Cuma günü yekten bir grup oluşturup eskimeyen dostlar Baki Karakoç ve Fatih Turgut ile birlikte yine yollara revan olduk Göztepemiz’in ardından. İzmir – Denizli klasik rotasını Aydın otobanı yerine Turgutlu -  Salihli – Alaşehir üzerinden yapmayı tercih ettik. Maç sırasında yaşanacaklar içimize doğmuş gibi tedirginlik vardı. Lakin hem Manisa maçına giden Mustafa (Dalyanoğlu) gibi abi / kardeşlerin gazıyla acaba diye de bir beklenti yok gibiydi hem de malum partnerimizin maçı öncesi takıma her türlü desteği tam olarak vermekti. Bizim yaş kuşağının oradaki bir maçtan galibiyet hatırladıkları da rastlanılan bir durum değildi.
Piknik tadında bir yolculuk sonrasında stada en erken varanlar olarak hazirun listesi oluşturur gibi yoklama yapmaya başladık. Maç biletinin kale arkası olup 20 TL olması da bizim taraftar profilinin buna nasıl bakacağı konusu da başka bir tedirginlik oluşturuyordu. Allah’tan korkulan olmadı maç öncesi ve sonrasında herhangi bir gerilim yaşanmadan Göztepe taraftarı şanına yakışır bir şekilde stada geldi, yine tüm Türkiye’ye ve hassaten Denizli’ye takım nasıl desteklenir gösterdi.
Burada bilet konusunda bir parantez açmakta fayda var. Hatta açık bir dilekçe ile de Göztepelist aracılığı ile de olsa bir bilgilendirme isteğimiz var taraftarlar olarak. Mesele şu: Maç bilet yönetmeliği nedir ne değildir bilmiyorum? Ama Tüm deplasmanlara gidişte bize yapılan bu haksızlığın giderilmesini arzu ediyorum. Ev sahibi takım kapalı biletini 2 TL deplasman seyircisini de 20 TL yaparak bir ihlal işlemiyor mu?
“Şayet bunun imkânı varsa Atatürk Stadı gibi bir hengâmeyi bu bilet ve pazarlama tutarsızlığıyla nasıl doldurmayı düşünüyor? Ya da doldurmayı ve Göztepe gibi bir taraftar potansiyelini kullanmayı düşünmüyor mu?” diye yol boyu kendimize sormadan edemedik… Bu satırların yazarı ve ona eşlik eden arkadaşları kombinelerini almış olmalarına rağmen devam eden bu işlemlerden ve verimsizlikten dolayı bitap ve huzursuz olduğumuzu siz yönetimimize bu yolla da olsa belirtmek isteriz.”
Maçın başlamasıyla birlikte yerini alan yaklaşık 1200 Göztepe Sevdalısı takıma her şeye rağmen çok ama çok iyi bir destek verdi. Bunları sağlayan herkese buradan bir kez daha teşekkürler. Maç sırasında ve maç sonrasında odaklanılan tek şey GÖZTEPEMİZ’di. Umarım bu tüm sezona yayılır ve bu şekilde devam eder.
Bayram boyunca kadro zaafiyeti yaşadığımız ve klasik geçen seneki sıkıntıları yaşayacağımız konuşuldu. Manisa maçı sonrası oluşan atmosfer Denizli maçı atmosferini geçici bir bahar havasına soksa da umarım bu yenilgi teknik kadro ve futbolculara gerekli uyarıyı yapmıştır. İlk beş dakikalık oyun beni baya bir ümitlendirmiş olmasına rağmen Gohou’nun etkili oyununu sahadaki 21 futbolcu da izleyince ortaya çoban salatası gibi bir maç çıkmıştı. Denizli de Göztepemiz de vasatı yakalayamadılar. Idan’ın ikinci yarıda oyuna girişiyle hızlanan yapımızın inanılmaz kendine güvensizliğiyle ve Ramazan’ın 3. Golü atsanıza ikramlarına rağmen gelen İlhan’ın gücü, Gohou’nun oyundan çıkışıyla oyunu taraftar baskısıyla biraz daha karşıda kabullenme gayreti maalesef gereksiz geri pas mantığıyla akim kalıyordu.
Tribünden gözlemlediğimiz kadarıyla biz bu ligden yine çıkacaz inşallah ama yine kasıla kasıla son haftaya kadar verem ola ola gerçekleşecek bu. “Göztepe Sen Gençliğimin Katilisin” lafzına göndermeler de yapılmıştı maç boyunca. Ertesi gün eve gelince aşağıdaki satırları dinledim TV’den.

sevgimizin aşkımızın üstünden
sene geçti, mevsim geçti, ay geçti
rüyamızın hülyamızın üstünden
yağmur geçti, dolu geçti, kar geçti

ne birleştik ne ayrıldık biz senle
kış geçti, bahar geçti, yaz geçti
bu aşkın bu sevdanın üstünden
hayat geçti, ömür geçti, yaş geçti
Nasıl da bizi anlatıyor öyle değil mi? Göztepe’nin peşinden hayat geçti, ömür geçti, yaş geçti… Maça damgasını benim açımdan birkaç şey vurmuştu:
1.    Yıllardır iç maçlara bile gelmeyen bir sürü arkadaşı burada gördüm. Bu şu demek küskünlerimiz yavaş yavaş geri dönüyor. Bu sene olmayacak bir destek var takımımıza bunun farkında olsunlar.
2.    Taraftar dernekleri herhangi bir olaya meydan vermemek için gayet ciddi ve sıkı tedbir almışlardı. Bunun semeresini bir kerecik bile olsa emniyetle yüz yüze gelmeme olarak gördük bir kez daha müteşekkir olduğumu ifade edeyim.
3.    Taraftar müthiş hırslı ve bu hırs acı verici bir baskıda değil henüz, bunu teknik heyet ve futbolcular iyi değerlendirmeli, 3-4 hafta sonraki takımın durumu kendilerine daha pozitif veya negatif olarak yansıyabilir.
4.    Denizli seyircisinin “Bu âlemin kralı her zaman biziz!” lafı üzerine Baki kardeşimin Âlemi Bilmeyen Kral Olamaz” özdeyişi tam pankartlık bir laf olarak yâdıma kazındı. Biz de bilelim topçular da bilsin ki krallara layık bir yerdeyiz. Bunun karşılığı olarak söke söke, asıla asıla oynayan bir takım görmek istiyoruz.
5.    Yönetimimizin taraftar ile olan ilişkisi konusunda ciddi bir sıkıntı var. Bunun  bilet – kombine satışı – hentbole bakış açısı vesaire olarak çoğaltmak mümkün. Yol yakınken bunun izole edilmesi gerekmektedir. Bu konuda taraftar bekliyor, yönetim de bekliyor. Oysa harekette olması gereken yönetim değil mi?
6.    Denizli çıkışından Aydın otoban 50. Km’ye kadar yollarda bizlere eskortluk eden tüm emniyet, jandarma ve güvenlik görevlilerine teşekkür ediyoruz. Gecenin 4’ünde bile kendimizi devlet başkanı gibi hissettik. Bizim hakkımızda size kim neyi anlatmışsa eksik anlatmış yanlış anlatmış, adam gibi davranıldığında Göztepe taraftarı Kral gibi davranır.
7.    Taraftar ksk maçına da baya iyi bir şekilde bilenmiş durumda. Muhtemelen onlar da öyledir. Dilerim 5 haftalık bir tatile çıkmayız. Galip gelir ve hocalığımızı yağıp önümüzdeki maçlara bakarız. Geri sayım başladı artık hepimiz için ve ne zaman gelecek o büyük gece diye şimdiden sabırsızlanıyoruz.
8.    “Gittiğin o yollardan hep peşinden gelirken” harika tempolu bir tezahürat olmuş, tribüne yakılıyor ve herkesi şimdiden hayran bıraktı. Bu tip tempolu tezahüratlara devam etmeliyiz ve herkes de bunları bilmeli tabi ki…
Geçiyorken uğramıştık diyeceğimiz bir sezon geçirmek umuduyla, herkese güzel günler güzel deplasmanlar diliyorum.
Not:
-    Mutlu Aydemir Kardeşimizin babası kal krizi geçirmişti ramazan ayında, şu anda durumu iyiymiş kendisine tekrardan geçmiş olsun diyorum buradan.
-    Denizli tayfamızın gözbebeği Barbaros kardeşimizin babasını Denizli maçı günü kaybettik, Allah’tan  kederli ailesine sabır, amcamıza da rahmet diliyorum. Başın sağolsun barbi.
Hakan Taşpınar

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter