Yaklaşık 20 günlük tatilden sonra sezon açılışımı yapıyorum. Her sene sezonu İzmir’den açıyordum. Bu sene işlerim dolayısıyla sezonu Kahramanmaraş’tan açıyorum. Bakalım bu sene nasıl geçecek.  Geçen sezon çok yorulmuştum ama 20 gün tatil iyi geldi. Bu 20 günden önce de tatil telaşı ile geçmiş sezonu tam anlamıyla değerlendirememiştik. Şimdi hazır tatil enerjisi doruklardayken kısa kısa bir görüşlerimizden bir çeşitleme yapalım istedim.

İlk önce yeni sportif direktörümüz ile başlayalım. Sn. Erhan Önal’a görevinde başarılar diliyorum. Kim ne düşünür bilmem ama benim kendi adıma mutlu olduğum bir atama oldu. Kulübümüz her ne kadar önceki tecrübelerinin kendisinde yarattığı etki sonucu olayı Güzelyalılı kimliği ile lansman etse de kendisinin önemli bir futbol ekolünden yetişmesi geçmişi ve tecrübeleri ile Göztepe’mize yakışır bir atama oldu. Ben gerek Almanya’da edindiği tecrübeler gerekse Türkiye şartlarında uzun seneler ile edindiği tecrübeler ile bize çok fayda sağlayacağını düşünüyorum. Umarım kendisi de en kısa sürede Göztepemiz gibi zor anlaşılır bir camiayı, geçmişte yaşanan tecrübeleri de inceleyerek anlar ve uzun yıllar beraber oluruz. Biz de kendisine üstümüze düşen bir yardım varsa yapmaya hazırız.

İkinci en popüler konumuz transferler açıkçası bu konuda ilk günden beri tereddüttüm olmadı. Bu sebeple tatil boyunca çok meraklanmadım.  Halen devam etse de bence transfer dönemi oldukça güzel geçti. Yönetimin ketum ve sır vermez tutumumu zaman zaman taraftarın heyecanını arttırsa da küçük ayak hareketleri ile ortam düzene sokuldu. Mert Somay tepkilerine paralel Emre İşçiler transferi Emre İşçiler işi karışınca yeniden Mert Somay transferi tam bir rastlantı zinciriydi.  Şadi ve Ferdi oldukça iyi transferler oldu bence iki senedir süre gelen golcü sorununu çözdük gibi duruyor. Her oyuncunun verdiği röportaj ve beyanatlarda İmam bey ile tanıştık beyanatları işin ne kadar sıkı tutulduğunun göstergesi. Şimdi bize Türkmen dönemindeki Metin Diyadin benzeri bir abi lazım ben açıkçası bu abinin ille transfer edilmesi tarafında değilim. Mert Somay, Ali Mumcu başta olmak üzere kendi kadromuzdan da bu abiyi yaratabiliriz. Yeter ki onlar bu takımı ve taraftarı Metin Diyadininin oynadığı dönem de sahiplendiği gibi sahiplensinler.

Geçen sene değişik bir seneydi bir çok şeyin denendiği ve bir kısmının başarılı bir kısmının başarısız olduğu bir seneydi. Altınbaş grubu deneye yanıla öğrense de kendi yoğurt yiyişi ile futbolu da yönetmeye başladı. Geçen sezonunun kritik adamı bence Akif hocaydı, eskilerle yenileri kaynaştırmayı beceren gelen eleştirileri dinlemiyor gibi gözüküp ama noktasına kadar dikkate alan kör inat yapmadan ama çok dışarıyı sallıyor imajı vermeden yumuşak geçişlerle toplama bir takımı takım yaptı. En son maç oyuna sürdüğü ve bir de penaltı ile de olsa golü attırdığı Oktay operasyonu ile de dosta düşmana ben bu takımda herkesi oynatırım dedi. Zannedersem transfer döneminde kafamın rahat olmasını sağlayan da hocanın bu becerisi idi. Kim alınırsa alınsın kim giderse gitsin hoca bir takım kurar ve biz çıkarız izlenimini yarattı. En azından bende yarattı. Bu sebeple geçen senenin kritik adamıydı. Akif Başaran. Eğer bu dengeleri kuramayıp başarısız olsaydı. Bugün ne kurumsallaşma kalırdı. Ne futbol şube sorumlusu ne de direktörler hepsi yerle yeksan olurdu. Akif hoca önce kendini sonra gerisini kurtardı. Senenin altın adamıydı.

Yönetimsel olarak ta değişik bir sene yaşadık. İlk başkanımız, Sağlık işlerinden sorumlu Yönetim Kurulu üyesi olarak başlayıp sportif işlerinden sorumlu yönetim kurulu üyesi olarak yoluna devam eden Sn. İsmail Hakkı Gül play off öncesi sportif hamleleri yapıp kendini geriye çekti. Hamleler yerini bulunca çekildiğine pişman olsa da bilerek veya bilmeyerek bence geçen senenin en hayırlı hareketini yaptı. Sportif işlerin rahat çalışmasını sağladı belki de bu rahat çalışma ortamı başarıyı getirdi. Sn. İsmail Hakkı Gül bu transfer döneminden sonra da kendini çeker mi? Yoksa o bir kereydi bir daha yattan inmem der mi? Bilinmez yaşayıp öğreneceğiz.

Sportif işlere bulaşmadığı için üstünde kılıç sallanmayan Sn. Serdar Samur’da geçen sene rahat bir çalışma ortamı buldu. O da bu rahat çalışma ortamını en iyi şekilde kullandı kadrolarında doğru değişiklikler yaptı yapılanmasını tamamladı.  Duyduğum kadarı ile bir kısmı vekâleten de olsa direktörlükleri doldurdu. Şimdi bu sezon tek yapacağı iş direktörlerinin çalışmasını sağlamak ve bunu yapacağına açıkçası benim inancım tam.

Bu senenin en kritik olayı geçen sene bence çok fayda sağlayan sportif işlerin organizasyon şemasından kısmen de olsa uzak tutulma olayı Sn. Erhan Önal’ın gelmesi ile organizasyon şemasının içine girdi. Artık Sn. Serdar Samur’un çok istediği sportif direktörlük koltuğu doldu. Hem de vaktinin büyük çoğunluğunu akademi ve eğitim ile harcayacak bir akademisyen ile değil damarlarında şarıl şarıl futbol akan bir futbol adamı ile doldu. Bu dakikadan sonra Sn. Serdar Samur direktörü vasıtası ile bu işe ne kadar bulaşacak veya Sn. İsmail Hakkı Gül sağlık işlerine dönecek mi? veya Başkan Vekillerimiz mi olacak süreç gösterecek ama bence bu dengeyi geçen seneki gibi bir zemine oturttuk mu bu işi yüzde 51 çözer bir üst lige çıkma yolunda en büyük adımı atarız.

Önümüzde ki senenin en önemli ikinci konusu bence taraftar ile iletişim bu konuda Barış Güçlü tecrübesinden ders alınmaz Erhan Önal ortaya sürülürse ne yazık ki ona da yazık olur. Göztepe taraftarı 72 milleten oluşan Osmanlı gibi her olaya her davranışa biri olumlu biri olumsuz iki sözü olan bir metabolizma. Bu sebeple böyle bir kitle ile uğraşmak için ayrı bir uğraş lazım. Kimse heveslenmesin gazetelerde ki kimi sözde Göztepeli yazarlarımız gibi işte böyle bir adam lazım deyip kendimi tarif etmeyeceğim. Benim tavsiyem İmam bey bir ziyaretinde şöyle 100-150 kişilik bir salon kiralansın taraftar dernekleri vasıtası ile veya tespit edilebilecek başka bir yöntem ile bu 150 kişi ile söyleşi yapsın ve sonunda da yönetim kurulu üyesi düzeyinde bir basın sözcüsü ortaya koysun desin ki evet arkadaşlar bu adamın ağzından çıkan benim sözümdür bir derdiniz tasanız oldu mu da basını masını boş verin bu adamın sekreterini arayın veya işte ayda bir bu adamla toplanın konuşun dertleşin. Bu adam Sn. Serdar Samur olur, Sn. İsmail Hakkı Gül olur veya ben esasında şu takımı tutuyorum diye söze başlamayacak kadar aklı başında başka bir yönetim kurulu üyesi olur fark etmez ama bu işe bir mesai harcayacak biri olsun yeter.

Bence önümüzdeki sezon hatta sonraki sezonlar için başarı formulü bu kadarcık; Sportif yönetimi sağlam bir zemine oturtalım, Taraftar ilişkilerini sağlam bir zemine oturtalım, Akif hocam da geçen sezonki formunu korursa Bank Asya hatta Süper lig çok uzak değil.



İzmir ve futbol ile ilgili daha bir çok söyleyeceğim söz var ama artık Kahramanmaraş’tan dönünce; Bir Yengiloğlu kapanışı yapayım.  Bucca, Vakvak, Spor Medyası, Belediye Başkanları, o, bu, şu bekleyin geliyorum. :-) J



HER ŞEY TEK BÜYÜK GÖZTEPE İÇİN

Özkan Cengiz

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter