beraber.jpg - 122.58 Kb

 

Özkan Cengiz
www.Ozkancengiz.net
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Bu seneki şampiyonluğumuzu basit bir 2. Lig şampiyonluğu olarak değil Göztepemizin yeniden doğması olarak algıladığımızdan şampiyonluk üzerine uzun uzun konuşuyor, anlatıyor yazıyoruz.

İşte İmam İşte Cemat ile başkanımızın ve yönetimimizin, Gültiken & Kızıltan ile Teknik kadromuzun ve futbolcularımızın, Türk Futbolunda Göztepe Modeli ile idari kadrolarımızın yaptıklarından bahsettik. E hani taraftar. Hani tribün.

Sıra geldi taraftarlara tribünlere sondan başlar isek çankırı maçında son yılların en güzel tribünü vardı, gerek sayı olarak gerek etkinlik olarak bir numaraydı. Tek bir küfür yoktu. Yıllardır tepki vermek için beklenen siyasilere bile verilen tepki mesafeli ve ölçüydü. Tek kelime ile mükemmeldi. Emeği geçenlerin eline sağlık.

Genel olarak sezonu değerlendirirsek bu sezon geçen sezona göre daha iyiydik, geçen seneki kavga gürültü, restleşme bir şekilde geri kaldı. Gruplar kendi aralarında uyum sağlamaya, beraber organizasyon yapmaya başladılar. Bunun doğal sonucu olarak ta beraber durduklarında kazanımlar elde etmeye başladır. Tabir yerindeyse su aktı yavaş yavaşta olsa yatağını bulmaya başladı. Her geçen günde daha iyiye gidecektir.

Ben dedim ya bu şampiyonluğun bu seneki performansın sonucu değil bank asyadan düştüğümüz günden bu güne kadar geçen günlerin bir sonucu olarak algıladığımdan bugün taraftar nezdinde bir nebze geriye gitmek hem tarihe bir not düşmek hem de o günleri tribünümüzün yeni nesline aktarmak istiyorum.

Bugün TV’lerde gazetelerde hep amatör kümedeki görüntüler gösteriliyor o günlerden seyirci sayılarından bahsediliyor. Evet doğrudur. Göztepe taraftarı amatör kümede Türkiye rekorlarını kırmıştır. Evet doğrudur cezalı maça 5000 kişi gitmiştir. Evet doğrudur Deniz gücü maçında şirinyer maçında  rakibin stadın kim olduğu düşünülmeden tribünler doldurulmuştur. Ancak şunu unutmamak gerekir ki amatör kümede oynanırken Real Madridi yeneceğiz diyen İmam Altınbaş başkandır. İçinde Brezilyalısı da bulunan sağlam bir takım sahadadır. Teknik direktörü takımlar direktörü olarak seçkin bir idari kadro görevdedir. Kabul ediyorum tribünlerin büyük çoğunluğu bu kişilere güvendiği için değil Göztepe’si için tribünlerde yerini aldı. Ama ortadaki olumlu tablonun da katkısının olduğu bir gerçek.

Benim TV’lere gazetelere önerim eğer Göztepe taraftarının, Göztepe’nin büyüklüğünü ortaya koymak istiyorlarsa amatörü incelemesinler, bir adım daha geriye gitsinler, ve Başkansız, Yönetimsiz, Teknik Direktörsüz, sahada bir hafta önce tribünde olan 15 yaşındaki çocuklarla, her sene lig düşen, her sene sene başından lig düşmesi kesin olarak lige başlayan, her maç tribünde kafası gözü, burnu kırılanlar olmasına rağmen maçlardan önce tehdit telefonları almalarına evlerine  işlerine baskınlar yapılan ve tüm bu olup bitene rağmen her hafta tribünde yer alanları incelesinler.

Göztepe taraftarı kendi efsanesini süper ligden, 1.lige, 1.ligden ikinci lige, ikinci ligden üçüncü lige, üçüncü ligden amatöre düşerken yazmıştır. Göztepe taraftarı bıkmadan usanmadan her gün yenilenerek her gün yeniden başlayarak bu yola tabir yerindeyse gençliğini vermiştir.

Bugün herkesin bildiği ve gururla bahsettiği 2 eylül isyan yürüyüşü bilmem kaçıncı yürüyüştür, on kişi ile başlayan yürüyüşler ikincide 20 kişiyle üçüncüde 25 kişiyle dördüncüde 40 kişiyle ve bir çok denemeden sonra  02 eylülde on binlerce kişi ile yapılmıştır.

Bugün herkesin bildiği ve gururla arkasında durduğu yalı tarihin en büyük sınavını vermiştir. Her ligde her deplasmanda yerini almıştır. Zaman gelmiş futbolcular gittiği deplasmanda otelde mahsur kalıp dönememiştir. Yalı dönmüştür. Zaman gelmiştir defanstakiler yetişememiş tribünden atlayıp gole giden rakip adam yakalanmıştır. Zaman gelmiştir, evlerinden işlerinden tehdit edilmişler ama bu yetmemiş kendileri gidip yeni asırı, başkanların mekanlarını, kulüp binalarını basmış gençliklerini tehlikeye atmışlardır. Bugün sırtına yalı poları geçirenler, bu gün tribünlerdeki Yalı pankartının arkasındakiler işte bu tarihi en iyi derecede bilmeli ve temsil etmelidir. Gerekirse yeni nesile bu günler ders olarak anlatılmalıdır.

Bugün herkesin hakkında bir görüşü olan, ulusal basında ulusal tvlerde kendine yer bulan camiada kendine önemli bir konum elde ede Göztepe’ye Hizmet Derneği, toplantıyı düzenleyenlerin ev telefonlarından tehdit edildiği, internette mail atana bile tahammül olmayan aranılan tehdit edilen günlerde, aman göz önünde olalım başımıza bir şey gelirse herkes görsün diye Kıbrıs şehitleri caddesinin göbeğinde pizza filin önünde kendiliğinden toplanan yirmi kişinin onlarca kez çevik kuvvet koruması ile yaptığı toplantılarla, yapılandı, ihaleye girdi, meşale aldı, otobüs kaldırdı, birlik kurdu alternatif oldu.

Bugün herkesin ilk baktığı yer olan Göztepelist seneler boyunca herkesin tek baktığı yer oldu, Bir gün dahi yayınına ara vermedi, bir gün dahi iletişimi kesmedi. Sesi kesilenlerin sesi, gücü kesilenlerin gücü iletişimi kesilenlerin iletişimi oldu. Eleştirildi, tehdit edildi, dava açıldı. Gün geldi Göztepelisti kapattıracağım diyen başkanlara hesap sordu, gün geldi Göztepelist kongreye destek vermedi diyenlerin sonu oldu. Gün geldi gündem belirledi, gün geldi gündemi değiştirdi. Gün geldi organzisyon yaptı gün geldi organizasyon bozdu. Yıllar boyu her gün aktif oldu. Gün geldi, resmi site oldu, gün geldi haber sitesi oldu, gün geldi taraftar sitesi oldu, gün geldi sakıncalı site oldu.

Tüm bu kurumların tek ve bir tek ortak özelliği vardı. Bıkmadılar Yılmadılar Usanmadılar. Her gün kötü bir şeyler olsa da ertesi sabah yeni bir başlangıç ile başladılar. Ve o günlerin bu günlere dönmesinin en büyük sebebi oldular.

Esasında çok önemli arkadaşları unutma riski olduğundan isim isim girmek istemiyordum. Ama dedik ki tarihe not düşüyoruz isimden bahsetmeden olmaz unuttuklarım için şimdiden özür.

Teşekkürler duvarda her zaman heyecanla, şevkle ve dik duran başta ATA olmak üzere tüm arkadaşlara, teşekkürler hepsi ayrı bir alanda Göztepe’yi, Yalıyı yücelten Cenk Karataşa, Zafer Sak’a, HMK’ya, Servet Nadir Çimen’e, teşekkürler en kendine şahsına münhasır tribün grubu lideri Deniz Durmaz’a,
Teşekkürler en kritik zamanlarda en kritik kitleyi en iyi şekilde idare eden Sinan Adamoğlu’na, Fırat Yavuz’a diğer tüm uniforce çu arkadaşlara,

Teşekkürler, en kötü günlerde tehditin mafyanın kol gezdiği herkesin gittiği dönemde, işlerini güçlerini paralarını riske ederek zamanlarını ayırmaktan imtina göstermeyen Erkan Uslu’ya, Mert Aras’a, Ali Çapacı’ya, Kemal Şentürk’e, Çağlar Ergenç’e, Türker Morova’ya, Metin Cıvlak’a, Kaan Küçükağalara, Burak Yanaşmayana, Ramazan Özkan Mumcuya ve aklıma gelmeyen diğer arkadaşlara,

Teşekkürler, her türlü tehdide rağmen kişisel iş ve aile hayatlarını riske atarak yazmaktan çizmekten geri durmayan, geri adım atmayan herşeye ve herkese rağmen hergün yeniden doğmuş gibi heyecanla dik duran Oğuz Reşat Sipahi’ye, Özant Önçağ’a, Ahmet Sabuncu’ya, Levent Toluk'a neyin ne olacağının belli olmadığı her türlü olaya açık binlerce insanın geleceği bir yürüyüşün gerçekleşmesi için yıllarca basamak basamak oluşturduğu kariyerini riske atıp emniyet müdürüne herhangi bir olayda sorumlu benim gelip beni alırsınız diye güvence verip 02 eylül isyan yürüyüşünün olmasını sağlayan Burçak Ünsala ve hergün değişik fikirler değişik önerilerle yüzlerce mail atan binlerce Göztepelist üyesine.

Teşekkürler Göztepesinden vazgeçmeyen her sene küme düşerken maça gelen, yürüyüşe gelen deplasmana gelen her an ve her dakika gururla Göztepeliyim diyen tüm Göztepe sevdalılarına,

Göztepe tarihi, bu günden sonra Süper lig şampiyonlukları, Avrupa şampiyonlukları, daha nice büyük başarılar yazabilir. Ancak nasıl ki Avrupa’da yarı finale çıkan efsane takımı yazdıysa nasıl ki o günlerde emek veren insanları yazdıysa sizleri de yazdı. Sizlerde unutulmayacaksınız, hep hatırlanacaksınız. Gençliğinizi verdiniz ama Göztepe'yi yeniden yarattınız.

İYİ VARDINIZ, İYİKİ VARSINIZ, İYİKİ VAR OLACAKSINIZ.

İLK GÜNDEN BU GÜNE, BU GÜNDEN SONSUZA DEK

HER ŞEY TEK BÜYÜK GÖZTEPE İÇİN.


Özkan Cengiz
www.Ozkancengiz.net
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter