İzmir’e geldiğim günden beri tüm Ege gazetelerini satır satır okuyorum. Yeni Asır, Yeni Gün, Gazete Ege, ulusal gazetelerin Ege ekleri altı ay Ankara’da kalmanın yarattığı bir özlem midir. Yoksa başka şey midir bilmem ama Ege gazetelerini pek bir özlemişim. Dün malum spor sayfalarında tek bir haber tek bir manşet vardı. “KAHROLDUK” şöyle bir düşündüm de açıkçası çok kahrolmamıştım herhalde fanatiklikten dedim kendi kendime.

Sonra sabah kahvaltısı için gittiğim belki 200 senelik Karşıyakalı ailenin 60 senelik İzmirli kızı annem manşeti görünce hayırdır oğlum niye kahrolmuşuz gene dedi. Anne dedim Altay çıkamadı ya ondan tüm İzmir kahrolmuş dedim. Kemiklerine kadar İzmirli ama futbolla pek alakası olmayan annem hiç beklemediğim bir cevap verdi. Altay çıksa ne olurdu be oğlum Karşıyaka veya Göztepe çıkamasaydı da oturup kahrolsaydık.

Düşündüm sonra gerçekten Altay çıksa ne olurdu. Hiçbir şey olmazdı Digiturkten gelen parayı yönetimler paylaşırdı. Borçlanarak iki üç transfer yapılırdı. İlk yarı biraz gaz biraz lobi düşme tehlikesi atlatılırdı. İkinci yarı tenzilatlı satışlar ve sözde büyüklerin maçlarından hasılat toplanır yeten kadarı ayrılır gerisini yöneticiler paylaşırdı. Bu iş böyle sürer giderdi zaten tutup ta federasyonun ayağına basmasalar bu iş zaten yıllarca böyle gitmemiş miydi.

Hep övünülür Altay sözde büyüklerden sonra süper ligde en çok yer alan takım diye doğrudur da peki bu sözde büyüklerden sonra süper ligde en çok yer alan takım bu yer aldığı seneler boyunca yukarıda saydıklarımızın dışında ne yapmıştır. HİÇ koskocaman bir HİÇ. Peki koskoca İzmir’in böyle bir takımın arkasına takılıp Ankara’ya sefere çıkması beklenebilir miydi hayır tabi ki beklenemezdi ve İzmir de sallamadı zaten.

Siz bakmayın gazetelerdeki İzmir ilk defa böyle kenetlenmişti yazık oldu saçmalıklarına orada Altay’ın süper lige çıkmasından maddi kazancı olmayan hiç kimse yoktu bir tane gönül bağı peşine düşüp giden İzmirli var mıydı. Rastladınız mı Hayır ?

Oy peşinde koşan politikacılar süper lige çıkınca trajı artacak olan gazeteciler bedava uçakla bedava otobüse davet edilenler digitürkten gelen paradan ne koparırız diye hayallar kuran eski yeni yöneticiler ve şakşakçıları İzmirde fb,gs,bjk izleriz diyen sözde İzmirli Bizans hayranları vb.vb.vb. Zaten orada gönül bağı ile inanarak giden olsaydı oynanan ruhsuz futbol yenen dört golden sonra evlerine değil çimlere inerlerdi.

Bir takım kişiler hemen bu maçın ardından gene tempo tutmaya başladılar hadi birleştirelim şunları aralarında saygı duyduğum ve Göztepeli olduğuna inandığım insanlarda var hangi akla hizmet böyle bir şey ortaya atıyorlar bilemiyorum. Olacak işmi allah aşkına bu.

Siz hangi avrupa hezimetinden sonra fbspor ile gssporun birleşme çalışmaları içine girdiğini gördünüz onlar ne kadar köklü takımlarsa bizimkilerde o kadar köklü takımlar siz bir Göztepeyi bir Karşıyakayı Bir Altınorduyu Bir İzmirsporu her hafta isim değiştiren kayseri takımları ile veya sırf ticari amaçlı kurulan siirtle konyayla adanayla aynı kefeye koyamazsınız bu takımlar camiaları olan sevdalıları olan takımlar ha Altayı saymadım çünkü onun hiçbir şeyi olmadığından nereye isterseniz katabilirsiniz.

Siz gerçekten İzmir’in futbolda ulusal düzeyde başarı ile temsil edilmesini istiyorsanız bir bizans uydusu şeklinde de değil de onlara kafa tutan bir şehir olarak yer almasını istiyorsanız karşınızda her sağduyulu insanın kabul edebileceği tek gerçek var GÖZTEPE

Hangi Göztepe mi ?Play of maçına semirtilmiş kalabalıklarla değil 15000 sevdalı ile giden Göztepe, maçtan önce zamanın başbakanı Mesut Yılmaz’ın karşı takıma başarı dilekleri okunmasına rağmen o takımı sahaya gömen Göztepe!, son yirmi yılda 4 sezon oynadığı ama bu 4 sezonda da taraftar rekoru kıran uefa şampiyonuna sahayı dar eden hem tribunde hem sahada ezen Göztepe fbspora kadıköyde üç çeken bjkyi inönüde trabzonu alsancakta yenen Göztepe,

Başarılarında konaktan Güzelyalıya insan seli yaratan havalanından Güzelyalıya izdiham nedeniyle 4 saatte gelen Göztepe! 60000 taraftarı ile Atatürkte meksika dalgası yapan tek takım Göztepe !

Bu şehirde böylesine gerçek ortada iken bu şehri temsilen Ankaraya gitmiş takımın tribünlerinde ayağa kalkmayan Gözgözlü olsun denirse işte sonuçta bu olur. Buradan soruyorum İzmir desteği adı altında oraya giden Sn.Levent ÜRKMEZ, Sn.Hamdi TÜRKMEN, Sn. ismini bilmediğim camia büyüklerimiz ayağa kalkmayan Gözgözlü olsun dediklerinde Kalktınızmı ? Kalkmadınızmı ?, Kalkmadıysanız Utandınızmı ? Utanmadınızmı ?, Utandıysanız ertesi gün bu konu ile ilgili karar Aldınızmı ? Almadınızmı ? Aldıysanız HANİ NEREDE ?????

Özkan Cengiz

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter