Özkan Cengiz

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Merdivenler

 

Son 24 saatte Göztepeli bir baba olarak belki de geçirebileceğim en güzel 24 saatlerden birini yaşadım. Dün Durunun videosunu Kulübümüzün paylaşmasından itibaren, videoyu izlediğim de ki duygu seli daha sonra mesajlardan telefonlardan oluşan değer biçilemez gurur ve mutluluk mükemmeldi. Bu duyguları paylaşmamak, tarihe not düşmemek olmazdı. Bir kez daha böyle bir şeyin gerçekleşmesini sağlayan başta kulübümüz olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim.

İlk önce en çok sorulan soruya cevap vermeye çalışalım nasıl başardın? Dürüst davranmak gerekirse çok ta bir şey yapmadım. Yaptığım tek şey Duruyu aklı ermeye başladığı andan itibaren Göztepe ile ilgili başta maç olmak üzere her yere götürmek oldu.

6 aylıkken Yalı Derneği merkezi ile başlayan macerası önce hentbol maçları sonra yarım devre futbol maçları, temel atma törenleri derken, seyahatte olduğum için gidemediğim maçlara bile Mutlu abisine kendini evden aldırıp maça götürten bir bireye dönüştü.

Videoyu izleyen bir çok kişi, özellikle de Göztepe tribünlerine uzak olan kişiler eşi benzeri olmayan bir olay gibi karşılasa da esasında tribünlerdeki binlerce Göztepeli çocuktan biri Duru. Yaşıtları stadyum ne demek bilmezken 8-9 yaşında pasolig kartları bloke olan çocuklar hepsi. Tek farkı kendini ifade etme şansı buldu. Dugout ekibi tribündeki çocuklarla maç esnasında bir röportaj ve çekim yapsa işte o zaman çok daha çarpıcı bir sonuçlar ortaya çıkabilir.

Çünkü bu video ile altı çizilen olgu yeni bir şey değil Göztepe tribünleri için belki de  50-60 senedir süre gelen bir döngü Babadan Çocuğa geçen Göztepelilik olgusu. Bu çocuklar bir golle, bir şampiyonlukla o tribünlere gelmediler hepsi evlerinde ailelerinde öğrendiler ve öğrendiklerini yaşıyorlar. Bugün bütün spor programlarında anlatıla anlatıla bitirilemeyen Göztepe tribünlerinin hamuru bu.

Çekimler esnasında, bir noktada çekim yapan arkadaş, burada bir kuşak geçişini simgeliyoruz, siz kendi kızınıza Göztepe ile ilgili bir nasihat verseniz ne verirsiniz nerede verirsiniz oraya gidip çekim yapalım dedi. Müze olur, Gürsel Aksel tesisleri olur, Urla olur, Alsancak stadyumu olur nereyi isterseniz. Ve ben kabul ettim çekim yapan arkadaşımızı ve Duruyu alıp merdivenlere gittik. Videonun 50. Saniyesinde beraber çıktığımız ve yukarıda da fotosunu paylaştığım merdivenler…

Biliyorum birçoğumuz hemen tanıdı ama tanımayanlar için Duruya anlattığım kelimelerle anlatayım.

“Bak babacım bu merdivenler Göztepe yakın tarihinin en önemli merdivenleridir. Bundan yıllar önce  sırf bu merdivenleri çıkmayalım diye merdivenlerin başına araba park etmişlerdi. Biz Göztepeliler o arabaya rağmen bu merdivenlerden çıktık. Bizi bu merdivenlerden kaba kuvvetle indirmeye çalıştılar, zamanın çevik kuvvetleri bizi ittirerek bu merdivenlerden aşağıya yuvarladı. En güvendiklerimiz bu merdivenlerden koşar adım inip uzaklaştılar.

Ama Göztepe bugün olduğu yerdeyse senle bugün bu basamakları en yeni formalarımızla, süper ligde 14 Haziran kutlaması öncesi çıkabiliyorsak, şartlar ne olursa olsun bu merdivenlerden indirilemeyen Göztepeliler sayesindedir. Onlar asla bu merdivenlerden indirilmeyi kabul etmediler. Zorla güç kullanarak her indirildiklerinde yeniden bu merdivenlere tırmandılar asla vazgeçmediler. Asla geri adım atmadılar."

İşte sizlerin de bir Göztepeli olarak yapacağınız yegane şey en kötü günde bu merdiveni ve bu merdivenden çıkması engellemeyenleri hatırlayıp onlara olan minnet borcunuzu ödemek için bıkmadan usanmadan bu merdivenleri çıkmaya devam etmenizdir. Burasının adını aklına kazı hiç unutma. Buranında Adı “Balpa Merdivenleri burası Göztepelilerin zıplamak için en dipten güç aldıkları yer”

Alayına İsyan İnadına Göztepe

İlk günden Bugüne Bugünden Sonsuza

Her şey Tek Büyük Göztepe İçin

 

Özkan Cengiz

 

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. 

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter