Göztepemiz 34500'ü biletli yaklaşık 45.000 taraftarı önünde (yaklaşık 5000 taraftarımızın da dışarıda kaldığı) ve yabancısız oynadığı maçta GS'yi 2-0 mağlup ederek 35 puana yükseldi velig sekizinciliğine yükselerek Avrupa yolunu açtı. Kayıhan maç sonrasında Göztepe`mizin bundan sonraki haftalarda daha büyük hedefler için mücadele edeceğini söyledi. Karşılaşmanın gollerine ve 5. dakikadaki muhteşem meşale şovun görüntülerine Göztepe TV'den ulaşabilirsiniz. Stat: Atatürk
Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Koray Gencerler, Bülent Bozdoğan
Göztepe: Bora, Emre, Erkan, Servet, Göksel, Cumhur, Korhan, Tayfun, Mehmet, Zafer, Mustafa Özkan
Galatasaray: Mondragon, Capone, Emre Aşık, Bülent, Fleurquin, Ayhan, Ergün, Berkant, Hasan Şaş, Niculescu, Arif
Seyirci:34.500Hasılat:258 milyar liraKarşılaşmayı yaklaşık 50.000 kişi izledi. Göztepemizin yaklaşık 45.000 taraftarına karşı rakibin 5-6000 civarı destekçisi vardı. Böylece Göztepemiz üçlü oligarşi takımlarının üçüne de seyirci üstünlüğü sağladı.
Taraftarımız 5. dakikada olağanüstü bir meşale şova imza attı.Karşılaşmanın ilk 5 dakikasında atak bir futbol sergileyen konuk takım, Göztepe golümüzden sonra üstünlüğünü yitirerek, özellikle orta alan ve forvet arasında büyük uyumsuzluk yaşadı. Göztepemiz ise rakibin ilk dakikalardaki baskısından kurtulduktan sonra ilk ciddi atağımızda bulduğu golle moral kazandı. Rakibine orta alanda pres uygulayan ve ani kontraataklarda 2. golü bulmaya çalışan ekibimiz, bulduğu pozisyonlardan yararlanamadı.
2. dakikada Ergün'ün soldan ortaladığı topu Arif kafayla kale alanına gönderdi. Fleurquin'in kafa şutunda, topi Bora'da kaldı.
10. dakikada gelişen atağımızda, Göksel'in sağdan ortaladığı topla buluşan Tayfun, bekletmeden yaptığı düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Mondragon'n solundan filelere gönderdi: 1-0.
14. dakikada Arif'in kullandığı serbest vuruşta, Bora'nın bakışları arasında top direği sıyırıp auta gitti.
24. dakikada Niculescu'nun 20 metreden sert şutunda, meşin yuvarlak Bora'da kaldı.
34. dakikada gelişen atağımızda, Cumhur'un pasıyla buluşan Korhan'ın yakın mesafeden sert şutunda, top direğin yanından auta çıktı.
41. dakikada Hasan'ın kullandığı serbest vuruşta top savunmadan döndü. Arif'in yaklaşık 35 metreden sert şutunda, meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta çıktı.
44. dakikada rakip mutlak bir pozisyondan yararlanamadı. Bu dakikada Hasan Şaş, bütün savunma oyuncularını ve Bora'yı çalımlarla geçti. Ancak bu futbolcu topu boş kale yerine üstten auta atarak 45.000 Göztepeliye derin bir nefes aldırdı.
İlk yarı 1-0 Göztepe'mizin üstünlüğüyle kapandı. Karşılaşmanın ikinci yarısında Göztepemiz, savunma hattını geriye çekerken, geri dönmekte zorlanan rakip karşısında ani kontraataklarla birçok pozisyon buldu. İkinci yarıda oyunun kontrolünü büyük ölçüde elinde buluduran ekibimiz Mustafa Özkan'ın ayağından bulduğu 2. golle tamamıyla rahatladı ve savunmamızda hatasız mücadele ederek, rakip forvete gol şansı tanımadı.
Maçın sonlarına dağru yorgunluk belirtileri gösteren konuk ekip, hücumda organize olmakta büyük güçlük çekti.
47. dakikada ani gelişen kontraatağımızda Zafer, uygun durumdaki Cumhur'a pas vermek yerine kaleye vurdu. Mondragon'un çift yumrukla uzaklaştırmak istediği topa yine Zafer bu kez aşırtma bir vuruş yaptı, ancak meşin yuvarlak üstten auta gitti.
51. dakikada Ayhan'ın yerine Victoria oyuna girdi.
55. dakikada Niculescu'nun pasında 18 üzerinde topla buluşan Arif sert vurdu, ancak meşin yuvarlak auta gitti.
56. dakikada Galatasaray'da Berkant, yerini Ümit Karan'a bıraktı.
59. dakikada Cumhur'un yerine Metin Diyadin oyuna girdi.
60. dakikada Mustafa Özkan, sağdan getirdiği topu yerden ortaladı. Zafer topa dokunamayınca ikinci golden olduk.
65. dakikada Erkan sarı kart gördü.
67. dakikada Mustafa Özkan'ın altıpasa ortaladığı topa Zafer'in sert şutunda, Mondragon topu köşeden çıkardı.
72. dakikada Göztepemiz çabalarının karşılığını aldı ve beklediği gole kavuştu. Göksel, kendi götürdüğü topu ceza alanına dek sürükledi ve bomboş bekleyen Mustafa Özkan'a çıkardı. Bu futbolcunun plasesinde top filelerle kucaklaştı: 2-0.
73. dakikada Niculescu'nun yerine Serkan oyuna girdi.
75. dakikada ise Zafer yerini Cem Baki'ye, 79. dakikada da Mehmet yerini Cüneyt'e bıraktı. 89. dakikada Ergün'ün ceza alanında ortaladığı topa Arif'in kafa vuruşunda, Bora meşin yuvarlağı kontrol etti.
Karşılaşma da Göztepe'mizin GS önünde elde ettiği 2-0'lık galibiyetle sona erdi. Göztepemiz bu golle puanını 35'e çıkardı ve sekizinciliğe yükseldi.Ümit Kayıhan, Göztepe'nin GS'yi 25 yıl sonra yenmeyi başardığını ve bunun gururunu yaşadıklarını söyledi.
Kayıhan şunları söyledi: "Oyuncularıma sürekli oyunu çirkinleştirmeden mücadele etmeleri gerektiğini anlattım. Gerçekten de sahaya istediklerimizi yansıttık. 90 dakika boyunca çok iyi bir oyun sergiledik. Bu sadece Galatasaray'ı yenmek meselesi değil, Göztepe için hedef büyütme meselesiydi. Onu başardık. Dikkat edilirse takımımızda hiç yabancı oyuncu yoktu. Tamamen Türk oyuncularla bu başarıyı yakaladık."
Abdurrahim Albayrak ise çok üzgün olduğunu, bu yüzden ağzında yaralar çıktığını söyledi.
Albayrak şöyle devam etti:
"Liverpool karşısında mücadele eden takımın bu olduğuna inanamadım. Sahada Galatasaray yoktu, Göztepe vardı. Tertemiz oynadılar ve galibiyeti hak ettiler. Göztepe'yi kutluyorum. Biz artık önümüzdeki haftalara bakacağız. Buraya kadar bu çocuklarla geldik, yine bu çocuklar Galatasaray'ı başarıya taşıyacaktır."
Mircea Lucescu ise karşılaşmadan sonra açıklama yapmadı.
İzmir`de bulunan bakanlar Sümer Oral ve Oktay Vural, Atatürk Stadı`ndaki karşılaşmayı izlemek üzere stada gelirken, TBMM Başkanvekili Yüksel Yalova da maçı izleyenler arasında yerini aldı.
Abdurrahim Albayrak`ın karşılaşma öncesinde Ersen Martin ile görüştüğü ve ``Seni Lucescu çok beğeniyor, bir ara görüşelim`` dediği öğrenildi.
Taraftarımız açık ve kapalı tribünleri tamamıyla doldurdular. Karşılaşmayı 50 binin üzerinde seyircinin izlediği belirtildi. GS taraftarına ayrılan kale arkası tribünlerinin önemli ölçüde boş kaldı. Takımımızda, dünkü antrenmanda sakatlanan Güney Afrikalı Mkhalele ve Emre maç kadrosundan çıkarıldı. Galatasaray`ın kalesinde ise Mondragon yer aldı.
Oyuncularımız, GS'yi 2-0 yendikleri maçtan sonra sahanın içinde bu galibiyeti kutlamaya başladı. Bu arada sahaya inen taraftarlarımızdan bazıları bir anda Metin Diyadin'in etrafını sararak formasını almak istediler. Ancak Metin Diyadin'in yanıtı açıktı; "Biz Galatasaray gibi zengin değiliz, vallahi bir tane formam var, vermem imkansız"..

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter