Konuşsan çok şey anlatırsın. Bağırıp çağırsan taa ötelerden ses gelir. Kalp kırmak gerekse herşey hazır. Sonrasında terörist taraftar işbaşında manşetleri ile yine gündemin ilk sırasına oturursun. Ama ben bu kez çok kısa yazacağım ve hafta sonunu beklemeye başlayacağım.
Cumartesi Kayseri'de bütün bu olanların gerçekleşmesi için herşey mevcuttu. Tamamen kendi imkanları ile Kayseri'ye gelen , Kayseri Erciyesspor taraftarları tarafından güzelce ağırlanan 50 kadar arma sevdalısı muhteşem Kadir Has Stadının hemen yanındaki , üç tarafı telle çevrili olmasına rağmen 5 TL ye bilet alarak misafir !!! tribününe girebildiğiniz , tuvaleti ve tuvaletinden akan suyundan başka bir özelliği olmayan , hiçbir şeyin satılmadığı ve su dahi almaya imkanınızın olmadığı , hıncahınç doldursan 100 kişi almayacak kafes gibi yere girdiğinde yine de umutluydular.
Ancak sahada öylesine kötü bir GÖZTEPE vardı ki , 50 kişi ile yedisinden yetmişine nefesinin üst sınırını zorlayacak kadar yırtınan ve "Allahaşkına bize bakın. Bakın ve ona göre oynayın.Bizler burada terden sırılsıklam olana kadar , seslerimiz kısılana kadar sizleri gayrete getirmeye , karşı tarafı bozmaya çalışıyoruz.Ne olur siz de bir şeyler yapın. "  diyen arma sevdalıları maalesef sürekli adam kaçıran bekleri , halı sahada yenebilecek golleri gördü. Herşeye rağmen tribünler susmadı yılmadı. Devre olduğunda , "kimse oyunculara sarmasın. Desteğe devam. " sesleri arasında soyunma odasına gönderildi oyuncular. Ancak o noktada biri vardı ki adeta koptu : "Eğmeyin oğlum başınızı. Siz GÖZTEPE'siniz.GÖZTEPE gibi oynayın. Kaldırın başlarınızı. Çıkın aslanlar gibi. İlk defa yenilmiyeceğiz. İlk defa üzülmeyeceğiz. Ama bi silkinin kendinize gelin." diyerek sesleniyordu adeta patlayarak. Haksız da değildi. Ruh görmek istiyordu oyuncularda hepsi bu.
Bağırmaktan ağızları inadına kuruyan insanlar bir su aradılar etrafta. Su satılmıyordu. Erciyes tribünlerine baktı. Orada da yoktu. Son bir çare kulübeye baktı ve seslendiler. Maalesef. Susuzluğa mahkum oldu oradakiler. Ya sabır! deyip buna da eyvallah etti herkes. Sustular.
Uzun söze hiç gerek yok. Maç bitiminde olması beklenen , oradaki GÖZTEPE'lilerin her türlü taşkınlığı yapmasıydı. Olmadı. Peki ne oldu biliyor musunuz ? Alınan ortak bir kararla çıt çıkmadı futbolcular 1-2 metre ileriden soyunma odalarına giderken. Belki de futblolcular küfür kıyamete hazırlamıştı kendini. Ama olmadı. Kelimenin tam anlamı ile çıt çıkmadı tribünlerde. Kararlaştırılmış bir sessizlik. Yine bir kişi orada bulunanlar adına sadece şunu söyledi kaptan İlhan'a : "Kaptan tribünleri duyuyor musun ? Duyamazsın zira çıt çıkmıyor. Herkes çok sessiz. Bu sessizliğin ne demek olduğunu biliyorsun değil mi kaptan ? Anlat içeridekilere. Onlar da bilsinler."
Cihat Hocam ! Maç bitiminde futbolcularının yanında lütfen soyunma odasına git. Herşeye rağmen ordunun başından ayrılma. Biz seni orada görmek istiyoruz. Mevziyi terk etme.
Bu pazar günü herkes maça gelsin kampanyasına katılmıyorum. Herkes gelmesin. Hele hele gönlünde bir bizans takımına yer vermiş , eh şehrimizin takımıdır gidip destekleyelim diyenler hiç gelmesin. İhtiyaç yok. Biz oraya safkan GÖZTEPE'liler 20.000 kişi gideriz. Maçın nerede oynandığının da bir önemi yok. Zira futbolcularımızın ayağı kopacak , kafası gözü patlayacak ama zaten o maçı alacaklar. GÖZTEPE'sinden başka bir şeyi olmayan 10 binler de hep bir ağızdan haykıracak o gün topçular sahaya çıkarken :
SEN KİMSEDEN KORKMA EĞME BAŞINI HİÇ ÖNE KALDIR YUMRUĞUNU GÖKLERE...
SAYGILARIMLA...NE OLURSA OLSUN GÖZTEPE'MİZE BİR ŞEY OLMASIN...
MUSTAFA DALYANOĞLU...

 

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter