GöztepeLIST : Özgeçmişiniz hakkında bize bilgiler verebilir misiniz ?

Aclan Kavasoğlu : 22 senelik antrenörüm, 6 yıl Karşıyaka'da oynadım. Askerdeyken 4 takım çalıştırdım. Beslenspor'da ve okul takımlarında çalıştım. Askerden döndükten sonra KSK yıldız takımını çalıştırdım ve Türkiye şampiyonu olduk. 1 sene sonra da takım düşme potasındayken, takımın başına geldim ve düşmekten kurtulduk. Bu benim için avantaj oldu ve önümü açtı. Yıldız ve genç milli takımda Halil Üner ve Murat Didin'le çalıştım bunlar benim için çok iyi tecrube oldu.

GöztepeLIST : Göztepe maceranız nasıl başladı ?

Aclan Kavasoğlu : Ben 5 yaşından beri Karşıyakada yaşıyorum ama yıllar geçtikçe yaptığım işin herşeyden daha önemli olduğunu farkettim. Benim her zaman istediğim yeni bir organizasyon yaratmaktı. Ben Göztepe'de bunu yakaladım yani istediğim insanlar, istediğim oyun gücü ve karakterli oyuncular. Bu yüzden maddiyatı düşünmedim. Şu an normal kazanabileceğim paranın 1/5'ini kazanıyorum ama tek düşündüğüm şey kendi istediğimi yapabilmekti.

GöztepeLIST : Hem Göztepe hem de Karşıyaka camialarının tepkisi sizi düşündürdü mü ?

Aclan Kavasoğlu : Hayır her iki taraftan da olumsuz tepkiler almadım ama arasıra Göztepelilerden bu adam Karşıyakalı ne işi var diyenler veya Karşıyakalılardan bari Altay'a gitseydin diyenler oldu. Sonuçta tek düşüncem istediklerimi yapabilmekti. Göztepe'de bulduğum bu ortamı Karşıyaka'da bulamadım. Yaptıklarımın karşılığını alabileceğim bir organizasyon lazımdı Göztepenin bu şubeyi açması benim için başlangıç oldu.

GöztepeLIST : Göztepe yönetiminin futbol dışındaki branşlara yaklaşımı sizin açınızdan nasıl görünüyor ?

Aclan Kavasoğlu : Bu işin içinde çok uzun yıllar bulunduğum için yöneticilerin neler düşündüklerini sezebiliyorum. Futbol çok yoğundu ama basketbolda ki organizasyonumuzu görünce şimdi müthiş bir ilgi var. Başarımız arttıkça bu destek de çoğaldı.

GöztepeLIST : Takım nasıl oluştu ?

Aclan Kavasoğlu : Tecrubeli 2-3 oyuncunun yanında geleceğe yönelik yatırım yapabileceğimiz oyunculara yöneldik. Galibiyetlerin çok fazla önemi yok asıl önemli olan kaç tane oyuncumuzu yukarılara taşıyabilecek olduğumuzdu. Bunu başarırsak maliyetlerde de büyük düşüş olacak.

GöztepeLIST : 2.Ligde nasıl bir strateji izleyeceğiz ?

Aclan Kavasoğlu : Bu yıl çok hızlı bir şekilde çıktığımız için insanlar çok kolay olduğunu düşündüler -haklı olarak- ama bu aslında çok zor oldu. 2.ligde bunu biraz sindirmek gerekecek. Her şeyin bir anda gerçekleşmesi ileride bazı sorunlar yaratabilir o yüzden çok sağlam bir altyapı oluşturup ondan sonra daha yukarıları hedeflemeliyiz ki gittiğimiz yerlerde tutunabilelim. Bu yıl çok güzel bir şey yaptık ve elemeler sonunda 4-5 tane çok elit oyuncu çıkardık ve bu oyuncular miniklerde İzmir'de 3.takım oldular. Bu genç veya yıldız takımın başarısından daha önemli. Göztepenin büyük potansiyeli var. Güzelyalıdan, Üçkuyulardan, Balçovadan ve Hataydan çok sayıda basketbolcu bizim takımımızda oynayacak.

GöztepeLIST : Basketbol kültürü nasıl oluşacak ?

Aclan Kavasoğlu : A takımın başarısıyla orantılı olarak taraftar sayısıda artacaktır. Bu kültürü arttırmak okullardan başlıyor. Okullarda büyük potansiyel var kulüp olarak ona sahip çıkmalıyız. Futbol takımının süper ligde olması da bizim reklamımız için büyük avantaj oluyor.

GöztepeLIST : Kulüp takımı ve firma takımında çalışmak arasında ne farklar var ?

Aclan Kavasoğlu : Kulüp takımlarında insanlar iş saatlerini dahi kulübüne veriyorlar ama bazı şeyler için 24 saat ayırmak gerekiyor bunun için Göztepe takımında karşında profesyonel kişiler buluyorsun. Firma takımlarında da bu işler böyle yürüyor bu iş gurup işidir ve herkesin görevi basketbol olmalıdır. Kulüp takımının tek avantajı çok büyük camiaları olması ama ileride bence başarı ancak kulüp takımları ve firma takımlarının birleşmeleriyle sağlanabilecek. Kim daha erken davranırsa daha başarılı olacak.

GöztepeLIST : Avrupa Basketolu ile ilgili düşünceleriniz ?

Aclan Kavasoğlu : Avrupa'nın 2 lige ayrılması kaliteyi heyecanı böldü. TV'lerden şifreli verilmesi de Türkiye'deki ilgiyi azalttı.

GöztepeLIST : NBA ve Hidayet hakkındaki düşünceleriniz ?

Aclan Kavasoğlu : Bence Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi basketbolcusu ve NBA'e çok iyi bir zamanda gitti.Tam anlamıyla yeni çağın basketbolcusu. Sezon başında çaylak olduğu için pek dikkate alınmazken artık takımının en önemli oyuncularından biri oldu.

GöztepeLIST : Avrupa Basketbolu NBA'e yakalayabilir mi ?

Aclan Kavasoğlu : Bence Avrupalı oyuncuların kalitesi NBA'e yaklaştı.

GöztepeLIST : Üniversite olimpiyatları İzmir basketbolunu nasıl etkiler ?

Aclan Kavasoğlu : Bu tip organizasyonların yapılması herşeyden önce tesis kazandırır. Onun dışında paneller,oyuncu kampları yapılabilir.

GöztepeLIST : GöztepeLIST üyelerine mesajlarınızı alabilir miyiz ?

Aclan Kavasoğlu : Basketbol'dan anlamıyoruz o yüzden biz bu işe karışmayalım şeklindeki düşünceleri kabul etmiyorum. Bu camiada basketbol için herkesin yapabileceği birşeyler var. Şu an tek istediğimiz bize destek olunmasıdır. Sizin maçları sitenizden duyurmanız,kendi aranızda guruplar oluşturup bu işe idari yönden sahip çıkmanız bize yapılacak en önemli desteklerdir. Örnegin Güzelyalı'da basketbol sahaları yapılmalı. Orada sahaların olması çocukların ilgisini çekecektir ve bunun gerisi gelecektir sizlerde bu tip bir organizasyonların içinde bulunabilirsiniz. İstediğim 15 şeyin 14,5'ini Göztepe için istiyorum ve benden sonra gelecek olan koç bunu daha iyi farkedecek ve bu benim için çok büyük bir haz olacak buna inanıyorum.

GöztepeLIST : Her şeyin gönlünüzce olmasını diliyor ve başarılar diliyoruz.

Aclan Kavasoğlu : Ben de teşekkür ederim.

GöztepeLIST- ©2001 - Her hakkı saklıdır.

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter