Ferhat’a nazar değmesin. Bence gene sahanın en iyisiydi, her yerde vardı. Umarım Ferhat’ı süper ligde oynadığımız ilk maçta kolunda kaptanlık pazubandı ile görürüz. Tribünde bu hafta için

Buz gibi havada buz gibi bir maç seyrettik 70. dakikaya kadar. Haftalar geçtikçe oturması, daha iyi futbol oynamasını beklediğimiz takımımız, sanki bütün bir hafta idman yapmamış gibi, ne yaptığını bilmez bir futbol oynadı ilk 70 dakikada.

Son iki haftanın, son 20 dakikalarının yıldızı Fatih’de ilk 11 başlamıştı halbuki. Ama gördük ki hoca bile 45 dakika dayanabildi ayağına aldığı her topu kaybeden Fatih’e. Sanki sadece o mu kötüydü bugün? M.Akif’i bütün maç aradık arkadaşlarla ama 79. Dakikada oyundan çıkana kadar pek göremedik sahada kendisini. Tayfur Emre’de biraz güçsüzdü sanki bugün, ilk yarıdaki nadir ataklarımızda bulduğu iki pozisyonda da topa o kadar yavaş vurdu ki, neredeyse top auta bile çıkamayacaktı. Penaltı olan ama hakemin saçma sapan sarı kartını gösterdiği pozisyonda ise çok şanssızdı.

Hakem demişken, 3. Lig hakemleri de herhalde bu kadar olabiliyor! Saçma sapan kararları ile gene çıldırttı tribünleri. Avantaj kuralını uygulamayı bilmeyen hakem nasıl olur anlamıyorum. Çok kritik 1-2 pozisyonumuzu kesti.

Oyunculardan devam edelim. Ali Mumcu gerçekten futbolcu. Nereye koyarsan oynuyor, ilk yarı sağ önde oynadı, 2.yarı hoca sol ortaya çekti, gene oynadı. Üstelik Alpaslana rağmen! Üzgünüm ama Alpaslan bu takımın en zayıf halkalarından biri, Bulut olduğu sürece de forma alması mümkün değil. Tüm tehlikeli ataklarımızı yaratan adam neredeyse tek başına Ali Mumcu idi. Duran toplar Ali Mumcu ile gerçekten çok tehlikeli oluyor, biraz da hareket halindeyken orta yapabilse..

Ferhat’a nazar değmesin. Bence gene sahanın en iyisiydi, her yerde vardı. Umarım Ferhat’ı süper ligde oynadığımız ilk maçta kolunda kaptanlık pazubandı ile görürüz.

Tayfun gene görevini ne eksik, ne fazla yaptı. Defansımız bu kadar çok eksiğe rağmen 1-2 adam kaçırıp pozisyon verse de gene de iyiydi. Ben kalecimiz Tameri hala tam çözemedim. İyi mi kötü mü? Topu oyuna geç soktuğu için baya bir tepki aldı maçın sonlarına doğru.

Peki soracaksınız 70.dakikadan sonra ne oldu diye. İnanın ben de tam olarak bilmiyorum. Bir anda takım puan kaybedeceğinin farkına vardı sanki. Bir anda (özellikle Emir’in girmesiyle birlikte) orta saha top yapmaya, forvette top tutup, pozisyona girmeye başladı. Tayfur Emre’nin şık çalımlarla ceza sahasına giripte zoru başarıp, kolayı yapamayarak üstten auta attığı topa gerçekten çok yazık oldu. Hele uzun bir sakatlıktan çıkan Recep’in bomboş iki pozisyonda, birinde kaleciden seken topu bomboş kale yerine neredeyse taca, diğerinde ise altıpastan bomboş pozisyonda 8 metrelik kale yerine topu dışarı atması ise saç baş yoldurdu..

Akif hoca yerinde oyuncu değişiklikleri yaptı. Yalnız ortada bir gerçek var. Şu an yükselme grubunda İzmirspor ve Lüleburgaz’dan sonra en az gol atan takımız. Bu durumu Akif hoca acil bir şekilde çözmek zorunda. Recep’in takıma girmesiyle bu sorunun çözüleceğini düşünüyorum. Tayfur Emre ile birlikte Recep gerçekten iyi bir ikili oluşturacaklar bence.

Bir diğer konuda eski futbolcuların durumu. İlk yarının diyelim iyi oyuncularından Mert Somay, Hakan Üstün ve Hakan Akpınar'ın da bir şekilde bu takıma adapte edilmesi ve bu futbolculardan azami faydalanılması lazım. Hocanın bunu da çözmesi gerekiyor.

Son söz olarak taraftar gene görevini yaptı. Buz gibi havaya ve perşembe gününe rağmen tribünlerde 3000 civarı taraftarımız vardı. Ah bir de şu maçlar haftasonu veya gece oynanabilse..

Umarım bu kaybettiğimiz puanları ileride aramayız...

Ahmet Sabuncu

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter