Özkan Cengiz
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Bu haftanın popüler konusu Bilet Fiyatları Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın dalgalı kur politikasına benzer dalgalı bilet fiyatı uygulamamız tüm hızıyla devam ediyor. 30-15-5 olarak açılan sezon piyasası, 20-10 ve nihayetinde 25-10 olarak devam ediyor. Önümüzdeki haftalar için ise tahmin ve değerlendirmeler başladı.

Müşteri Değiliz Göztepeliyiz çizgisiyle 100 TL olsa da vermeliyiz çizgisi arasındaki bir geyiktir. Yol alıyor.

20 ile 25 TL arasındaki fark sanayideki veya kordondaki bir bira kadardır polemiğine de bu hafta eylem yapmalıyız hepimiz açığa gitmeliyiz. Yönetime tepki vermeliyiz polemiğine de katılmıyorum. Bu konuya daha değişik açıdan bakmaya çalışıyorum.

Bu kararları veren yöneticilerimize iki temel konuda eleştirim var bunları paylaşmak istiyorum.

1) Bilet fiyatı belirleme ve duyurma sistemine eleştirim var. Taraftar yeterince değil hiç bilgilendirilmedi. Kombine biletler piyasaya çıktı ve satış tarihi kısıtlandı. Ancak taraftarın gişe fiyatlarından haberi yok. Sezon başladı, hafta içi Güngören yirmi Pazar günü Bolu maçı yirmi beş kskspor maçı otuz, açık iki maçta on kskspor maçında 15 kitleler borsa bekler gibi maç bileti bekler duruma geldi.

Bu iş çok basitti. Kombineleri çıkarmadan önce açıklama yapılacaktı, hafta içi maçlarımızın fiyatı bu, hafta sonu maçlarımızın fiyatı bu, İzmir takımları ile veya kskspor oynadığımız maçlar bu fiyat olacaktır. Kombine kartları bu kadar liradır, böyle bir taksit uygulaması vardır.

Herkes her şeyi bilir şapkasını önüne koyar hesabını ona göre yapar. Kombinesini alan kombinesini alır açığa gidecek açığa gider kapalısına gidecek adam önceden parasını hazırlar harçlığını biriktirir kapalısına gider bir düzen olur. Polemik olmaz.

2) Bizim maçlarımız da Göztepeli adam bir şekilde gelir anlayışı artık geride kaldı. İddiamız ne Türkiye’nin kulübü olacağız, Süper ligde kafaya oynayacağız, Avrupa’ya gideceğiz rol model olacağız.

Bu iddialar ortadayken 100 TL olsa verip gelecek 5000 tane adama bakarak bilet fiyatı belirlenemez. Bu sene şartlar yerinde Atatürk stadı gibi Türkiye’nin en büyük koltuk kapasitesine sahip stadında oynuyoruz. Takım bu ligde kafaya oynayabilecek, hafta hafta şampiyonluğa koşabilecek bir takım.

Bu şartlar altında bilet fiyatlarını Kale Arkası 3 Açık 5 Kapalı 10 yaparsın, sadece Göztepe’nin fanatik taraftarlarını değil Göztepe sempatizanlarını toplarsın. Hayatında ilk defa maça gidecek çocukları toplarsın. Skorlarda yerinde giderse her hafta artarak artan bir taraftar sayın olur 20.000 psikolojik eşiğini 3 hafta üst üste geçince işin rengi değişir.

Artık herkes hafta sonu şu Göztepe maçına gidelim demeye başlar 5 hafta sonra 30.000 i sabitler Tüm Türkiye’nin seyirci rekorlarını dağıtır gündeme gelirsin. Dosta düşmana geliyoruz dersin. Karnaval havasında maçlarla süper lige yürürsün seneye süper ligde bu maya ile 40-50 bin oynarsın.

Bu iki basit konuyu dikkate almamak gerçekten bizleri üzüyor, bildikleri bir şey mi var diye bekliyoruz ama arkasında da bir şey çıkmıyor.

Son olarak ayrı bir yazı konusu ama değinmeden geçemeyeceğim, Kapalısının çatısı delik, koltuğu koltuk değil, tuvaleti tuvalet değil, kapısı kapı değil, protokolü protokol değil adeta hurda yığını halindeki bu stada, kapısında kontrol olmadan, biletli biletsiz binlerce kaçağın olduğu, her yanı süzgeç gibi başıboş, içeriye girenlerin yarısının bilet olmadan girdiği bu stada insanların para vererek gelmeleri bile mucizeyken bu fiyatlarla gelmelerini beklemek inanın hayalden öte bir şey. Basit bir hesapla bence her 5 liralık artış 2000 kaçak getirir, rakamlar sizde bir bakın gerçeği göreceksiniz.

Yöneticilerimizden bu konuları taraftardır ister mantığı ile değil objektif gözle değerlendirmelerini bekliyoruz. Bu saatten sonre ne mi olur, istenirse şu olur Kapalı kombinelere bir forma açık kombinelere bir şort hediye olur fiyatlar güzel olur ortalık karnaval olur.

İlk Günden Bugüne Bugünden Sonsuza
Her Şey Tek Büyük Göztepe İçin.

Özkan Cengiz
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

 

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter