Özkan Cengiz

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. 

Herhalde bu süreçte en umutsuzluğa kapıldığımız anlar Kasımpaşa maçı sonrasıydı herkesin beynini kemiren bir soru ortaya çıktı. Bu takım nasıl gol atacak, gol atamazsak nasıl ligde kalacağız. Uğultunun arasında bir köşe ye oturdum. Tribünün boşalmasını bekledim. Yanımdan geçenlerin konuşmalarına ister istemez şahit oluyorsun. Herkes bu sorunun cevabını arıyor. Göztepe Düşerse Ne olur?

Kulübün yerini sorsan bilmez genç arkadaşlarımız heyecanlı heyecanlı anlatıyordu. Gene Kulübe gideriz… Biri diğerine anlatıyordu. Bu oyuncular hesabını verir…  Bir öteki öbürüne nasıl olsa borç yok bu kadro ile  güle oynaya çıkarız belki de daha iyi olur. Bir kısım kombine parasının boşa gittiğinden, bir kısım seneye bir stadyum keyfimiz olacaktı rezil oldu dan, kimisi bundan sonra gelmeyelim her gün gerilir buralar çoluk çocuk rezil oluruz dan bahsediyor. falan filan onlarca insan onlarca geyik…

Google a yazsanız, Youtube da araştırsanız da belki yüzlerce yazı yüzlerce video çıkar karşınıza ve altlarında binlerce yorum. Pekiyi bu sefer hangisi olur hangisi gerçekleşir yeni videolarda ne çıkar kimse bilemez kimse tahmin edemez o yüzden çok ta kafa yormak anlamlı değil herkesin gözü önünde ne olacaksa olur. 

Ama ben bugün herkesin gözü önünde olmayacaklardan bahsetmek istiyorum. Bu ülkedeki bütün profesyonel liglerden teker teker hatta bazılarından ikişer kez düşmüş bir Göztepe taraftarı olarak görmeyeceklerinizden bahsetmek istiyorum.

Nasıl anlatılır ki o an, nasıl yeniden hatırlanır ki, nasıl yazılır, nasıl dilimiz erer de konuşulur. Şiirin kendi hikayesi de büyük acılardan çıktığından mıdır yoksa o anki ruh durumuma hitap ettiğinden midir bilmem ama o kara anı düşününce hep aynı şiir gelime aklıma;

Şenlik dağıldı bir acı yel kaldı bahçede yalnız
O mahur beste çalar Müjgan'la ben ağlaşırız
Gitti dostlar şölen bitti ne eski heyecan ne hız
Yalnız kederli yalnızlığımızda sıralı sırasız
O mahur beste çalar Müjgan'la ben ağlaşırız
Atilla İlhan

Tribünün bir köşesine çökeriz biz bize, en kıdemlilerimiz düşünür bir daha çıkacak mıyız bu lige benim ömrüm yetecek mi, biraz daha az kıdemliler bir küfür sallar boşluğa gene mi hüsran bir daha gelmem maça falan yeter,  orta yaşlılar yanındaki 8-10 yaşındaki çocuğuna bakıp hadi kendini yaktın bu çocuktan ne istedin diye geçirir aklından, daha gençlerdir en zor kabullenenler, Ne yapacağını bilemez ne diyeceğini bilemez bakar etrafına rüzgar nerden eserse savrulmak için…

Bu saydıklarımın hepsi önce ısırır dudaklarını hafif bir kan tadı hissedene kadar. Tadı hissedince bırakır dudağını koy verir artık gerisini hıçkıra hıçkıra ağlar bir köşede gözler kıpkırmızı, tansiyonu kalbi olanlar akla gelir hemen herkes birbirine döner aman Ahmet amca nerede yalnız bırakmayın. Abicim sen hapını içtinmi. 

Yavaşça kalkılır ayağa hengamenin içinde yürünür. Otoparka giden o yol, oradan eve giderken ki yol saatler sürer. Eve gidilir, eş dost çoluk çocuk hiç ilişmez ya odaya yatağa ya banyoya duşa, boğazdan boğum boğum inen su gibi yavaş yavaş iner herşey. Herhalde inme dediklerini bu olsa diye düşünülür. Sonra gidip giyilir forma, bayrak asılır balkona yanaktan sızan damlalar düşer formanın bayrağın üzerine hıçkırıklar yeniden ,hıçkırıklar daha yüksek.

Sn. Yöneticilerimiz, Sn.Hocalarımız, Sn.Futbolcularımız, 

Biz defalarca düştük. Gazete manşetleri ile giden, istifa eden, yönetimi kardeşine bırakan, başkasına devreden bir sürü Başkanımız oldu. 

Biz defalarca düştük. İstifa edip yok olan, tek kelime etmeden çekip giden, bir daha kapımızın önünden geçmeyen veya çok büyük işler yapmış gibi 3-5 sene sonra gene kapımızı aşındıran onlarca yöneticimiz oldu. 

Biz defalarca düştük, kadrosunun tamamını alıp başka takıma giden, arkamızdan atıp tutan, bu ligde ben yokum diye ilk gün giden sayısız hocamız oldu.

Biz defalarca düştük, sözleşmesinin ilgili maddesi ile serbest kalan transfer yapan, yıllarca transfer yasağı yaşamamıza sebep olan, gittiği yerlerde harikalar yaratan, gittiği takımlarından gülücük atanlar, hayatına hiçbir şey olmamış gibi devam eden yüzlerce oyuncumuz oldu. 

Hepsine gidip sorsanız Göztepe Düşerse Ne Olur? Hepsi size onlarca yüzlerce hikaye anlatabilir. Ama olan tek şey vardır esasında…

Biz ağlarız, hıçkıra hıçkıra ağlarız, susmamacasına ağlarız, 10 yaşındaki çocuğumuzla göz göze gelip ağlarız, 60 yaşındaki dedemizle göz göz gelip ağlarız, abimizle kardeşimizle sarılıp ağlarız. Göztepe’yi yüreğinde hisseden binlerce insan durup durup çocuk gibi ağlarız.

Bu güne kadar gidenlere arkalarından bunu anlatamadık. Olayın bu yönünü olan biten her şeyin bu büyük yıkımın yol açtığı patlamadan kaynaklandığını anlatamadık belki de anlattık ama iş işten geçmişti. Umurlarında olmadı.

Bu sefer önceden anlatmak istedim. 

Binlerce evde iki haftadır sabahlar olmuyor. Binlerce evde puan matematik hesapları elden düşmüyor, binlerce evde gözler buğulanmaya başladı bile. Bu insanların hepsinin gözünün içine baktığı tek şey sizlersiniz. Bu insanların umutla beklediği sizlersiniz. Bu insanların özlemle rüyalarına davet ettiği sizlersiniz. 

Kariyerinizin onlarca sezonun dan birini yaşıyor olabilirsiniz. Hayatınızdaki onlarca krizden birini yaşıyor olabilirsiniz. Kariyerinizdeki binlerce maçtan 8 tanesini daha oynayacak olabilirsiniz. Sizin için günün sonunda bu bir iş olabilir. Ama bu sekiz maç rüyalarını süslediğiniz 7 yaşından 77 yaşına Göztepeliler için çok daha fazlası. Bu sevgiyi bu tutkuyu bu coşkuyu içinizde hissedin. İdman sonu siz değil maç sonu hepimiz gülelim. 

Kimse Ağlamasın…

Alayına İsyan İnadına Göztepe..

Özkan Cengiz

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. 

 

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter