A.S.: Öncelikle size GöztepeList hakkında bilgi vereyim.GöztepeList hakkında ne biliyorsunuz bilmiyorum.

Burak İkizlioğlu: Fazla bir bilgim yok.

A.S: GöztepeLIST şu an internet ortamında hayatını sürdüren bir nevi dernektir. Üye sayısı olarak şu an Türkiyenin en geniş katılımlı listelerinden biridir. Yaptıklarımızı zaten başkanımız Sayın İskender Tuğsuz biliyor. Biz kısacası Göztepe’nin neferleriyiz. Geçmişte olsun şimdi olsun aramızdan Göztepe’de dernek yönetimlerinde ve bazı branşlarında yöneticilik yapmış arkadaşlarımız da var. Sizle bu röportajı düzenlememizdeki başlıca temel siz bize göre tam bilinmeyen bir denklemsiniz.Size ilk sorum şöyle olacak Burak İkizoğlu kimdir?

B.İ: Ben 05.04.1975 doğumlu genç bir işadamıyım.Fatih koleji mezunuyum.Göztepe’nin sosyete diye tabir edilen tribünündenim. Evliyim 2 çocuk babasıyım.2000 yılında askerliğimi yaptım.Askerliğim bitince iş hayatına girdim.Daha önce 7 senelik bir iş hayatım vardı.Bu 7 senelik zamanda bir şirketin genel müdürlüğünü yapıyordum.Daha sonra burada İzmir Eczayı kurduk fakat bu şirkette benim hissem yok ben sadece yönetici pozisyonundayım.Daha sonra Göztepe’nin bu durumuna üzülüyordum ne yapabiliriz ne yapabiliriz diye sonunda sponsorlukla başlayan bu maraton kulübü almaya kadar gitti.Burada Sayın İskender başkanımın da yardımlarını küçümseyemem.

A.S: Peki takımın bu durumu ortadayken yani 10 hafta öncesinde ben düşüyorum diyen bir takıma niye daha önce ilaç olmadınız?

B.İ: Çok haklı söylüyorsunuz da sonuçta ben pazardan domates almıyorum.Bu işin her türlü hukuki ve mali yönünü araştırıp taşları yerli yerine koyup ondan sonra bazı şeyleri yapmamız gerekiyordu.Biz 13 trilyon borçlu bir kulübü alıyoruz ben bu kulübü borçlarıyla alıyorsam bu kulübün borçlarını öderim ve gelir hanesini yükseltmem lazım bu bir fizibilite işi bunda bir ekibin olacak ve çalışacaksın.Çünkü bu borç kişilere değil ağırlıklı olarak kamuya ve bu normal bir soru değil.

A.S: Peki o zaman şöyle sorayım sorumu değiştirerek bu konu hakkında ne zaman ilgilenmeye başladınız?

B.İ: Biz bu olaya aralık ayında ilgilenmeye başladık kendimizi yeter duruma geldiğimizde de İskender başkanımıza bu konuyu açtık.Fakat o sıralar seçim telaşı olduğu için mecburen başkanımızla beraber bu olayı seçim sonrasına attık.

A.S: Aslında Göztepe’ye uzun soluklu bir başkana gerek var tabiri caizse yani bir İlhan Cavcav bir Celal Doğan gibi ama profesyonel futbol çirkinliklerle dolu fakat biz inanıyoruz ki siz gerçekten Göztepe’ye sahiplenmek için geldiniz.Yönetiminizde kimler olacak daha önce bunlar belli değildi?

B.İ: Bunlar belli ama sürpriz fakat şunu söyleyebilirim hiçbirisi medyatik değil mankenlerle resimleri çekilmiş insanlar değil bunların dışında hepsi kendi dallarında uzman kişiler bunların dışında ise yalnızca Sayın başkanım var.

A.S: Şimdi benim bildiğim kadarıyla A.Ş. hisselerinin devir alınabilmesi için borçların sıfırlanması gerekiyor yanlışmıyım bilmiyorum?

B.İ: O hukuksal bir konu onu hukukçularımız daha iyi bilir ama yalnız biz herşeyi T.C kanunlara uygun olarak yapmak istediğimizden bu devir işi bu kadar uzuyor bunun yasal yolları var bu yasal yollar tamamlandı.Hukuk danışmanlarımız karşılıklı olarak konuşuyorlar.

İskender Tuğsuz: Ben bir şey ilave edeyim şirketi borçlarla devir alabiliyorsun.

A.S: Peki şirket hala Dinç Bilginin üzerinde mi gözüküyor yoksa sizin üzerinizde mi?

B.İ: Bu konuda en iyi cevabı size hukuk danışmanlarımız verebilir yani bu soruyu es geçelim. Biz de bilmeden başkalarını yanıltabiliriz.

İ.T: Sonuçta bu borçlarda ben ve şirket yöneticileri mal varlıklarıyla sorumludurlar.

A.S: Şimdi sizin bir hareket planınız var bunu açıklamıştınız. Hem bunu detaylıca öğrenmek istiyoruz hem de Kulübün mali altyapısını güçlendirmek için kısa vadede ne yapmayı düşünüyorsunuz onu öğrenmek istiyoruz?

B.İ: Şimdi ilk hareketimiz Tanju oldu. Cem hocayla yollarımızı ayırdığımız gün Tanju’yu getirdik. 2. hareketimiz bu kalacak olan futbolcularımızın borçlarını kapatmak ve onlarla anlaşmak arkasından futbol federasyonuna başvurmuş eski futbolcularımızın onların hakkı olan sonuçta bu kulübe hizmet vermiş ama bazı nedenlerden alamamış olanlara anlaşma yolu ile borçları temizleyip transferi açmak. Transfer elbette yapacağız benim için bu takımın 2B ye düşmesi önemli değil bizim Başkanımın da söylediği gibi 8 ay kaybımız olacak.8 ay çabuk geçer biz ilk yarının sonunda şampiyon gibi şampiyon olmak istiyoruz. Neticede iyi bir takım kuracağız ve akabinde kamuya olan borçları da ödemeye başlayacağız. Kulübü borçsuz hale getireceğiz artı Göztepe A.Ş nin piyasada prestijini arttıracağız.Şu an A.Ş nin hiçbir prestiji yok bunu yavaş yavaş sağlıyoruz kendi kestiğim şahsi çekler karşılıksız çıkmıyor ve bu da prestij getiriyor.Ayrıca yönetim kurulunun yapacakları alacağı kararlar bize prestijimizi geri kazandıracak.Futbol takımı başarılı olabilir ama sonuçta Göztepe A.Ş bir şirkettir iç ve dış piyasada prestiji olmazsa bize tereddütle bakarlar. İkisi birbirine doğru orantılıdır onun için bunlardan sonra Göztepe A.Ş nin prestijini kazandırmaktır. Adamlar Göztepe A.Ş çeki aldıklarında veya başka hususlarda akıllarında bir soru işareti kalmamalı.Burada benim param kalmaz demeli.

A.S: Sizin otel hastane ve stad gibi projeleriniz var.Acaba bu projeler hakkında bir hazırlık yapıldı mı ve bu projeleri kendi şahsi mal varlığınızlamı yoksa başka kaynaklardan faydalanarak mı yapacaksınız?

B.İ : Bu projeler dediğim gibi 5 yıl içerisinde meydana gelecek projeler. Benim söylediğim 40 milyon $ sadece betonarme fiyatı. Geçen gün bir hocamızla görüşürken Kent Hastanesinin içinin 30 milyon $ a mal olduğunu söyledi. Bunu bizde biliyorduk .Elbette ki bizi destekleyen ilaç firması olsun sponsorlar olsun bu projelerin yapımında büyük katkıları olacaktır. Yetişmeyen kısımda ise şahsi mal varlığımla projelerin tamamlanması için çalışacağız.

Özkan Yılmazer: Bu projelerin sırası nasıl olacak?

B.İ : Şu anda öncelik Göztepe A.Ş ‘nin borçlarının yapılanması ve Göztepe futbol takımının kendi sahasında maçlarını oynaması. Atatürk Stadı olmazsa başka bir stad yapılacağı akabinde bu projelerin hayata geçirilmesi sağlanacaktır. Bu projelerden daha sonra okul projesi. Bundaki amacımız Göztepe taraftarının Göztepeye hizmet verecek sporcuların kültürlü olarak yetişmesi içindir.

A.S: Artık bütün dünyada takımlar kendilerine lokal ve küçük stadlar yapıyorlar. Büyük stadlar büyük yarışmalar için kullanılıyor. Mesela bir Atatürk Stadı değil de bir Alsancak Stadının tekrar elden geçirilip bizlere kazandırılması mantık açısından daha elverişli değil midir?

B.İ:Alsancak Stadı başında Altay olduğu için ve sözleşme gereği bu adın değiştirilemeyeceğinden bu stadı baştan sildik. 50 bin kişilik bir stad büyük değil. Bir Fenerbahçe stadı 55 bin kişilik Göztepenin potansiyeli gerçekten çok büyük olduğu için yeri gelecek bu 50 bin kişilik stad bile az gelecek. Şu an elimizde var olan stad Atatürk stadı. Atatürk stadında yapılacak olan masraf 6-7 milyon $ .Bunun yerine yeni bir stad yapmamız ise 15 milyon $

A.S: Gürsel Aksel stadından yararlanılamaz mıydı?

B.İ: Gürsel Aksel Stadı tabi güzel olurdu fakat spor salonu ve yüzme havuzu projeleri bizim önümüzü tamamen kesti. Yoksa oraya 30 bin kişilik güzel bir stad yapılabilirdi ama yinede bu stadın otopark sorunu olacağından yerin altına otopark yapmak baya külfetli olacaktı.

İ.T: Şimdi Gürsel Aksel Stadında bizim bir altyapımız var ve burda çocuklarımız zor şartlarda antrenman yapıyorlar. Biz Seferihisar projesini hayata geçirdiğimiz andan itibaren profesyonel takımı buradan uzaklaştırıp Gürsel Aksel Stadını altyapıya tamamen tahsis edeceğiz. Biz buraya eğer stad yaparsak altyapımızı tamamen öldürmüş oluruz.

A.S: İzmirin çeşitli semtlerine sahalar yapıp uzun süreli kiralanabilir mi?

B.İ: Sanırım sizin düşünceniz bu sahalardan kulube bir gelir sağlamak için. Bu projeler güzel fakat bizim yapacaklarımızın yanında çok küçük kalıyor. Büyük takım olabilmek için büyük düşünmek gerekiyor. Ben bu sahaları yapacağıma Gürsel Akseli düzenler profesyonel takımı ordan alır daha iyi bir yerde dinlenme ve çalışma yeri hazırlayıp alt yapımı da Gürsel Akselde normal saha boyutlarında çalışmasını sağlarım. Ama gelir elde etmek istiyosak bunlar bize gelir getirmez. Bizim projelerle bir senede kazanacağımız parayı bu tip projelerle 15 senede kazanırız.

A.S: Elbette ki biz bu projelerin olmasını sizden daha çok istiyoruz. Tanju Çolak ve akrabaları sizce ciddi bir kalkınmanın mimarları olabilecekler mi ? Mesela bu takımı 2. lig Bden alıp şampiyonlar ligine götürebilecek mi?

B.İ: Biz Tanju’yla şöyle konuştuk : 2. Lig B den süper lige. Gerisini ise zaman gösterecek. Tanjunun futbol kariyerine kimse birşey diyemez ama teknik direktörlük kariyerini bilmiyoruz fakat kendisine güveniyoruz. Zaten 2.lig B den A ya 2. lig A dan süper lige geçerken orada zaten kendini belli eder .Ondan sonra da tekrar oturup konuşuruz.

İ.T: Zaten Burak İkizoğlu ismi ortaya çıktığında hem camia içerisinde hem spor camiasında hem de medyada çatlak sesler çıkmaya başladı. Kimse sabretmesini bilmiyor. Tanju Çolak adında da aynı şeyler yapılmaya devam edildi. Tanju nun dışında bana bir isim söyleyebilirmisiniz 2. lig B kategorisinde çalışabilecek. Eğer biz yönetime talip olmasaydık A.Şyi devr almasaydık takım amatöre gidiyordu. Daha sonra seçime girmeseydik: Biz seçime sadece Göztepenin menfaatleri için girdik. Şimdi bir Burak İkizoğlu ortaya çıktı .O olamasaydı kulübü daha kötü günler bekliyordu. Şimdi ona köstek olacağımıza destek olmamızın tam zamanıdır. Biz kendisine bu takımı nasıl altın tepside sunmadıysak şu an mal varlıklarımızla herşeyden sorumluyuz. Bu yüzden Burak İkizoğluna hem camia olarak hemde taraftar olarak destek vermek zorundayız.

B.İ: Göztepe’yi almakla Göztepe’ye destek olmak apayrı şeyler bu takım 2.lig B’ye düştü her ne kadar matematiksel olarak düşmediysekte biz öyle düşünüyoruz.Biz bu takımı Riva’ya gönderiyoruz.Burada kamp yapacaklar ve bu küme düşen takıma yapılıyor.

İ.T: Bu da nedir takımın şansını sonuna kadar kullanmaktır.

B.İ: Burada kötü niyetli olsak takımı kendi haline bırakırdık. Biz bu kampa başkanla beraber maç bittiğinde karar verdik. Yeter ki takım İstanbul’a alışsın havasına suyuna alışsın diye böyle bir şey düşündük

A.S: İnşallah karşılığını verirler.

B.İ: Valla onlar verirse bende onlara karşılığını veririm. Ben geçen hafta içinde onlara bir jest yaptım ve herkese 500 er milyon dağıttım. Bundan sonra da maç bitsin maç bitiminde dağıtacağım. Biz artık 6 puana şartlandık düşersek bile 18. değil 17. düşelim. En azından kazanarak düştük deriz.

İ.T: Zaten sezon sonunda Adana Demirspor olayı da gündemde bu yüzden alacağımız 6 puan belki de bizi ligde bırakabilir. Biz 33 puanımızı yapalım ondan sonra olaylara bakarız.

A.S: İşte şimdi o bir maçı arar olduk.

B.İ: Evet bir Altay maçı ....

İ.T: Söylemeyin sinirlerim geriliyor.

A.S: GöztepeLIST’e bir bağışınız oldu biz bundan sonra kim bu Burak İkizoğlu diye aradık ama bulamadık.

B.İ: Ekrana baksaydınız bulurdunuz.

TO: O bağıştan sonra bir de mail geldi.

B.İ: Nasıl bir mail?

T.O: Sanki bugünleri söyleyen bir mail. Genç işadamlarından oluşan ve Genç bir başkandan bahsediliyordu.

B.İ: Bizden birisi yollamadı o maili belki arkadaşlarımdan biri olabilir ama bizden kesinlikle değil. Çünkü gerçekten bu işi bayağı gizlilik içerisinde yürüttük.

T.O: Evet ben başkana sizin isminizi söylediğimde renk bile vermemişti.

A.S: GöztepeLIST hakkındaki düşünceleriniz ve bildikleriniz nelerdir?

B.İ: Herhangi detaylı bir bilgim yok ama Göztepe için birşeyler yapamaya çalışan bir grup olduğunu biliyorum. Ama destek olduğunuz zaman da vardır köstek olduğunuz zaman da...

A.S: Göztepe ile ilgili haberlerin yazıların girildiği en hızlı site.

B.İ: Girdiğiniz haberlerin çoğu Yeni Asırdan ama...

T.O: Bazı haberler vardır girilmez bu haberleri sadece yöneticiler bilir. Bu yüzden haberler çakışıyor olabilir.

B.İ: Mesela geçen gün benimle Yeni Asırda yapılan röportajın aynısı sizin sitenizde vardı.

A.S: O zaman henüz sizinle röportaj yapamamıştık.

B.İ: Yani bazen tabiki değişik haberlerinizde var onları da okuyoruz.Bunları bilmiyor değiliz.

T.O: Sitede girilen haberler bizim bildiklerimizin sadece %20 si diğer kalan kısım maalesef ki dışarıya aksettirilmiyor.

A.S: Sizin birde dernek kurma düşünceleriniz var.Mesela yalı olsun balçova olsun tepecik olsun bornova olsun amacınız bunları birleştirmek mi?

B.İ: Şunu söylemek isterim bu proje başkanımındır. Ben sadece Göztepe A.Ş başkanı olarak kendisine destek veririm.

İ.T: 78 yıllık tarihimizde hiçbir zaman böyle bir taraftar derneği kurulmadı.Biz bir ilki yapacağız. Bu derneğin amaçlarının başında artık gelip başkandan yöneticilerden para istemek olmayacak. Hatta biz onlara gelir getirecek kaynakların yollarını açıp kendi organizasyonlarını kendilerinin yapmalarını sağlayacağız. Ayrıca lisanslı ürünlerin satışlarında onlara pay vericez tabiki kendi sattıkları ürünlerden...Ve böylece tek bir çatı altında bir hüviyet kazanacaklar.

A.S: Biz de kendi çapımızda dernek tüzüğü hazırladık bizim de hukukçularımız mali danışmanlarımız var zaten bu diğer gruplarda bulunan insanlar da bizim üyelerimiz mesela şu olamaz mı yani aramızda bir fikir alışverişi böylece daha iyi bir dernek temeli atılamaz mı?

B.İ: Kaliteli insanlardan kurulacak zati bu dernek

İ.T: Bu yelpaze gerçekten çok geniş olacak.Mesela geçen gün maçta eski İzmir’den olduklarını söyleyen 2 kişi bizde bu dernekte olmak istiyoruz dediklerini ifade etti. Biz bugüne kadar 2 defa taraftar toplantısı yaptık. Hatta 2 hafta sonra daha geniş katılımlı bir taraftar toplantısı yapmayı düşünüyoruz.

A.S: Hazır lisanslı ürünler bahside geçmişken şunu sormak istedim.Şu an varolan bir kuruluş var acaba bu kuruluş tamamen fesih mi edilecek. Yoksa bu kuruluşun altyapısı güçlendirilip devamını mı sağlayacaksınız?

İ.T: Önce şunu söyleyeyim bazı olaylardan sonra ben bu lisans ürünleri satışını bir kere daha düşüneceğim.

B.İ: Bundan sonra artık Göztepe kendi markasını satacak.

A.S: Şu an sanırım logo ve isim hakkı sizde veya ne durumda ve kim ilgileniyor?

İ.T: Şu an bu haklar dernekte ve bizde AŞ ye bunları kiralayacağız. Sonuçta bu insanlar bu kulübü borçları ile alıyor 40 milyon $ yatırım yapacaklar flaş transferler yapacaklar getirdikleri bir oyuncunun formasını satmak onların hakları değil mi?

B.İ: Mesela ben aşağısını da gördüm.Bu işi yapacak arkadaşa şunu dedim eğer bana böyle şeyler getirirsen kafana atarım dedim. Belki de biz 30 değilde 80 milyona satacağız ama insan isterse onu bir gece gezmesinde bile giyebilecek. Bakın Barcelonaya Real Madride hep kendileri üretip satıyorlar. Biz de kendi markamızı satacağız.

A.S: Peki profesyonelleşme hakkında ne düşünüyorsunuz?

B.İ: Göztepe A.Ş bir şirket bu şirketin bir genel müdürü bir pazarlama müdürü bir satış müdürü yani her türlü kadrosu olacak ve bu kişiler profesyonel olacak gelen parayı çalıştıracaklar ama borç ödeyecekler ama malzemeye yatıracaklar yani kısaca hepsi işlerinde birer uzman bunu merak etmeyin. Geniş bir kadro olacak ve herkes kendi işinden sorumlu olacak yani çarkın dişlileri karışmayacak.

A.S: Bizim kredi kartı ve dergi projeleri zamanında hep boş çıktı her ne kadar biz yardımcı olmaya çalışsak ta istenilen verim alınamadı siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

B.İ: Şu an için bir banka ile kredi kartı konusunda anlaşmak üzereyim. Aynı zamanda futbolcularımızın adına belli bir limitli kredi kartları verilecek. Ayrıca maaşlarını primlerini çekebilsin diye birer telecard kendilerine verilecek ve artık herkes içinde para dağıtma olayı kalkacak. Tabi bunu yanında taraftarlara da birer kredi kartı olacak. Dergi konusunda sanırım başkanım size birşeyler söyleyecek.

İ.T: Dergi konusu biliyorsunuz sene başından beri görüşüyoruz ve bu derginin basımı için Süleyman Alasya ile anlaştık. Dergimiz 200-300 sayfalık olacak yani ansiklopedi gibi olacak. Önümüzdeki günlerde Burak beyle yayın kurulunu oluşturacağız. İlk sayıyı Göztepe Kulübü Derneği üyelerine bedava vereceğiz daha sonra bu dergi 3 ayda bir yayınlanacak.

A.S: Üyelik dediniz de acaba Barcelonanın 100 bin üyesi gibi Trabzonun ulaşmak istediği 100 bin üye gibi bunlar için ne yapmayı düşünüyorsunuz?

B.İ: Bu olay başarıya endeksli başarı olunca herşey oluyor ama zamanında başarı bile olduğunda bunu yapamamışlar. Bunlarla uğraşacak insanlar olacak yani sistem herşey bu sistemle herşey tıkır tıkır işleyecek.

A.S: Siz Kulübe üye misiniz?

B.İ: Evet üyeyim.

A.S: Şimdi gelelim bazı kritik sorulara sizin için buraya kara para aklamaya geldi diyorlar bu konu hakkında ne diyorsunuz?

B.İ: Bakın benim bütün hesaplarım açık maliyeye gelmeden önce benim hesaplarımı Eczacıbaşı kontrol etti. Kara para aklamak güzel ama kara parayı bulmak lazım önce...Tabi bu işin şakası biz T.C kanunlarına uygun şekilde herşeyi yapmaya özen gösteriyoruz.

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter