Özkan Cengiz

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Gazeteciliğin evrensel tanımı: Herhangi bir menfaat grubuna bağlanmadan, açık fikirli, dürüst, ön yargılardan uzak ve kişilik haklarına saygılı olmak, gazeteciliğin olmazsa olmaz koşullarındandır. Gazetecilik mesleği ve gazetecilik sektörü dördüncü -denetleyici devlet gücü olarak anılır. 

Görüldüğü üzere tanımın hiçbir yerinde yüz yıla yakın ömrü olan kulüpleri tehdit etmek, yapılmayanı yapılmış gibi göstermek, halkın yaşam alanı olan devlet arazilerinin alış veriş merkezlerine dönüşümünü görmezden gelmek, halkın anayasal bilgi alma hakkını kısıtlamak bütün bunları yazdıktan sonra pişkinlikle köşe yazıları ile algı yönetimi yapmak yazmıyor. 

10 yılını kutlayan ve geçen 10 yılda Göztepe’ye Hizmet etmekten başka derdi olmayan tarihimizin en kurumsal ve istikrarlı yapılarından biri olan Göztepe’ye Hizmet Derneği oluşturduğu stadyum takip komisyonu ile Gürsel Aksel Göztepe Stadyumu sürecini en yakından izliyor ve takip ediyor. Tarafların beyan ve hareketlerinin günbegün tespit edip analiz yapıyor. Ve tıkanma noktalarında insiyatif alıyor.

Bundan önceki tıkanma noktalarında ulusal iktidardan kaynaklanan tıkanma olduğunda Sn. Binali Yıldırım’a Yerel iktidardan kaynaklanan tıkanma olduğunda Sn. Aziz Kocaoğlu’a çeşitli platformlarda defalarca tepki verildi. Bilboard kampanyaları, tribün afişleri, stadımızı istiyoruz kampanyaları ile tıkanmayı aşmaya çalıştı. Tabi ki tek başına yaptığı bir mücadele değil. Göztepe camiasının yaptığı top yekün mücadelenin bir neferi oldu ve olmaya da devam edecek.

Sn. Aziz Kocaoğlu stadyumla ilgili tek sorun olarak bugüne kadar şehir planlamasına aykırı olduğunu kalabalık ve trafiğe yol açacağını ve otopark olmamasını açıkladı. Bu kapsamda projeye otopark kondu. Otopark oldu ama hala trafik ve kalabalık riski var yine de ben artık itiraz etmeyeceğim diye açıkça kamuoyuna açıkladı. 

Bugün geldiğimiz süreçte stadyum inşaatının geldiği noktada akışı kilitleyen nokta Sn. Aziz Kocaoğlu’nun başında olduğu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu davadır. Göztepe’ye Hizmet Derneği hiçbir hakaret etmeden, hiçbir suçlama yapmadan, eleştiri yapmadan sormaktadır. SN. AZİZ KOCAOĞLU MİLYONLARCA KİŞİYE YAPTIĞI AÇIKLAMALARA RAĞMEN NİYE SÖZÜNDE DURMAMAKTADIR. Hatta Dernek kendisini Göztepe düşmanı ilan etmemek için açık kapıda bırakıyor yukarıdaki açıklamalarınıza göre değişen bir şey varsa konjoktür değiştiyse onu da açık yüreklilikle çık açıkla bizde bilelim diyor.

Otopark istiyorum deyip aldıktan, yoğunluk ve trafikten şikayet edip kendi kontrolünde arazileri avm için boşaltıktan itiraz etmeyeceğim deyip mahkeme mahkeme koşturduktan, kamuoyu önüne çıktığında da ben engel olmuyorum dedikten sonra eline geçen her fırsatta taş koyduktan sonra bizlerin de Sn.Aziz Kocaoğlu’na sormaktan başka yapacağımız bir şey kalmıyor.

Çıksın söylesin İzmir’in Büyükşehir Belediye Başkanı gibi, İzmir’in lideri gibi arkadaşlar bakın burada şu var burada bu var ulusal iktidarın şu hesabı var, bilmediğiniz şu durumlar var ben esasında bunun için engel oluyorum desin bizde İzmirliler olarak etrafında toplanalım hep beraber ulusal iktidara hesap soralım sen kaşıkla veriyorsun ama kepçeyle almaya çalışıyorsun bak Başkanımız aklımızı başımız getirdi diyelim. 

Mahallenin yaramaz şımarık çocuğu gibi banane banane ben istemiyom herkes de beni sevsinle bu işler yürümüyor.

Başladığımız yere dönelim Göztepe’ye Hizmet Derneği stad takip komisyonu tıkanan süreci açmak ve Gazeteciliğin temel prensibi olan konuda haber yapılmadığı için bir hamle yapılmasına karar verdi. 

Bir ilan metni hazırlandı ve İzmir’de en çok kitleye ulaşacağı düşünülen 4 gazeteye başvuruldu. Hürriyet Ege, Habertürk, Yeni Asır, 9 Eylül bu gazetelerin tamamına ilan metni gönderildi. Fiyat ve hukuk görüşü talep edildi. Tüm gazetelerden ön onay ve fiyatlar geldi, pazarlıklar yapıldı anlaşıldı. Sayfa tasarımları yapıldı son noktada Hürriyet ve Habertürk’ten hukuksal konuda red geldi. 

Her iki gazetedeki dostlara ulaşıp zorladığımızda yerel de sorun oluyordur. Vaktiniz varsa ulusaldan gidip başvurun büyük ihtimal yayınlanır cevabı geldi. Hem ekonomik sebeplerden hem de daha fazla vakit kaybetmemek için yola devam edildi. Göztepe’ye Hizmet Derneği Yönetimi de nazik bir mesajla bunu kamuoyuna paylaştı. Tercihtir bizde de hata var daha sıcak ilişkiler kurmalı yerel basınla deyip  not etti devam etti.

Haber yapması gerekirken görmezden gelen tüm dünyada vatandaşın hakkını korumak ona iletişim platformu sağlamakken buna engel olan gazetelerden birinin köşe sahibi bugün yazdığı köşe yazısı ile tüy dikti. Çok açık ve net yazıyorum;

Sn. Köşe sahibi,

1) Spora siyaset karışması demek siyasetin saha içine karışması demektir. Dünyanın her yerinde tesislerin yapılmasına siyasiler karar verir siyaset yapar. Tesis inşaatını talep etmek spora siyaset karıştırmak değildir. Siyasiden temel görevini talep etmektir. Eğer gerçekten spora siyaset karışmasında bu kadar hassas iseniz, Göztepe’nin tüm rakiplerine transfer yapan Bakan, Belediye Başkanı vb siyasileri gazetenizde veya köşenizde bir zahmet deyinin.

2) Red edenler büyük gazetelerin hukuk servisleri değil, büyük gazetelerde sığıntı konumundaki ege ekinde gazeteciliği yerel otoritelere yakın olmak zanneden yerel yöneticileridir. Gazeteciler Cemiyetinin çıkarmış olduğu “9 EYLÜL” gazetesi hem duruşu ile hem cesareti ile gerçek gazeteciliğin ne olduğunu İzmir’de herkese gösterip dimdik durmuştur. Bu noktadan sonra hakkını aramak isteyen İzmirlilerin bence ilk başvuracağı adres olmalıdır.

3) Göztepe’ye Hizmet Derneği’nin Göztepe’ye ne kadar faydası veya zararı olduğunu ölçmek sizin haddiniz değildir. Buna rağmen 10 yıldır ortaya koyduğu irade ve eylem gücünü köşesinde oturduğunuz gazetenin arşivlerinden kontrol edebilir yazdığınız satırlardan utanabilirsiniz.

4) Göztepeli hakkının yendiğini düşünüyorsa hakkını yiyene karşı açacağı savaşta karşı tarafın AKP’li mi CHP’limi olduğuna bakmaz, mesele hakkının yenmesidir hakkını bugüne kadar aramıştır bundan sonra da en güçlü şekilde arayacaktır.

5) Son olarak 1925 te kurulan bugüne kadar şan şeref ve haysiyetle yaşamış, kimseye minnet etmemiş ve sonsuza kadar yaşayacak Göztepe Spor Kulübü’nün yönetimini tehdit etmek, bak bu ilanın arkasında durursanız kınamazsanız faturasını ödersiniz diye aba altından sopa göstermek, köşeden tetikçilik yapmak basit bir şey değildir.

Göztepe sonsuza kadar var olacaktır. Göztepe var olduğu sürece Göztepelilerde var olacaktır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamı da İzmir olduğu sürece var olacaktır. Bu şehrin iki temel yapısı sonsuza kadar konuşacak tartışacak paylaşacak savaşacak sevişecektir. Hiç birinin diğerini düşman ilan etme, yok sayma, kin tutma hakkı yoktur. 

Bu sebeple yapılan iş kimseyi düşman ilan etmek değil, tıkanan sürecin tıkanma sebebini öğrenmek, doğru düzgün bir sebep yoksa da anlamsız bir şekilde gecikmesini engellemektir. 

Alayına İsyan İnadına Göztepe

Özkan Cengiz

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

 

 

 

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter