Bundan sonra zaman zaman Göztepe profesyonel futbol şubesini 15 trilyon borçla aldıkları ligde bile bırakamayan Yeni Asırda çeşitli dönemlerde yazılmış eski yazıları gündeme getireceğiz. İlginç içeriği nedeniyle Sn. Hamdi Türkmenin 9 Ekim 1997 tarihli Yeni Asırın 5. sayfasında yayımlanmış olan yazısı ile başlıyoruz.
Göztepe camiası bugün tarihi bir karar verecek. Bu karar bir yerde Göztepenin var ya da yok olmasıyla eş değerdir.
Yeni Asır Gazetesi, yaklaşık bir ay önce, Göztepedeki kötü gidişatı önce durduracak, ardından da bir-iki yıl içinde kulübü, birinci lige taşıyacak bir projenin teklifini yaptı; "Göztepeye talibiz" dedi.
Tek şart, profesyonel futbol şubesinin şirketleşme yoluyla Göztepe A.Ş. yapılmasıydı. Bu kararı ancak Göztepe camiasını temsil eden genel kurul üyeleri verebiliyor, işte o gün, o tarihi gün geldi, kapımıza dayandı. O gün bugündür..
Karar artık Göztepe Kulübü genel kurul delegelerinindir.
Dörtbuçuk ay önce Göztepeyi yönetmeye talip olan Kamil Uçar ve arkadaşlarının bugün 72 yıllık bir maziye sahip kulübü getirdikleri nokta ortadadır. Göztepeye Avrupa kupalarında oynatma vaadiyle talip olan Uçar yönetimi, varolduğu tartışılacak 48 milyar liralık bir alacak uğruna, kulübü futbolcularını yok pahasına satarak boşaltmaktadır.
Bu, Göztepe gibi bir kulübe başkan olan, hiç kimseye yakışmaz.
Sayın Kamil Uçarın bugünkü kongrede muhatabı, Yeni Asır Gazetesi değil, Göztepe camiası ve genel kurul üyeleridir. Açıkça söylüyorum; kimseyle mahalle kavgası ve dedikodular üzerine tartışma yapmak istemiyorum.
Göztepe, kulüp olarak da, camia olarak da büyüktür. Hiç kimsenin gücü, bu dinamizmi ve büyüklüğü, ne küçültmeye ne de yok etmeye yetmez.
Göztepe, cebinden 2 milyon Alman Markı harcayan ve bu alacağını bir tek cümle ile kulübe bağışlayan..
Göztepe, cebinden 10, 20, 30 hatta 40 milyar lira harcayıp, bu paraları ağzını açmadan silen büyük başkanlar, büyük yöneticiler görmüştür. Göztepe camiası, bugün de, yarın da bu başkan v$ yöneticileri, başına "taç" yapacak, gururla anacak ve hiç unutmayacaktır. B^zı başkanlar içinse ne yazık aynı görüşler geçerli olmayacaktır.
Onlar içinse, "Boşver, yedi içti, gitti..", "Göztepeyi batırdı" denecektir. Bu kişilerin kim olduğunu, Göztepeliler çok iyi bilmektedir.
Göztepe delegeleri ve Göztepe camiası bugün kulübün geleceği için en doğru kararı verecektir.
Yeni Asır Gazetesinin teklifi hala geçerlidir... Teklif vardır, ama ısrar; asla yoktur. Göztepe Genel Kurulunda alınacak karara saygılıyız.

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter