Rıza Çalımbay başarılı mı? Eldeki kadro gözönünde tutulursa başarılı. Sevgili Serdar'ın da dediği gibi 16 maçta 20 puan ile 10. olacağız deseydi şüphesiz ki kimse üzülmezdi. Peki istifa etmesi doğru mu? Bence en büyük hatayı geçen hafta yaptı. Üstüne vazife olmayan bir demeç verdi ve BJK maçından bir hafta önce, iki hafta sonrasında istifa edeceğini deklare etti. Bu arada olan kupaya oldu. İki şanslı kura ile final oynayabilirdik.

Çalımbay üçlü oligarşi dışındaki takımlara karşı içeride dışarıda kontratak oynarken, onlara karşı defansı orta sahada kuran-hücum prese dayalı ofansif bir anlayışla sahaya çıktı. Sanırım Kocaelispor maçında da benzeri bir futbol oynanmış. Ben ne yazık ki o maçı seyredemedim. Puan tablosu incelenirse 13 gol atmışız, 26 yemişiz. Bu dört maçta toplam 17 gol yemişiz, 1 gol atmışız,o da penaltıdan. 12 maçta ki bu 12 maçta toplam 120 dk ofansif oynamamışızdır, 9 gol yemişiz, 12 atmışız.

Bu 4 maçta oynadığı stil hepimizin görmek istediği oyun tarzı. İdeali Göztepe içerde, dışarda kazanmaya oynamalıdır. Ama gerçek şu ki kadro bunun için elverişsiz. 4 maçta -16, üç mata -14 averaj.


Çalımbay gerek maç sonrası konuşmalarında, gerek maç öncesi ve sonrası saha içi ve dışı hareketlerinde bir türlü taraftar ile uyuşamadı. Taraftar onlara yukarıdan ve uzaktan davranılmasını değil onlar ile hareket edilmesini istiyor. Bu bizim taraftarımızın özelliği.

Mağlubiyetleri hep bir nedene bağladı, hiç üstlenmedi. Ya tecrübesizlik, ya yönetim, ya da camia.

Son maçta taraftar da nasibini aldı.

Taraftar 5-0lık FB mağlubiyetine rağmen, 4-1lik GS mağlubiyetine rağmen bu takımı alkışladı. Hangi üçlü oligarşi taraftarı ya da başkası böyle davranırdı? Gereksiz açıklamalara ve Erzurumspor mağlubiyetine rağmen maçta 324 değil, yaklaşık 20.000 kişi ve 5-0'a kadar da destek vardı.

Taraftar geçen haftaki facia açıklamaya rağmen onun yanındaydı fakat fark son kredisini yitirmesine neden oldu.

Taraftar bu maçta diğer şehirler ya da 314 kişilik KSK maçı düşünülürse sayısal olarak başarılıydı. Sayın Turgay Özsandık'ın da dediği gibi Altay'dan bir parmak fazla taraftarı vardı BJK'nin. Fakat tezahürat olarak açık-kapalı uyumu FB maçından daha iyiyse de beklenenin altıydı. Bir de neden kapalının sağında yerleşildi anlamadım. Halbuki rakip taraftar sol taraftardaydı. FB maçında özenle asılan üniversite pankartları, bizim pankartlar dahil açığa asılmamıştı.

Sayın Türkmen'in seyircinin arasında maç seyretmesi çok doğru zamanda yapılmış, çok doğru bir hareketti.

Çalımbay başarılı da olsa artık takıma bu ortamda birşeyler vermesi çok zordu. Bu maç esnasında ve sonrasındaki olaylardan iyice ortaya çıktı.

Fakat tekrarlamak gerekirse kesinlikle başarısız değildi.

Bu üç maçta yediğimiz 15 gol ve -14 averaj İzmir'deki ve ülkedeki reklamımız için faciaydı.

Takımın İzmir'de hele hele üçlü oligarşiye karşı yenilmemesi çok önemli.

A.Ş. meselesine gelince; 4 sene öncesini anlatan bir yazı daha yazmanın anlamı yok. O zamanın gazetelerini açın bakın. 16 yıl boyunca camiamız uğraşmış fakat olmamıştı. En son Kamil Uçar başkan olmuştu. O sırada da aynı camia vardı. Güçleri ancak bir yere kadar yetebilmişti. Bir kişi olsun-on kişi olsun bu işin kişilerce kotarılması imkansız. Bunu anlayın. A.Ş.'den ya da Yeni Asır'dan kurtulalım derken, sonrası hakkındaki düşünceleri de ortaya koyalım. Kurtulundu diyelim, ne olacak?

Ayrıca ilk iki seneki yönetim ile son iki seneki arasında da fark var. İsmen ve cismen.

A.Ş. ilk iki sene boyunca kurumlaşma ve tesisleşme adına tek bir şey yapmadı. Hatırladığım tek bir kombine kampanyaları olmadı. Onların farklı politikaları vardı. Son iki sezondur kombine bilet meselesi ile ciddi bir şekilde ilgilenildi. Bu sezon 2.500'ün üzerinde bilet satıldı. Seneye aynı özen gösterilirse ve ligde kalırsak 5.000 rakamı bulunabilir.

Geçen sene takıma bir kapalı spor salonu, bir de saha kazandırıldı. Bunlar yapılırken yatırımlar belediye tarafından yapıldı ama sonuçta sempatik ilişkilerle oldu. Bunlar 75 yılda yapılanın iki katı sayılır. Ayrıca tesisler için de girişimler devam ediyor.

Bu işler ne yazık ki yavaş ilerliyor.

Bir fikrin ortaya atılması ile sonuçlanması en az 1 sene sürüyor.

Resmi eşyalarımızın satışı bu sene başladı. Orada da pazara uygun fiyat politikası ve ödeme biçimleri sunulamadığından başarılı olunamadı ama en azından başlandı. Bu arada bu konuda esas alıcı kitlesinin memur ve öğrenciler olduğunu, alışverişi ucuzlaştırıp, taksitlendiremezsek sonucun hüsran olmaya devam edeceğini bir kere daha tekrarlıyorum. Bence ilk etapta Göztepe için senelik 50.000.000.000 TLlik resmi eşya satışı hayal değildir. Yeter ki hedef kitleye uygun fiyatlar ve alım-satım yolu sunulsun.

İnternetten satış başladı.

Kredi kartı Ocak'ta çıkacak, anlaşmalar imzalandı.

Gözcard yürüyor. Birtakım sorunlara rağmen.

Dergimiz çıktı.

Bu beş kalem girişimden yaklaşık 100-150.000.000 TL kazanılabilir yılda.

Bunlar bu yönetimler zamanında oldu.

A.Ş.'nin hataları olmadı mı?

Hala profesyonel yöneticiliğe geçmediler. Yukarıdaki 5 kaleme 4 sene önce başlansaydı şimdi çok farklı yerlerde olunurdu.

Bir profesyonel yönetici tutulup, yalnızca kredi kartı meselesini halledebilseydi, kendini defalarca amorti ederdi.

Bir profesyonel yönetici tek başına bir benzin istasyonunu halledebilseydi o da kendini on kere amorti ederdi.

Bir fabrika veya bir kulüp-dernek-radyo-tv-editörlük işlerinin hepsini aynı anda yapmak. Buna 24 saat yetmez, yetmiyor da. Bu yüzden yükü profesyonellere özelleştirmek zorundasınız. Bunu er-geç yapacaksınız.

Hala eldeki paralarla kalıcı yatırımlar düşünülmüyor. İşhanı-arsa-dükkan vs.

Geçen seneki kadronun tutulmaması bence hataydı.

Hala bir seneyi bir teknik direktörle tamamlıyamıyoruz. Sebepleri tartışılır ama sonuç bu.

Bu yönetimin 3. hocası gitti.

Her neyse bu takım ligde kalır. 5 galibiyet almak yeterli olacak. Neden olmasın?

Bir bakarsınız Trabzon'u yener, gelirler. Bunlar genç insanlar, motivasyon çok önemli hepsi için.

Lütfen yabancıların dağılması engellensin, devre arasından sonra kaybolmasınlar.

Bir de birbirbirimizi kırmamaya lütfen önem verelim.

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter