Oğuz Reşat Sipahi

http://www.sipahi.tk

Kendi liginde en çok gol katkısı yapan oyuncunun, futbolcunun Göztepe’nin çocuğu Halil Akbunar’ın kendi ülkesinin Milli Takımına seçilmediği ülkeye Türkiye denir, seçmeyen teknik direktör de Şenol Güneş’tir…

 

Kendi şehrinin tek Süper Lig takımına Göztepe Spor Kulübü Derneği’ne alt yapı tesisleri kurulsun diye verilmiş araziyi geri alıp, gençler spor yapacağına (koca ilçede tarım yapacak başka yer kalmamış gibi) buğday yetiştiririz daha iyi diyebilen insanların yönettiği belediyeler Türkiye’de bulunur. Ne mutlu Torbalı’ya ve belediyesine… 

 

Kendi şehrinin seçilmişi ve atanmışı olarak kendi şehrini temsil eden sporcular ve spor kulüplerini yok sayıp başka şehirlerin sporcuları ve spor kulüpleri lehine taraf olan Milletvekili, Belediye Başkanları ve mülki amirler;  atanmış ve seçilmişler güzel şehrimizdedir. 

 

Her başı sıkıştığında, işler kötü gittiğinde kendi ülkesini kuran adama sallamaya devam edenler Türkiye’dedir. 

 

Pek çok vatandaşa göre, mafyanın temiz eller operasyonu yaptığı ülke güzel ülkemizdir.

 

 

Pek çok üniversitesinin başına, hayatı boyunca tek bir uluslarası bilimsel yayın yapmamışların, yaptığı bilimsel yayınlara tek atıf almamışların üniversite yöneticisi atanabildiği topraklar ülkemizde güzide yurdumuzdadır. 

 

Birilerinin hakkını yemenin normal, hak yemeden iş yapmaya çalışmanın anormal kabul edildiği ülke coğrafyamızdır.

 

Her anı başka Zaytung yurt bizim yurdumuzdur. 

 

Adana Demirsporluların, Beşiktaşlıların, Galatasaraylıların, Fenerbahçelilerin, Giresunsporluların sokağa çıkma yasağı varken maça girebildiği ama Göztepelilerin giremediği ülke Türkiye’dir.

 

Adana Demirsporlu iseniz emniyet kuvvetlerinin gözü önünde sokağa çıkma yasağı varken maça girebildiğiniz, konvoy yapabildiğiniz ama Göztepeli iseniz maça girmek isterseniz şiddete uğradığınız ülke Türkiye’dir.

 

Adana Demirsporlu ya da Beşiktaşlıların İzmir’de deplasmanda maça girebilmesine rağmen Göztepelilerin kendi stadında maça girememesini sağlayan yönetici ve mülki amirler Türkiye ve İzmir’dedir. Hepsine müteşekkiriz. 

 

Pek çok kurumuna okuluna kağıt sağlayamıyorken, dünyanın bilmem nerelerine yardım yapmak bizim ülkemizde olağandır.  

 

Demokrasi olarak uluslararası kıstaslara göre Uganda, Gambiya, Benin, Zambiya, Fas, Tanzanya, Ermenistan, Madagaskar, Fiji, Malawi, Tayland, Arnavutluk, Karadağ, Sırbistan, Moğolistan, Gana, Yunanistan hepsinin altında olan ülke Türkiye’dir. 

 

 

Alışveriş merkezlerini açıp, restoranları açıp, okulları açmayanların yurdu Türkiye’dedir.

 

Futbol federasyonunun aldığı hemen hiçbir kritik kararı uygulayamadığı neredeyse tüm önemli kararlarından U dönüşü yaptığı ülke Türkiye’dir. 

 

Bir kısım hakemlerinin her hafta birilerini biçtiği haklarını emdiği futbol iklimi, bizdedir. 

 

Birilerinin üç kuruş borcu için puanlarının silindiği, diğerlerinin 100 kuruş borcu ile sürü sepet transfer yapabildiği, borsaya kote şirketlerin göz göre göre yatırımcıları yanlış bilgilendirdiği futbol takımları bizdedir. 

 

Futbol yayın haklarını trajikomik bir şekilde kendi isteğiyle sürekli daha aşağıya çeken federasyon ve futbol yöneticilerinin bulunduğu ülke bulunduğumuz güzel ülkededir. 

 

Yayınladığı futbol liginin değerini dolar euro bazında sürekli daha aşağıya düşüren yayıncı ülkemizde iş yapmaktadır. 

 

 

Einstein’ın “Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlara varmayı beklemek ahmaklıktır.” cümlesinin sürekli, her an, tekrar tekrar doğrulandığı yurt coğrafyamızdadır. 

 

 

Sayın Talat Papatya’nın hatırlattığı, Tolga Örnek’in yazıp yönettiği “Devrim Arabaları” filmindeki ümlü repliğin öznesi, hiçbir başarının cezasız kalmadığı ülke Türkiye’dir.

 

Coğrafya kaderdir cümlesinin kaynağı coğrafyamızdır.

 

Ne mutlu bu sayısız muhteşem sonuçları yaratanlara sebep olanlara… 

 

Her ne kadar bizim görüp göremeyeceğimiz “?” olsa da bir gün her şey çok güzel olacak…   

 

O günlere inanarak… Dalgalan sarı kırmızı…  

 

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter