"Türkiye'nin dünyada ilk ve tanınan takımı kimdi" diye bir anket yapılsa kimi G.Saray, kimi F.Bahçe, kimi Beşiktaş der ama kazın ayağı öyle değil. Türkiye'nin dünyada ilk tanınan takımı Göztepe. Bunu ben söylemiyorum. Dünyanın iki dev futbol adamı Fabio Capello ile Luis Aragones söylüyorlar. Hem de nerede biliyor musunuz?: Antalya'da.
***
Capello şu anda İngiltere Milli Takımını, Luis Aragones de hepinizin bildiği gibi F.Bahçe'yi çalıştırıyor. Bu ikili geçen hafta Antalya'da düzenlenen uluslararası seminere hoca olarak davetliydiler. Dünya Futboluyla ilgili görüşlerini açıkladılar. Ama seminerin boş zamanlarında elbette başka bir dünya vardı. Sohbetler, tanışmalar, kucaklaşmalar. Capello bizim organizatörlere "Göztepe'den kimse var mı burada ?" diye sordu. Herkes bu soruya şaştı kaldı. G.Saray, Fener dururken niye Göztepe'yi soruyordu İtalyan deha.


HTML clipboard

***
Göztepe'nin efsane futbolcularından YENİ ASIR yazarı Nevzat Güzelırmak da Antalya'daki seminerde davetliler arasındaydı. Çağırdılar, Nevzat ile Capello kucaklaştı, tercüman aracılığıyla eski günler, Avrupa Fuar Şehirleri Kupası'ndaki maçlar yadedildi.
Derken sohbete F.Bahçe Teknik Direktörü Luis Aragones de katıldı.
 Aragones'in de Göztepe ile anıları bir başkaydı. Hatta Göztepe maçları 72 yaşındaki futbol adamının yaşantısında en ilginç karşılaşmaların başında geliyordu.
***
1967-8-1969 sezonunda Aragones, İspanya'nın Atletico Madrid takımında oynarken bu ekibin Göztepe ile yaptığı maçlar ve Göztepe'nin ilk maçı 2-0 kaybettikten sonra Alsancak'taki unutulmaz maçta ünlü rakibini 3-0 mağlup ederek elemişti. Aragones, Nevzat'a, "Alsancak Stadyumundaki rövanşta yan hakem bile bizi bayrağıyla siendirmeye çalışmıştı" diye anı tazeledi. Nevzat da, "Siz de hakemleri dövmeye çalışmıştınız" diyerek futbol oynamaktan ziyade öfkeyle müceadele ettiklerini hatırlattı.
***
Aragones bu arada kendilerine iki gol atan Halil Kiraz'ı da sordu:
"Nerde o sarı bombacı" diye Kiraz'ın kulaklarını çınlattı.
 Halil'in son saniyelerde 40 metreden attığı üçüncü golü unutamadığını anlattı. Capello-Aragones-Güzelırmak'ın etrafında tüm antrenörler toplandı, bu sohbete tanık oldu., tercümanlar aracılığıyla sohbet ilgiyle izlendi. Nevzat Güzelırmak, Göztepeli olduğuna bir kez daha şükretti. Göztepe şu anda 3.Ligde oynasa da "Efsane"nin başarılarını tarih her zaman yadedecek.
* * *
Fabio Capello:
İtalya'nın Gorizia kentinde San Canzian d'İsonzo kasabasında 1946 yılında dünyaya geldi. Futbolculuğu sırasında özellikle Roma'da parlak oyunlar çıkardı, 87 kez milli formayı giydi. Teknik Direktörlüğünde Milan, AS Roma, Juventus ve Real Madrid'i şampiyon yaptı. Şimdi İngiltere Milli Takımını başarıdan başarıya koşturuyor.

Luis Felipe Scolari:
1938 yılında Madrid'de doğdu. Atletico Madrid'de uzun yıllar defans oyuncusu olarak forma giydi. Geçen sezon İspanya Milli Takımını Avrupa Şampiyonu yaptı. Şimdi F.Bahçe'nin başarısı içien çaba gösteriyor.

Nevzat Güselırmak:
1942 yılında İzmir'de doğdu. 17 yıl Göztepe forması giydi, "İngiliz" lakabıyla üstün tekniğiyle sarı-kırmızılı takımın Avrupa zaferlerine katkıda bulundu. Bursa, Boluspor, Kayserispor, Konyaspor, Denizlispor gibi pekçok takımı çalıştırdı. 40 kez milli formayı giyme gururunu yaşadı.

 

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter