi. Sahanın yıldızı Selçuk atılan uzun topu kafayla aşırdı, çizgiye doğru giden kendi topunu takip etti, iki kişiyi çalımladı, üçüncü defans adamının adeta belini kırdı geçti, kafasını kaldırdı, Tayfur'u gördü, müthiş bir kesmeyle topu adrese teslim attı veikinci.gol geldi. Sanki İngiltere liginden Micheal Owen asisti bir gol.

Bu yetmedi, 3.golümüz geldi. Kontratağa çıkan takımımız, uzun top attı. Bu sefer sahanın ilk yarı iyilerilerinden Tayfur Emre sol kanatta aldığı topu güzel bir orta ile Selçuğa gönderdi, o da topun gelişine tek pas Ferhata indirdi, o da şık bir vuruşla gol yaptı. Gene bir İngiliz ligi golü. Müthiş bir takım oyunu.

İkinci. yarı ise üç golün rehaveti olacak oyuna rölantide başladık. Ankara Demirspor üzerimize cılız atakları ile gelmeye başladı. Bazı tehlikeli ataklar yaşadık ama defansımız eksik olmasına rağmen az hatayla oynadı ve 1-2 pozisyon dışında tehlike oluşmadı. Yediğimiz gol ise yenilebilecek bir goldü, zaten pozisyon öncesi gol geliyorum diyordu.

4.golümüz ise gene çok şıktı. Atılan arapas ile ceza sahasına giren (2.yarı oyuna giren) Fatih, şık çalımlar ile hem kaleciyi hem de defans oyuncusunu geçerek pasını Hakan Üstüne verdi, o da golünü attı.

Ferhat’a nazar değmesin.

Sonuçta çok önemli bir 3 puan aldık. Hem bu gruptaki en önemli rakibimizi yendik, hem de ikili averajda avantajlı bir skor aldık. Yalnız Akif Hoca'ya hem övgü, hem de bir eleştiri yapmak istiyorum. Form durumu iyi olan Selçuk ile oyuna başlaması, takımı motive edişi ve ilk yarının etkili isimleri olan Mert Somay ve Hakan Üstün'ü takıma monte etmeye çalışması çok iyi. Hakan Akpınar ve Recep için de aynı çabayı bekliyorum. Ek olarak bu sefer oyuncu değişikliklerini çok geç yaptı, belki golü bu sebepten yedik. İkinci yarıda adeta kenarda buhar olan yedekleri çok geç soktu oyuna. Kendi sahamıza çekildiğimiz anlarda Tayfur Emre çok top ezmeye başlıyor, onun tarzı bir oyun anlayışı değil bu tarz futbol. Onun yerine Fatih’i daha erken oyuna alsa ya da çok mücadele eden ama gücü tükenen Ali Mumcu’yu, Mert Somay'ı oyundan alarak orta sahayı güçlendirecek yeni kanları oyuna daha erken alabilseydi, farkı daha da açabilirdik. Ayrıca kart ceza sınırında olan Ferhat’ı da 75-80 gibi bir terslik olmasın diye oyundan alabilirdi.

Ama elbette maçtan önce 4-1 olacak maç deseler gözüm kapalı kabul ederdim. Bu günü yaşattığınız için hepinize teşekkürler çocuklar!!!

Ahmet Sabuncu

 

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter