Kulübe şirketleşme yoluyla talip olan Yeni Asır ilk gün olduğu gibi yarınki kongre öncesi yine tekrarlıyor: Yeni Asırın Göztepeye sağlam bir gelecek sağlamaktan öteye bir düşüncesi olamaz.
Yarınki tarihi kongreden önce, bütün Göztepe camiasının bilmesi gereken şudur ki, Göztepeyi bugünkü durumundan kurtarmak için şirketleşmesine talip olan Yeni Asırın, Göztepeden bir çıkar sağlaması asla söz konusu değildir, İlk günde de vurguladığımız gibi, Göztepye sağlam bir gelecek sağlamaktan öteye hiç bir düşüncemiz yoktur.

Futbol şubemizi Göztepemizin çıkarları :----)))) gereği ve sağlam bir gelecek yaratmak uğruna :-------------)))) 15-18 trilyon borçla üçüncü lige düşüren Yeni Asır gazetesinin 8 Ekim 1997 tarihli sayısından
Yeni Asırın Göztepe AŞ ile ilgili olarak neler düşündüğünü özetlemek gerekirse;
Yeni Asır, büyük sermayeli bir anonim şirket kurarak, Göztepenin mali geleceğini garanti altına alacaktır. Göztepe her hafta kaynağının nereden geleceğini düşünmek yerine, sadece futbolu düşünen bir kurum haline gelecektir. Çünkü profesyonel yöneticiler, şirketin gelir ve giderlerini en verimli şekilde yönetme çabası içinde olacaklardır.
Şirketin yönetimi tamamen profesyoneller tarafından yapılacak, ancak futbolla ilgili her türlü teknik karar, yönetimin angaje edeceği, ehil, kendini kanıtlamış teknik insanlar tarafından yapılacaktır. Göztepeli oyuncu ve taraftar sadece futbolla uğraşırken, bizim görevimiz Göztepenin bir daha maddi ve manevi bir sıkıntı içine girmemesini sağlamaya çalışmak olacaktır.
Kongrede Yeni Asira yüzde yüz güven ortaya çıkar ise, Yeni Asır şirketleşme sürecini derhal başlatacak ve hızla futbol şubesindeki güçlendirici çabalarını devreye sokacaktır.
Transfer alacakları ve kamu borçlan dışında hiç bir alacağı Göztepe AŞnin yasal olarak kabul etmesi mümkün değildir. Hesaplarda olmayan ya da görünmeyen kamu borçlan dahî üstlenilemez.
Göztepe AŞ projesi ve Yeni Asır, kongrenin tam desteğini alırsa, şirketin futbol şubesinin yürütülmesi için bir bütçe hazırlayacaktır. Şirketin organizasyon yapısı belirlenecektir. Şirketin başında bir yönetim kurulu bulunacak, onun altında genel menecerlik ile genel müdürlük sistemi kurulacaktır.
Göztepenin yeni projesinde "profesyonel futbol şubesi" Göztepe AŞ olarak şirketleşecektir. Göztepe AŞde kazanılan her kuruş, tekrar Göztepenin geleceğine sermaye yapılacaktır. Göztepe Derneği ise diğer spor dallarında ve futbolun alt yapısında yine Göztepe ismiyle faaliyetine devam edecektir ve Göztepe AŞnin desteğini alacaktır.
Yeni Asırın gazetecilik görevi ile Göztepe Şirketindeki işi tamamen ayrıdır. Yeni Asır gazetecilik işinde asla taraf tutamaz. Egenin bütün kulüplerine destek olmaya bundan sonra da aynı şekilde devam edecektir.
Yeni Asır bir mal almaya talip değildir. Şerefli Göztepeyi eski günlerine getirmek için gönüllü çaba gösteren izmirin köklü bir kuruluşudur. Yeni Asırın, Göztepenin şirketleşmesinden sağlayacağı maddi ya da manevi hiç bir çıkarı yoktur, olamaz. Böyle bir şüphe halinde de zaten kongre kesinlikle bu kararı vermemelidir.
Göztepenin manevi varlığıyla ilgili hiçbir simgeye, hiç birşeye dokunmak, ne Yeni Asırın, ne de başka kimsenin aklından geçmez. Bugüne kadar sessiz kalışımızın sebebi, Göztepe camiasında herhangi bir şekilde taraf olmamak, bütün camianın ruhunu yansıtmak ve belirli insanlarla belirli münakaşalara girmemek içindir.
Hala bu saatte bile Göztepeye talip olan sağlıklı bir kuruluş, bir grup, güçbirliği, Göztepeli işadamları veya başkaları varsa, derhal ortaya çıksınlar, desteğimizi hemen onlara çevirelim. Biz Göztepenin sahipsiz olmadığını vurgulayarak buradayız.
Bugüne kadar yönetimle ilgili hiçbir kişi adının telaffuz edilmeyişinin sebebi de, hem Yeni Asırda, hem de Göztepe AŞde kişilerin hiç önem taşımayışı, kurumların ve camiaların önem taşımasıdır. Yeni Asır Göztepe AŞnin içerisinde, şahıslar olarak değil, kişiler olarak değil, 100 yıllık bir kurum olarak yer alabilir.
Tekrar ediyoruz...
Bu yapıda Yeni Asırın birşeyler alması değil, sadece Göztepenin çıkarı önemlidir

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter