Özkan Cengiz

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Herşey Olması Gerektiği Gibi…

Pazar günü Süper ligde milli maç arasından önce 7.maçımıza 6 maç 13 puan ile çıktık. Bir çok konuya değinmeye çalışacağım ama öncelikle maç ile başlarsak;

Her ne kadar rakibimizin bir hafta içinde oynayacağı 3.maç olsa da çoğumuzun hafta içi konuştuğu ilk defa takımımızın gücünün gerçek anlamda test edileceğiydi. Çünkü son 2-3 sezondur sistemi, takımı oturmuş belki de ligin en oturaklı ve sistematik takımı ile oynayacaktık. Biz bugüne kadar hep rakibimizle kora kor oynamıştık. Bu maçta bazen oyunu tutmamız gerekebilirdi, kora kor oynadığımızda çok sıkıntı yaşayabilme ihtimalimizvardı. İşte bütün bu tereddütlerle haftayı geçirip maça geldik. 

Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki çok iyidik. Bu kadar sistematik ve oturmuş bir takıma karşı daha 2-3 ay önce kurulmuş takımımızla başabaş hatta bazı zamanlarda üstün bir oyun oynadık.

Pekiyi niye yenemedik. İsim isim analiz yapmaya şu anda gerek yok ama altını çizmek gerekirse dün akşam ki maç bu ligde oynanan maçların bir tık üst seviyesinde bir maçtı. Ve bazı oyuncularımız tecrübesizlikten ve şu an daha geliştirmeleri gereken özelikleri bulunduğundan, bazı oyuncularımızda fazla tecrübe ve fiziksel yıpranmışlıktan bu maçın seviyesine çıkamadı.

Ama bizi çok mutlu eden takımın yarısından fazlasına denk gelen sayıda önemli oyuncumuzun her seviyede çok iyi oynayabildiğini de gördük. Esas bu çok sevindirici bir durumdu. Herşeyden önce çok karakterli bir takım olduk. Verdiğimiz veya vermediğimiz reaksiyonlarla, sonuç oyun skor hakem ne olursa olsun. Bıkmadan usanmadan oynamaya devam eden bir takımız. Hani küçükken mahallede sabahtan akşama 5 tane maç yapar, yarın kaçta buluşuyoruz diye yarınki maçın planını yapıp ayrılırdık ya aynı tempoda bir takıma sahibiz. Takım oynamaktan zevk alıyor.

Oyuncularla ilgili son olarak tek bahsetmek istediğim şey Halil. Gerçekten bu maçta çıkış yapan oyuncumuzdu son 15 dakika adeta rakibin sağ kanadını çökertti. Orta saha oyuncularımızın Halili tanımaması ve genelde ayağa pas oyunu oynayan oyuncular olması bugüne kadar verimsiz kılıyordu, İlk defa Halile göre oynadılar yani Halilin önüne önüne yuvarladılar topu böyle olunca Halil oynadı. Çünkü Halil ayağına gelen toptan çok önüne atılan topla oynayabilen bir futbolcu. Bunun yanında Halilde önceki maçlarda PTT’deki gibi alıp alıp gidecek zannediyordu. Onu yapamayınca da oyundan düşüyordu. Dün ilk defa alıp alıp gitmeden Traore ve Castro ile verkaçlara girerek pozisyona girdi işin rengi değişti.

Tamer hocanın adı geçer geçmez tepki veren biri olarak hakkında birkaç şey söylemeden geçmek bize yakışmaz. Esasında verdiğimiz tepki de şunu söylemiştik. Kayıtlar paylaşımlar ortada, Ne demiştik. Tamer hocanın hocalığına taktisyenliğine çalıştırıcılığına tek kelime lafımız yok. Ama hocanın tecrübesi az ve Göztepe camiasının baskısını kaldıramayabilir bu sebeple çok hata yapabilir demiştik. Hoca kurduğu takım oynattığı oyun yakaladığı ivme ile bu baskıyı kendinden uzak tutuyor. Ve takım böyle mücadele etmeye devam ederse de baskı ortamı yaşamadan ligi tamamlayıp eksik olan tecrübesini de tamamlayabilir. Umarım da böyle olur.

Ligin 7 haftasının ardından bakar isek;

Başkanı ile Hocası ile takımı ile tribünü ile çok güzel olduk. Bütün görmezden gelme ve bastırmalara rağmen her hafta gündem olmaya devam ediyoruz. İyi satar güzel ilgi çeker mottosu yayıncı kuruluş içinde işlemeye başladı her hafta bize ayrılan süre artıyor. Ve sözde büyük takımlar her hafta başka rezilliklere devam ettikçe biz sıyrılmaya ilgi çekmeye devam edeceğiz.

Tabi ki bu ilginin de bir bedeli var. Bu hafta hakem çok ince ince çalıştı. Takım baskı kurmuşken oyuncu değişiklikleri ile oyunu soğutması, bizim oyuncularımıza kafa tutuşu, baskı oluşturmaya çalışması, maç boyunca sistematik olarak Sabri ile uğraşması, Kaleci Volkan başta olmak üzere zaman çalmalara çok müsamaha göstermesi, 3 dakika gibi komik bir uzatma yapıp, onu bitirebilmek içinde penaltı vermesi gibi alt alta yazıldığında iyiniyetli olmadığının açık ispatı onlarca hareket yaptı.

Bunların hepsi olacak, zaman olacak daha ağır hakem hataları olacak, zaman olacak TFF daha keskin üstümüze gelecek, zaman olacak siyaseten hedef olacağız. Zaman olacak top bizi sevmeyecek yani bizim dışımızda onlarca etken var bu ligde başarılı olmak için. Ama biz bütün bu dış etkenlere bugün yaptığımız gibi mücadele ile birliktelik ile dik durma ile reaksiyon verirsek hepsinin üstesinden geleceğiz. İster bu sene ister gelecek sene bu zincirlerin tamamını kırıp atacağız.

Süper lige çıktığımız günden beri tribün olarak büyük bir değişim büyük bir dönüşüm yaşıyoruz. Yaklaşık 10.000 kişi ortalamaya oynuyoruz. Birbirini tanıyan yılların tecrübesi kemik kitlemizin 5-6 bin kişi civarında olduğunu varsayarsak 4.000 yeni tribüncü var aramızda ona rağmen verdiğimiz reaksiyonlar gerçekten inanılmaz bu sebeple başta tribün grupları olmak üzere emek veren koşan organize olan tüm tribün emekçilerine sonsuz teşekkürler.

Gelelim lig planlamasına, ligde kalma puanını sezon başı yaptığımız değerlendirmelerde 40 puan olarak belirlemiştik. Hoş bu sene burası da biraz ptt ye benzedi herkes herkesi yeniyor bu puan 36-37 lere düşebilir ama biz 40 tan devam edelim. 7 maç 13 puandayız kaldı 27 puan.

İlk yarı 10 maç kaldı aynı performansı gösterip 13 puan daha alırsak 26 puanla devre yaparsak ikinci yarıya 13 puan kalır ve büyük oranda rahatlarız. Bunun altında kalırsak temkinli bunun üstüne çıkarsak heyecanlı bir ikinci yarı bizleri bekler.

İlk 7 haftada olması gereken her şeyi olması gerektiği gibi yapan Başkanımız, Yöneticilerimiz, Teknik Kadromuz, Oyuncularımız, Taraftarlarımıza sonsuz teşekkürler.

 

Herşey Tek Büyük Göztepe İçin

Alayına İsyan İnadına Göztepe

Özkan Cengiz

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

 

 

 

 

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter