AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu'nu eleştirip, "Karşıyaka ve Göztepe'nin tarihini yaşatacak statlar er ya da geç bitirilecek ve hizmete açılacaktır. Ama hizmetlerin engellenmesi için dava üstüne dava açan Büyükşehir Belediye Başkanı unutulmayacak ve her zaman hak ettiği gibi anılacaktır" dedi.

28 Ocak ve 29 Ocak 2014'te Toplu Konut İdaresi'nce gerçekleşen ihalelerin iptaline gerekçe olarak, stat yapılacak arazilerdeki mülkiyet sorunu, arazi birleştirme ve ayırma işlemlerinin tamamlanmaması gösterildi. Ancak ihalelerin ardından geçen 2 yıllık süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi Göztepe Gürsel Aksel Tesisleri'ndeki arazi içindeki 1406 metrekare, Karşıyaka Belediyesi de Karşıyaka İlçe Stadı'ndaki 2770 metrekarelik paylarını bedelsiz olarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne devretmişti.

Devir işlemleri sonrası arazilerdeki mülkiyet sorunları çözülüp parsel birleştirme işlemleri tamamlanırken, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve TOKİ ile ihaleleri alan Ali Acar İnşaat ve DOYAP Yapı'nın bu belgelerle birlikte iptal kararını temyize taşıyacağı belirtildi.

Son gelişmelerin ardından, yılan hikayesine dönen yeni statların inşaat sürecinin yeniden uzaması bekleniyor. İnşaat ruhsatı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kararı beklenen Karşıyaka Stadı'nda zemin iyileştirme çalışmaları yapılırken, Göztepe Stadı için Gürsel Aksel Tesisleri'ndeki yıkım çalışmaları devam ediyor. Bu arada İzmir Şehir Plancıları Odası'nın ihalelerin iptaliyle ilgili davası ise sürüyor.

AK Partili Dağ'dan Kocaoğlu'na tepki

AK Parti MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Karşıyaka ve Göztepe statlarının ihalesinin iptali sonrası yaptığı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu'nu sert bir dille eleştirdi. Kocaoğlu'nu 'İzmir ve İzmirlilere yapılan hizmetleri engellemek'le suçlayan Dağ, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"2014 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun talimatı ile açılmış olan Karşıyaka ve Göztepe stadının ihalesinin iptaline ilişkin dava sonuçlandı ve Büyükşehir, temyiz yolu açık olmak üzere davayı kazanmış oldu. Karar sonrası Büyükşehir Belediyesi bu başarısını kutlarken, Karşıyakalıların tarihi statlarına kavuşması ve kulübün buradan elde edeceği gelir de ertelenmiş oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı her ne kadar İzmir'in ve İzmirlilerin hizmete ulaşımını engelleme noktasında mücadele etse de, bizler burada söz veriyoruz; her türlü engellemelere rağmen kulüplerin kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayacak, Karşıyaka ve Göztepe'nin tarihini yaşatacak statlar er ya da geç bitirilecek ve hizmete açılacaktır. Ama hizmetlerin engellenmesi için dava üstüne dava açan Büyükşehir Belediye Başkanı o stat yaşadığı sürece unutulmayacak ve her zaman hak ettiği gibi anılacaktır."

İzmir Büyükşehir Belediyesi: Sorun sadece mülkiyet problemi değil

Ankara 18. İdare Mahkemesi, Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılacak yeni statların ihalelerini, tesis yapılacak ariziye ilişkin mülkiyet işlemleri tamamlanmadığı gerekçesiyle iptal ederken, davayı açan İzmir Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açılan davanın sadece mülkiyet işlemleriyle ilgili olmadığı belirtilen açıklamada, afet toplanma bölgesi, trafik yoğunluğu ve otopark sorununun da dava konusu olduğu belirtildi. Büyükşehir konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce açılan iptal davasında; stadyum yapılmak istenen parselin bulunduğu alanın konutların yoğun olarak yer aldığı, etrafında hiçbir açık alanın bulunmadığı, bu alanların bölgelerindeki tek büyük açık alan niteliğinde olması nedeniyle hem kentin nefes aldığı bir alan olarak, hem de 1. derece deprem bölgesi olan kentimizde Afet Sonrası Çadır Kurulacak Alan olarak hizmet vermesi planlandığı, stadyum ile birlikte projede yer alan ticari kullanımların yapımı ile bölgedeki mevcut trafik yükü ciddi bir artış gösterecek ve bu durum özellikle maç günlerinde kentin yaşamının kilitlenmesine yol açacağı, otopark yönetmeliğine göre 15 bin kapasiteli bir stadyumun 500 araçlık otoparka sahip olması gerekirken, Göztepe Stadı'nda 195 araçlık otoparka yer verildiği, Karşıyaka Stadı projesinde ise otopark alanına hiç yer verilmediği, bu durumun bölgeye ayrıca bir otopark yükü de getirdiği, tüm bu hususların 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 3. maddesinde düzenlenen 'Herhangi bir saha, her ölçekteki plan esaslarına, bulunduğu bölgenin şartlarına ve yönetmelik hükümlerine aykırı maksatlar için kullanılamaz' hükmüne aykırı olduğu hususlarına dikkat çekildi."

Ergin KARATAŞ / İzmir,(DHA) Fanatik

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter