iste ve site kurulduğundan beri polis-spor-taraftar ilişkisi çokça işlendi.



Türk futbol tarihine kara bir leke olarak geçen Göztepe-Erzurumspor deneyimini hep beraber yaşadık.



Bu seneki FB maçının son dakikaları da hoş bir anı değildi.


GS maçında polislerin her birinin 3-4 kişiyi bedava olarak içeri almayı kendi özlük haklarıymış gibi gördüğünü yaşadık ki bu benim fikrimce polisin esas görevi olan ve korumaları gereken asayişin bizzat kendilerince bozulmasıdır. Polisevine gidip yiyip içip sonra da bana eyvallah deyip kalkmak-hangi babayiğidin harcıdır-kendileri bunu yapabilmekte midirler-yapanlara ne yapmaktadırlar? Ortada bir gösteri vardır. Bu gösterinin bir bedeli vardır ve herkes bu gösteriyi bu bedeli ödeyerek izlemektedir. Orada polisin tek bir görevi vardır o da asayişi korumak.


Benim bahsetmek istediğim konu ise 75. Yıl maçı. Şu kaybettiğimiz her sette defalarca set sayısı atmamıza rağmen tanrıların buyruğu üzerine 3-1 mağlup olduğumuz ve düşmemize vesile olan 75.Yıl maçı.


Konu o maç öncesinde takımı yüzüstü bırakarak güzellik yarışmasına katılan oyuncu da değil.


Konu İzmir polisi.


O maçı şeref tribününün karşısındaki tribünde bir grup arkadaş ile izledik.


Arkamızda bir grup polis vardı.


Normal olacak tabii değil mi asayişi koruyacak ya...


Evet... Arkamızda bir grup polis vardı.



Polisin sizce orada olmasının nedeni nedir?


Güvenliği sağlamak mı yoksa takım desteklemek mi?


Güvenlik değil mi?


Bilemediniz.


“Takım mı destekliyordu, emin misin?”diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Evet takım destekliyordu, 75.Yıl’ı.


Rakip sayı aldıkça arkamdaki bir memur ki oradakilerin üstü gibi duruyordu birbirleriyle “çakıyorlardı”. Evet “bravo” deyip-alkışlıyarak “çakıyorlardı”.


Arkadaşlarla beraber başları gibi duran memuru birkaç defa uyardık kendisi ise tam bir polis gibi davranarak üste çıktı.


Polis takım destekleyemez mi?


Tabii ki detekler.


Fakat polis eğer bir takım tutacaksa formasını çıkarır istediği takımı tutar. İstediği şekilde destekler takımını.


Bunca kelamdan sonra böyle bir maçta oraya tribüne güvenllik amacıyla gidip-bu şekilde davranmayı provokasyon olarak tanımlarsak pek de ağır konuşmuş olmayız kanaatindeyim. Polisin görev sınırları dahilinde taraftarın provokasyonu yok sanırım.


Şahsi düşüncem ve kendi mantığıma göre orada güvenlik için bulunan polis yalnızca görevini yapmalıdır iki takım hakkında da yorumda bulunmamalıdır diye düşünüyorum. Bilmiyorum çok şey mi istiyorum ya da saçmalıyor muyum?


Polisin Göztepe taraftarından hoşlanmamasını normal karşılıyorum. Çokuz, destekçiyiz ve hatta bazen aşırıyız. Onların işi de kolay değil-sabahtan beri oradalar o da tamam.


Fakat nasıl diğer meslek grupları doktorlar, öğretmenler, savcılar, gazeteciler vs işini ne olursa olsun yapıyorlarsa-onlar da o şekilde yapmak zorundalar.


Polis yukarıda anlatmaya çalıştığım ve canlı tanığı olduğum davranışları gösterdikten sonra “Neden halk bizi sevmiyor?” “Acaba bizim hiç mi suçumuz yok?” sorularını aklına ciddi bir şekilde getirip-cevaplarını aramalıdır.


Ve bu soruna en kısa sürede bir çözüm bulmalıdır.

var site="sm4goztepelist" <a href="http://sm4.sitemeter.com/stats.asp?site=sm4goztepelist" target=_top> img src="http://sm4.sitemeter.com/meter.asp?site=sm4goztepelist" title="Site Meter" border=0></a>

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter