Bundan yaklaşık 3-4 yıl önceydi. Bizans spor okullarının bir bir açılıyordu ve en nihayetinde Bostanlı’da Gençlerbirliği spor okulu açılması bardağı taşıran son damla oldu. O zaman Göztepelist Yürütme Kurulu olarak bu böyle olmaz bir şeyler yapmalıyız demiş ve bunun üzerine zamanın Başkanı İskender Tuğsuz’a giderek spor okulları konusunda bir şeyler yapmasını veya yapmayacaksa bize yetki vermesini istemiş ve uzun uğraşlar sonucunda Bornova Spor Okulu için izin çıkarmıştık.
 

Bunun üzerine Bornova’da bir seferberlik başlattık başta insanüstü gayreti ile bu işe katalizör olan Sn. Sedat Yazıcı olmak üzere hep beraber bu işin peşine koştuk. Bir yandan Bornova’nın bütün sokakları afişlendi bir yandan belki de o zaman a takımda olmayan malzemeler temin edildi. Bornova Belediyesinden halı saha kiralandı. Kulüpten tek istediğimiz bir hocaydı o da zor da olsa bu hocayı sağladı ve efsane kadronun katılımı ile spor okulumuzu açtık. Ve inanılmayacak kadar kısa bir sürede doksana yakın öğrenciyi okulumuza kaydederek okulumuzu aktif hale getirdik.
 

O çocukların çalışmaların başında sonunda Bornova parkını Göz-göz diye inletmeleri kırmızı gelincikler gibi formalarıyla Bornova sokaklarına dağılmaları Bornova sokaklarında sarı kırmızı dolaşmaları afişler ve pankartlar tam bir Göztepe karnavalı.
 

Sonra ne mi oldu. Kulübümüz ilk önce hocayı geri çekti. Sonra yerine gönderdiği hoca parasını alamayan yeni hoca çalışmalara gelmedi. Daha sonra kulüpten ayrılan hocalar öğrencilerimizi başka okullara çekti vb yeniden hatırlamak istemediğim onlarca sorun en sonunda bizi de pes ettirdi ve okula kapanış bayrağını çektik. İyi niyetle ve büyük özveri ile başlayan oluşum Kulüp yönetiminin 80-90 çocuğu ticari meta olarak görmesi ile bu güzel oluşum sona erdi. Sonra da vazgeçmedik daha geniş tüm spor okullarının bize devredilmesi için bir proje oluşturup başkanın karşısına çıktık. Kendisine rüyasında bile göremeyeceği bir gelir garanti ettik ama ona rağmen ikna edemedik ve bu serüven sona erdi.
 

Şimdi yıllar sonra bu konu nereden çıktı. Kulübümüzde az çok taşlar yerine oturmaya başladı. Bir şeyler oluyor bir şeyler gerçekleşiyor. Göztepe kimliği yavaş yavaş kendine geliyor. Lisanslı ürünler çıktı. Takım kan değişiminin de etkisiyle bol gollü galibiyetler serisine başladı. Taraftar her zamanki gibi formunda şimdi sıra geldi. Göztepe kültürüne, Göztepe kimliğine yeniden hak ettiği değeri kazandırmak yeniden İzmiri sarı kırmızı renklere bürümek.
 

Şu anda şehrimizde onlarca Bizans spor okulu var bu okullar yüzlerce çocuğumuzu zehirliyor, bu çocuklarımızı Göztepemize kazandırmanın birinci yolu spor okulları kulübümüzün bu yönde çalışmaları var sömestr için hazırlıklar başladı. Ama kulübümüzün de yapacağı çalışmalar sınırlı çünkü şu anda yapacakları çok iş var. Bu nedenle böylesine önemli bir konuda hepimizin bir şeyler yapması hepimizin elini taşın altına sokması önemli. Ben buradan ilk önce yakın ilçelerdeki Göztepelilere sesleniyorum.
 

Kemalpaşa’ya, Torbalı’ya, Aliağa’ya, Menemen’e, Gaziemir’e, Kaklıç’a, Buca’ya, Şirinyer’e, Urla’ya, Seferihisar’a, Çeşme’ye, Çeşmealtı’na, Urla’ya, Karaburun’a, Bornova’ya, Balçova’ya, Narlıdere’ye İzmir’in dört bir yanına onlarca okul açmaya, binlerce Göztepeli yetiştirmeye bütün Göztepelileri davet ediyorum. Kiminiz sahanızı ortaya koyun, Kiminiz organizasyonunuzu, kiminiz sportif bilgi birikiminizi, kiminiz sponsor olun malzemelere, kiminiz servisinizle bir turda bu çocuklara atın, Kiminiz koşturun boş vaktinizde ve hepiniz çevrenizdeki tüm çocukları gönderin GÖZTEPE SPOR OKULLARINA.
 

Haydi hep beraber haydi şimdi binlerce Göztepeli yetiştirmeye böyle büyük bir projeye büyük bir hedef lazım işte benden hedef.
 

ÖNÜMÜZDEKİ SEZONUN İLK MAÇINDA ALSANCAĞIN BALKON TRİBÜNÜ DOLMALI GÖZTEPE SPOR OKULU ÖGRENCİLERİ İLE
 

Yapabilir miyiz? Yaparız!

                                                          Yapmadık mı? Yaptık!                      
 

Bende bu iş için bir şeyler yapmaya varım diyenler gösterin kendinizi

Her Şey Tek Büyük Göztepe İçin
 

Özkan Cengiz

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

www.ozkancengiz.net

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter