Göztepemiz sezonun son haftasında Alsancak Stadında yaklaşık 12.000 taraftarı önünde oynanadığı maçta Trabzonspor'u 4-2 mağlup ederek ligi 45 puanla kapadı. 3 puan ile UEFA kupasını kaçıran takımımızı kutluyor-gelecek sezon daha büyük başarılar elde edilmesini diliyoruz. Bu arada PAF takımımız da rakibini 1-0 mağlup etti. Maçın gollerine Göztepe TV'den ulaşabilirsiniz. Stat: Alsancak
Hakemler: İbrahim Çınar, Zeki Aksoy, Adnan Ağır
Göztepe: Bora, Servet, Kenan Arayıcı, Koray, Göksel, Cem Baki, Tayfun, Mkalele, Cumhur, Zafer Uysal, Mustafa Özkan
Trabzonspor: Bülent, Güngör, Markov, Gökhan, Osman, Hasan, Aurelio, Gökdeniz, Erman, Da Silva, Bushi
Devlet Bakanı Fikret Ünlü ile birlikte yaklaşık 12.000 taraftarımızın büyük bir coşku içinde izlediği karşılaşmanın ilk yarısı, bir gol düellosu şeklinde geçti. Bu yarıda her iki takımın defansı da büyük hatalar yaparak ilk 35 dakikada 5 gol olmasına neden oldular.
Kayıhan maça yedek ağırlıklı bir kadro ile çıktı. Genç Milli takıma kaptanlık yapan Koray ilkonbirde çıktı. Ayrıca Majdan'ın yerine Bora görev yaptı.
Maçtan önce her iki takım elele tribünleri selamladı-"eşkiya" Bülent'e büyük sevgi gösterisinde bulunuldu. Gelecek sene uhtemelen kalemizi koruyacak olan Bülent maç boyunca oldukça formsuz gözüktü.
Maç boyunca KSK ve Altay aleyhine tezahüratlar geceye gölge düşürdü.
İkinci devre bir faul pozisyonunda yedek kulübesinin hareketlenmesi üzerine tribünler hareketlendi ve hakem uyarı anonsu yaptırdı.
Basketbol takımının şampiyonluğunun da kutlandığı maçta devre arasında Spor Bakanı Fikret Ünlü basketbol takımımıza kupasını verdi.
Göztepemiz 1974-75 sezonundan beri yenemediği rakibini 4-2 mağlup ederek bu sezon bir ilki daha başardı.
Maçtan sonra havai fişek gösterisi yapıldı. İzmir semaları sarı-kırmızıya boyandı.
Maç sonrasında kiralanan belediye otobüslerinin üzerinde şehir turu yapan taraftarlarımız, kortej eşliğinde Güzelyalı'ya kadar giderek sporculara ve yöneticilere sevgi gösterilerinde bulundular.
5. dakikada Zafer Uysal'ın kullandığı köşe taşında, Tayfun'un ortaladığı topa Cumhur vuramadı. Pozisyonu iyi takip eden Servet, düzgün bir şutla Göztepemizi 1-0 öne geçirdi.
Tam meşaleler ile gol kutlaması yapılırken 6. dakikada Trabzonspor atağında, Erman'ın ceza alanına gönderdiği topa ters bir kafa vuruşu yapan Zafer Uysal meşin yuvarlağı kalemize gönderdi: 1-1.
16. dakikada gecenin yıldızı Mkhalele, orta alanda kaptığı topu ceza yayı üzerindeki Cumhur'a çıkardı. Bu futbolcunun sert şutunda top filelerle buluştu: 2-1.
24. dakikada Erman'ın sağdan ortasında, defansın müdahele edemediği topa, Osman aşırtma bir kafa vuruşu yaparak, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-2.
35. dakikada Trabzonspor defansında Güngör'ün büyük hatasından yararlanan Mkhalele, ceza sahasına girdi ve kalecinin sağından sert bir vuruşla topu filelere göndererek, takımını bir kez daha öne geçirdi: 3-2.
İlk yarı, Göztepemizin 3-2'lik üstünlüğü ile sona erdi.
Karşılaşmanın ikinci yarısı, ilk yarının aksine çok durgun bir tempoda geçerken, her iki takımda gol pozisyonu üretmekte güçlük çekti. takımımız ikinci yarının başlarında bulduğu golle iyice rahatlarken, Trabzonspor ise orta sahadan top çıkartamadı ve tehlikeli akınlar geliştiremedi.
56. dakikada, Göksel'in sağdan ortasında Cumhur topu arka direğe bir kez daha havalandırdı. Bu noktada iyi yükselen Mustafa Özkan'ın kafa vuruşuyla meşin yuvarlak Trabzonspor filelerine takıldı: 4-2.
68. dakikada, Trabzonspor'da Da Silva'nın yerine Şenol oyuna girdi.
71. dakikada, Cem Baki sarı kart gördü.
72. dakikada, Trabzonspor atağında Gökdeniz, orta alandan aldığı topla hızla ceza sahasına girdi. Bu futbolcunun çaprazdan sert şutunda Bora topu kontrol etti.
74. dakikada, Cem Baki'nin yerine Korhan oyuna girdi.
80. dakikada, Trabzonspor'da Hasan'ın yerine Patrick, ise Mustafa Özkan'ın yerine Zafer Biryol oyuna dahil oldu.
87. dakikada, Göksel çıkarken yerine Gökhan oyuna girdi. Bu esnada Göksel'e büyük sevgi gösterisinde bulunuldu.
88. dakikada, Trabzonspor'da önce Bushi, sonra da Aurelio sarı kart gördüler.
Maç 4-2 Göztepemizin galibiyetiyle sona erdi.
Ümit Kayıhan, maçtan sonra yaptığı açıklamada, takımmızıın geleceğinin gençleriyle çok aydınlık olduğunu belirtirken, ``Bu galibiyeti başta onursal başkanımız Dinç Bilgin olmak üzere tüm camiaya armağan ediyoruz`` dedi. Kayıhan, şöyle devam etti:
``UEFA`ya gidemedik. Ama ligi ilk 10 sıra içinde bitirerek, büyük bir başarı elde ettik. Bu maçta Koray, Korhan, Bora gibi genç oyunculara şans tanıdık ve ne kadar haklı olduğumuzu gördük. Gençlerimizle geleceğimiz garanti altında. Geleceğimizin çok aydınlık olduğunu artık söyleyebilirim. Bu maçta çok değişik bir strateji uygulayarak, tek santrfor oynadık ve başarılı olduk. Sezon sonu olmasına karşın bu performans olağanüstü bir durumdur.``
Hans Peter Briegel ise bordo-mavili takımda görevini tamamladığını ve artık ülkesine döneceğini söyledi. Trabzonspor'da köklü değişiklikler yapılması gerektiğini savunan Briegel, sözlerine şöyle sürdürdü: ``Göztepe, çok haklı bir galibiyet aldı. Çok defans hatası yaptık ve orta sahada çok top kaybettik. Buna ilaveten basit pas hataları yapmamız rakibimizin ekmeğine yağ sürdü. Benim Trabzonspor`daki görevim bitti. Ama şu kesin ki bordo-mavili kulüpte başta takım olmak üzere çok şeylerin değişmesi gerekiyor.``

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter