Eski zamanlarda Anadolu'da bir derenin iki kenarına kurulmuş bir köy varmış. Derenin üzerinde bir köprü. Köprünün altında da bir şeytan varmış. Þeytan köprüden karşıdan karşıya geçmekte olanlara kötülük yapar onları döver, tecavüz edermiş. Birgün o köye bir Arap Bacı gelmiş. Köy halkı Anadolu misafirperverliğiyle onu bir güzel ağırlamış yedirmiş içirmiş. Köyden memnuniyetle ayrılmak üzereyken onlara sormuş "Siz beni gayet güzel ağırladınız ben de size bir iyilikte bulunayım ne istersiniz benden?" demiş. Köy halkı hemen "Bizi Þeytan'dan kurtar sana minnettar kalırız" demiş. Arap Bacı "Yeter ki isteyin tamam oldu bu iş." demiş. Köy halkı nasıl olacağını anlamamış ama Arap Bacı'ya şeytanın yerini tarif etmiş. Arap Bacı köprüye vardığında Þeytan birşeylerle uğraşıyormuş. Kafasını kaldırmış Arap Bacı'ya bakmış alıcı gözle. Tam saldıracakken Arap Bacı "Dur" demiş. "Bama sahip olmak ister misin" Gözleri parlayan Þeytan'ın gözleri parlamış. "Evet" demiş. Arap Bacı "Olur" demiş ama "Bir şartım var" Þeytan şartını sormuş. Arap Bacı eteğinin içine elini atmış ve orasından bir kıl çıkarmış. "Eğer bu kılı düzeltebilirsen ben seninim." Þeytan "Tamam" demiş. Başlamış uğraşöaya. 20-25 sene sonra Arap Bacı tekrar aynı köye uğramış. Eski zamanlarda Anadolu'da bir derenin iki kenarına kurulmuş bir köy varmış. Derenin üzerinde bir köprü. Köprünün altında da bir şeytan varmış. Şeytan köprüden karşıdan karşıya geçmekte olanlara kötülük yapar onları döver, tecavüz edermiş. Birgün o köye bir Arap Bacı gelmiş. Köy halkı Anadolu misafirperverliğiyle onu bir güzel ağırlamış yedirmiş içirmiş. Köyden memnuniyetle ayrılmak üzereyken onlara sormuş "Siz beni gayet güzel ağırladınız ben de size bir iyilikte bulunayım ne istersiniz benden?" demiş. Köy halkı hemen "Bizi Şeytan'dan kurtar sana minnettar kalırız" demiş. Arap Bacı "Yeter ki isteyin tamam oldu bu iş." demiş. Köy halkı nasıl olacağını anlamamış ama Arap Bacı'ya şeytanın yerini tarif etmiş. Arap Bacı köprüye vardığında Şeytan birşeylerle uğraşıyormuş. Kafasını kaldırmış Arap Bacı'ya bakmış alıcı gözle. Tam saldıracakken Arap Bacı "Dur" demiş. "Bama sahip olmak ister misin" Gözleri parlayan Şeytan'ın gözleri parlamış. "Evet" demiş. Arap Bacı "Olur" demiş ama "Bir şartım var" Şeytan şartını sormuş. Arap Bacı eteğinin içine elini atmış ve orasından bir kıl çıkarmış. "Eğer bu kılı düzeltebilirsen ben seninim." Şeytan "Tamam" demiş. Başlamış uğraşöaya. 20-25 sene sonra Arap Bacı tekrar aynı köye uğramış. Sormuş halka "Şeytan bir daha sizinle uğraştı mı?" Köy halkı "Allah senden razı olsun gittin gideli kimseye bulaşmadı kurtardın bizi ondan." demiş. Arap Bacı gülümseyerek derenin başına varmış yine. Bakmış Şeytan'a hala uğraşıyor. Şeytan'a sormuş "hala olmadı mı?" Şeytan ümitsiz gözlerle bakmış "Olmadı ne yazık ki ama sabret " demiş. Arap Bacı Şeytan'a gülerek orasını iç çamaşırının kenarından göstermiş "Sen uğraşadur bak burada daha çok var"

Evet sevgili Göztepeliler. Fıkrayı yaklaşık iki sene önce Sn. Çetin Altan'ın bir köşe yazısında okuuştum. Sn. Çetin Altan konuyu bizim Avrupa Birliği'ne girme sürecimize bağladı. Ben de kulübün şu anki durumuna uyduğu için sizinle paylaşayım istedim.

Bildiğiniz gibi Göztepe aş ki 55 MİLYON USD HARCAYARAK takımımızı aldığı yerde yani ikinci ligde ve 5-10 trilyon arasına değiştiği söylenen bir borçla bırakmak istiyor. Ama istemekle olmadığından borçları ödeyemediğinden bırakamıyor. Göstermelik şekilde davranıyorlar. Dernek yönetimi de kahramanca bir şekilde el attığı takımımızı lige başlatmayı başardı ama ilk mağlubiyetle birlikte gelen moral bozukluğuyla ve yalnızlığın verdiği depresyonla isyan etti sonunda ve "Biz de oynamıyoruz" dediler. Aş başkanı kim belli değil? Yk ?

Daha önce de belirttiğm gibi şahsi fikrimce dernek yönetimi hiç bu işlerle uğraşmayıp eldeki kaynakları yatırıma yönlendirmeliydi. Takım PAFla mı çıkardı? AŞ buna cesaret edebilir miydi? Buna cesaret etti diyeceksiniz ama şu ana kadar yani son günlere kadar çok tepki gelmedi. Ama son günlerde camia 4 koldan veryansın ediyor. Fakat muhattabımızdan borçlar hakkında hiç açıklama yok. Derneğin savı borçsuz teslim alırız. AŞ ise borçlar hakkında yorum yapmadan hukuki ve maddi olarak destek verecek güçleri olmadığını söylüyor. Fakat deha yöneticilerinin yarattığı borçlarının ne olacağı konusunda yorum yapamıyor.

Biz de kafayı yemiş bir şekilde bekliyoruz ne olacak Göztepemize diye.

Bütün bu uğraşlardan ve başkasına bağlı olma hastalığından kurtulmadıkça bu sorun çözülse de kalbimizdeki yerlere gelmemiz zor gözüküyor.

Bağımsızlığın yolu da senede 1 milyon usd civarı bir parayı kaynaklarımızla yaratabilmekten geçiyor.

Bu da nasıl olacak derseniz? Üye sayımızın arttırılması ve aidatın da. Yani her Göztepeliyim diyenin kulübüne üye olması. Aidatını ödemeyenlerin atılması ve en az 5000 üyeye ulaşmak.

Göztepe'ye taşınmaz ve taşınırlarla para kazandırmak. (halı sahalar, taşımacılık, okul(18 derslikli ve spor salonlu bir okul yaklaşık 1 trilyona filan geliyor o olmazsa anaokulu)

Kredi kartı; bakın Ksk de çıkardı en snunda bakalım camiamız hareketlenecek mi artık?

Spor okulları (3000 öğrenci)

Logolu ürünler

Fuarlara katılım

Parazitlerden kurtulmak ve tribün terörünü ve profesyonel taraftarlık müessesini beslemeyi bitirip kendisine 3 senede 6-7 maç ceza ve yaklaşık 1 trilyona ve belki de UEFA'ya ve dolayısıyla çok daha fazlasına mal olanları uyarmak olmuyorsa söküp atmak.

gibi yöntemlerle olur bunlar da mert ve sözünün eri Göztepe'yi bir kurum gibi yöneten amatör yöneticilerin altında oluşturulacak profesyonellerle olur. (Amatörlerle olmayacağı bunca senelik deneyimle ortaya çıktı.)

Öyle veya böyle kendi kendimize 1 milyon usdlik gelir üretir hale gelmedikçe borçlar ödense de biz çocuğu bırakmak için başka bir cami arayacağız veya Arap bacı'nın kıllarını teker teker düzeltmek için uğraşmaya devam edeceğiz.

var site="sm4goztepelist" <a href="http://sm4.sitemeter.com/stats.asp?site=sm4goztepelist" target=_top> img src="http://sm4.sitemeter.com/meter.asp?site=sm4goztepelist" title="Site Meter" border=0></a>

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter