Uzun süredir hasret kaldığımız, yağmurlu ama güneş açmış bir İzmir günü karşıladı bizi Pazar günü stadda. Eşini, çocuğunu, sevgilisini, ailesini bırakıpta bizim gibi maça gelen kardeşlerimiz, kapalı tribünün sağ tarafının hemen  hemen tamamını doldurup, açığı da 500 kişi kadar doldurmuştu.

Uzun süredir hasret kaldığımız, yağmurlu ama güneş açmış bir İzmir günü karşıladı bizi Pazar günü stadda. Eşini, çocuğunu, sevgilisini, ailesini bırakıpta bizim gibi maça gelen kardeşlerimiz, kapalı tribünün sağ tarafının hemen  hemen tamamını doldurup, açığı da 500 kişi kadar doldurmuştu.

Klasik bir Göztepe başlangıcı oldu gene maç. İlk yarı silik ve kişiliksiz bir futbol. Ne yaptığı tam olarak belli olmayan, gol pozisyonu fakiri, oyun kuramayan ve ileriye doldur boşalt yapan bir futbol. Herkes kendi arasında cezalı olan Ferhat’ın ortasahayı nasıl topladığı ve o olmadan hiçbirşey yapamadığını konuşuyor. Tam bu esnada Menemen spor’un brezilyavari golü geliyor.  Çalım ve verkaçlarla sol taraftan kalemize yaklaşıyorlar, topa dokunamıyoruz bile, bir ara pası ve sert bir şut, kalecimizin de pozisyon hatası ile sol köşeden bir gol. Herkes buz gibi kalıyor, ama taraftar hemen kendini toplayıp, tezehurata devam ediyor. İlk yarı belki 10 korner atıyoruz, ama hiçbirinde tehlike yaratamıyoruz.

İlk yarının en önemli pozisyonu ise son dakikada oluyor. Bir uzun top ile hareketlenen Hakan, kaleciyle karşı karşıya kalacakken defans oyuncusu eli kolu vücüduyla araya giriyor, el ve kırmızı kart olması gerekirken maçı devam ettiriyor hakem ve elbette tribünden müthiş bir tepki.. İşin ilginci, devre oluyor ve hakem soyunma odasına giderken tepki devam ediyor, o sırada Göztepe tribününde oturan ve Göztepeli olduğunu öğrendiğimiz hakemin ailesi ve arkadaşları da tribünlere tepki gösteriyor. Ortalık bir anda karışıyor, polis müdahale ediyor ve olaylar büyümeden hakemin ailesi tribünden çıkartılıyor..

İkinci yarı ise tamamen farklı bir Göztepe var sahada. Sanki takımın devre arasında içine şeytan girmiş. Mustafa hocanın akıllı taktik hamlesi ile, ilk yarı hiçbirşey yapmayan Berkay oyundan çıkıyor, yerine sağ kanat oyuncusu Mehmet alınıyor, böylece sağ açık oynayan Hakan Akpınar ön liberoya geçiyor, ilk yarı ön libero oynayan Mert Somay ise gerçek yeri olan 10 numara pozisyonuna geçiyor ve şov başlıyor.

Mert’in başını çektiği ve organizasyonunu yaptığı ataklar ile Menemen’İn üzerine bir kabus gibi çöküyoruz. Ortadan, sağdan, soldan ataklar ve pozisyonlar geliyor. O kadar eminiz ki tribünlerde gol olacağına, tezehuratın ardı arkası kesilmiyor. İkinci yarı yorulana kadar mükemmel top oynayan Hakan Üstün mükemmel bir şut çekiyor, direkten dönen topu Hakan Karakayalı tamamlıyor ama hakem ofsayt gerekçesiyle golü vermiyor.  Baskımız devam ederken sağdan gelen sert ortaya elle müdahale edilince hakem bu sefer tereddütsüz penaltı noktasını gösteriyor. Ama çok da güzel bir vuruş yapmasına rağmen Hakan Akpınar, topu direğe nişanlıyor. Hiç moral bozuntusu yapmadan bastırmaya devam ediyoruz, gene sağdan sert bir orta, bir vuruş, kaleci çıkartıyor ama Hızır gibi yetişen Recep topu ağlara bırakıyor.  Tribünler de büyük sevinç var..

Baskımız devam ediyor, bir çok pozisyona giriyoruz, gene sağdan Recep’e derinlemesine bir pas, mükemmel alıyor önüne ve mükemmel vuruyor topa, adeta süper lig golü, 2-1 öne geçiyoruz.

Taraftarlar coşmuş vaziyette 3. Golü istiyor, takım adeta şov yapıyor, özellikle Hakan Üstün. Ama 3.gol ne yazık ki gelmiyor. 80.dakikadan sonra rakip dengeyi sağlıyor. Mert ve Hakan Üstün yoruluyor, organize olamıyoruz ortasahada. Hakem saçma sapan kararları ile maça damga vuruyor, olmadık yerlerde olmadık fauller çalıyor. İlk yarı 3 defa sahaya sedye girmesine rağmen maçı 1 dakika uzatan hakem, 2.yarı da maçı 5 dakika uzatıyor maçı. 90+3 de öyle saçma sapan bir faul kararı veriyor ki o faul kalemize ortalanıp gole dönüşüyor. Geçen haftaki gibi 93.43’te gol yiyiyoruz, dakikası ve saniyesine kadar aynı..

Sonuçta iki maçta 94. Dakikalarda yenen goller ve kaçan 4 puan.. Şu an sadece 2 maç sonucunda 5 puan fark ile lider olacakken, sıkışık puan durumunda averaj ile 2.yiz..

Maç sonunda sanki şampiyon olmuş gibi sevinen Menemenliler, futbolcularımıza küfür edince ortalık bir anda karışıyor. Topçular birbirine giriyor ve Menemenli bir oyuncu birazda artistlik hareketler ile ambulansa taşınıyor. Korkudan soyunma odasına gidemeyen Menemenliler, kaçarak kale arkasının oradan soyunma odasına gidiyorlar. Hakeme ve futbolculara büyük tepki gösteriyoruz..

Sonuç olarak gene ayağımıza kadar gelen fırsatı tepiyoruz. Ama özellikle 2.yarıda oynan futbolu 90 dakikaya yayabilirsek, hele Ferhat’ında takıma girmesiyle çok ciddi bir futbol gücüne sahip olabiliriz. Bu oynanan futbolun meyvelerini artık toplamayı ve açık ara lider olarak play-off’lara gitmeyi bekliyoruz.

Ahmet Sabuncu

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter