Göztepemiz Atatürk Stadında Altay'a 4-2 mağlup oldu. Stat: Atatürk
Hakemler: Orhan Erdemir, Binali Kartal, Çağlar Ayan
Altay: Altay, Ahmet, Çağdaş, İnanç, Mehmet Zengin, Aytekin, İbrahim, Murat Karakoç, Oktay, Bülent, Sinan
Göztepe: Bülent, Şenol, Ahmet, Cumhur, Göksel, Tayfun, Sinan, Cem Baki, Kalenga, Ercan, Zafer Biryol
Maçı yaklaşık 15.000 taraftar izledi. Göztepe tribünlerde rakibi desteklemeye gelen Ksk taraftarlarına rağmen ezici bir üstünlük kurdu ama bu sefer bu üstünlük sahaya yansımadı.
Sakat sakat oynayan Eşkiya Bülent bu maçta ne yazık ki başarılı bir performans gösteremedi.
İlk onbirde dört yabancımızdan yalnızca biri vardı. Altyapıdan yetişen Ahmet ve Abdürrahim bu maçta da forma şansı buldular.
2. dakikadaki rakip atağında, İnanç sağdan ortaladı. Sinan'ın kafayla topu indirdiği Mehmet Zengin'in vuruşunda, kaleci Bülent topu kontrol etti.
5. dakikada Kalenga'nın ceza alanı dışından attığı şutta kaleci Altay topu kornere çeldi.
16. dakikada rakibin ilk golü geldi. Bu dakikada Ahmet'in uzun pasına atak yapan Oktay, ceza alanı içinde kontrol ettiği topu düzgün bir vuruşla ağlara yolladı: 1-0
20. dakikada Oktay'ın düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu Mehmet Zengin, Çağdaş'a pas olarak kullandı. Çağdaş, yaklaşık 25 metreden yaptığı sert vuruşla topu ikinci kez filelerimize gönderdi: 2-0
İkinci yarıya Göztepemiz Cem Baki'nin yerine Abdurrahim'i alarak başladı. Yenilgiden kurtulmak için ikinci yarıda nispeten daha atak bir oyun oynadı. Ancak maçın kader anında kazandığımız penaltı atışını gole çeviremeyince hemen ardından gelen 2 gol gecenin son sürprüzleriydi. 80 dk bekleyip son 10 dkda 2gol atmamız ancak farkı ikiye indirmeye yetti.
57.dakikada altyapımızdan yetişen Abdurrahim'in ceza alanı dışından attığı sert şutta, top az farkla yandan dışarı gitti.
59. dakikada Altaylı Ahmet sarı kart gördü.
62. dakikada Sinan'ın yerine Rachid oyuna girdi.
66. dakikada Oktay'ın yerine Fatih oyuna dahil oldu.
Bu dakikada gelişen atağımızda, Murat Karakoç'un ceza alanı içinde topu elle kesmesiyle penaltı atışı kazandık. Bu pozisyonda Murat Karakoç, sarı kart gördü. Penaltı atışını 68. dakikada Tayfun kullandı. Bu futbolcunun vuruşunda Altay'ın tokatladığı top, direğe çarpıp oyun alanına geri döndü. Yetişen Göztepeli oyuncular topu ağlara gönderdi ancak pozisyon ofsayt gerekçesiyle gol olarak değer kazanmadı.
72. dakikada rakip, farkı 3'e çıkardı. Savunmadan seken topu önüne alan Bülent, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda, kaleciden dönen topu İbrahim, düzgün bir vuruşla ağlara yolladı: 3-0.
76. dakikada Tayfun'un yerine Amoah oyuna girdi.
80. dakikada, İbrahim yerini Haydar'a bıraktı.
81. dakikada rakibin kazandığı köşe atışında, topa iyi yükselen Sinan, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı bir kez daha ağlara yolladı: 4-0.
82. dakikada Kalenga'nın ortaladığı topu iyi izleyen Rachid, düzgün bir vuruşla skoru 4-1 yaptı.
89. dakikada şık hareketlerle Altay ceza alanı içine giren Zafer Biryol, plase bir vuruşla kaleci Altay'ın solundan topu ağlara gönderdi: 4-2.
90. dakikada Altay'da, İnanç'ın yerine Toprak oyuna girdi.
Maç bu sonuçla sona erdi.
Ali Osman Renklibay maç sonrasında rakibin istekli, arzulu mücadele ettiğini ve sonuca ulaştığını kaydetti. Renklibay, özellikle ilk iki golde oyuncularının bireysel hatalar yaptığını, skorda bu hataların etkili olduğunu sözlerine ekledi.Ümit Turmuş ise, "Bu maçın gerçek kahramanı, onur mücadelesi veren futbolcularım" dedi. Turmuş, her iki camianın adına yakışır bir mücadele sergilendiğini, zevkli bir karşılaşma oynandığını belirterek, şunları kaydetti: "Bizim için (İkinci Lig takımı) dendi. Ancak bugün sahaya çıkan futbolcular, kuvvetlerini ve kapasitelerini sonuna kadar kullanarak bir onur mücadelesi verdiler. Bu maçın gerçek kahramanı onlardır."

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter