Sn. Bülent Özkulun bugünkü Milliyet Egeye verdiği röporataj G.KURU: Göztepenin içinde bulunduğu tabloyu nasıl değerlendiriyorsunuz? Bugünlere nasıl gelindi?
Göztepe ekonomik yönlerden sıkıntıya düştüğü zamanlarda biz camia olarak bir araya gelemedik. Oysa Göztepe camiasının altı çizilecek bir konumu var. O da Göztepenin tartışılmaz büyüklüğüdür. Ancak şirketleşmeden önce Göztepenin belli isimleri dışında kimse kulübe sahip çıkmadı. Bu nedenle A.Şye devir olundu. Göztepe üyesi ile genel kurullardaki görkemli birlikteliğiyle büyüklüğüne yakışır bir hava sağlayamadı. Eski havamız söndü. Genel kurullar büyük salonlarda kalabalık bir kitleyle ve büyük bir coşkuyla yapılmalı. Göztepe taraftarı bu kulübün büyüklüğünü gösterdi. Ancak sorumluluğu alacak ve yönetimde olacak insanlar bunu gerçekleştiremedi.
İ.ÖZELÇİNLER: Şu anda kulübe Burak İkizoğlu talip oldu. Siz bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
<İskender Tuğsuzun çok yalnız kalmasına rağmen kulübe ve camiaya sahip çıkmasına, gösterdiği dirence eski bir başkan olarak büyük saygı duyuyorum. Onun yerinde bir başkası olsaydı çekip giderdi. Burak İkizoğluna gelince. Bir kere, Türkiyede yerleşmiş olan ön yargıyı bir kenara bırakalım. İkizoğlunu çok az tanıyorum. Sabırlı olmalıyız, beklemeliyiz. Burak bey yanına danışmanını almış, hukukçusunu almış öyle yola çıkmış. Bu işe ne kadar ciddiyetle baktığını gösterir. Şimdi yapılacak tek şey var. Tüm camia olarak kendisine sahip çıkmalıyız. çıkmak zorundayız.
G.KURU: Eski bir başkan olarak İkizoğluna ne gibi önerileriniz olabilir?
Benim sadece tavsiyelerim olabilir. Önce yönetimi sağlam oluşturmalı. İki ay sonra belirli mazeretler gösterecek ve ayrılacak kişilere yönetimde yer vermemeli. Gemiyi terkedecek insanlarla yola çıkmamalı. Mümkünse geçmişte iyi hizmetler vermiş birkaç yöneticiyi de kadrosuna almalı. Her ay olmasa bile iki ayda bir tecrübeli abilerini, büyüklerini, hatta eski başkanları ve yöneticileri toplamalı fikir alışverişinde bulunmalı. Bu arada efsane takımın futbolcuları ile de biraraya gelmeli. Bu camiayı kaynaştırmak açısından çok önemli. Bu tür hareketler birlik ve beraberliği sağlar, dayanışmayı ön plana çıkarır. Göztepenin en büyük eksiği bu.
İ. ÖZELÇiNLER: Göztepe taraftarı son dönemlerde oldukça erozyona uğradı, kulübe zarar verir duruma geldi. Bu konudaki görüşleriniz nelerdir?
Bülent Özkul: Bu durum beni de çok üzüyor. Taraftar kimliği altında, gündeme gelme adına Göztepe ve camiaya yakışmayan olaylarla karşı karşıya geliniyor. Bu sene bu yüzden yedi maç ceza aldık. Faturasını kim ödedi? Tabii ki Göztepe. "Gerçek Göztepeliyim" diyen herkes bu insanları dışlamalı. Ayrıca camianın önemli isimlerine de haksız eleştiriler başladı. Kulübe en sıkıntılı dönemlerde bile yardımlarını esirgemeyen Levent Ürkmeze, GöztepeLISTten haketmediği söylemler geliyor. Benim kendilerinden ricam bunları yapmasınlar. Göztepe taraftarı çağdaş, evrensel ve centilmen yapısı ile tribünlerde yer almalı.
G.KURU: Göztepe Altyapı Oluşturma ve Yaşatma Derneği ne gibi çalışmalar yapıyor?
Bülent Özkul: Göztepe Gürsel Aksel Stadında gördüğünüz tesisle ilgili oluşumlar derneğimiz tarafından gerçekleştirilmektedir. Tüm yaptığımız çalışmalar kulübümüzün içindir. Dönemimizde tenis kortlarını, halı sahayı ve mevcut binaları yeniledik ve geliştirdik. Tenis kortlarını yine camiamızın içinden gelen Erkan Uysalefe kendi olanakları ve finansmanı ile yeniledi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Yine bizim dönemimizde güzel bir lokal yaptık. Böyle bir lokale ihtiyacımız vardı. Göztepeliler aynı yerde buluşup, konuşabiliyorlar, dertleşebiliyorlar. Bu tesislerin işletmelerinden her ay 8-10 milyar gibi bir gelir sağlıyoruz. Bu geliri de Göztepe Derneğine aktarıyoruz. Bundan sonra da bu çalışmalarımızı sürdürüp kulübümüze hem tesis hemde parasal anlamda katkıda bulunmak istiyoruz.

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter