Özkan Cengiz 

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

90 Gün

Göztepe'miz ile olan maceramız uzun yıllar sürse de heyecanlarımız, hırslarımız, kızgınlıklarımız, sevinçlerimiz, üzüntülerimiz, yani yaşadığımız her duygu 90 dakikalık dilimler ile yaşanır. Kimisi şampiyonluk için 90 dakika kimisi küme düşme için 90 dakika kimisi play off için 90 dakika kimisi play out için 90 dakika.

Bu 90 dakikalar tükendiğinde bazen havalara uçarız, bazen saatlerce ağlarız, bazen bir sonraki için umutlanırız, bazen bir önceki için hayıflanırız. Bugün 01.03.2015 ve önümüzde bu sefer 90 dakika değil tam 3 ay var yani yaklaşık 90 gün var.

Mart, Nisan ve Mayıs ayları tam üç ay. Bu üç ayın sonunda iki tane ertelenemez kırılma noktamız var. Sezon Sonu ve Genel Seçim. 

İlk olarak Genel Seçim

07 Haziran 2015 tarihinde Ülkemizde çok önemli bir seçim yapılacak. Bu seçimin bu platformu ilgilendiren en önemli konusu şüphesiz seçim öncesi yatırımlarından alacağı pay. Yani daha açık ifadeyle Göztepe'mize ait bir stadyumun hayata geçmesidir. 

Çünkü hepimiz biliyoruz ki bu seçimden önce bir temel atılımı olmazsa Göztepe'miz yurdun her şehrinde akım halinde stadyum yapılması sürecinde treni kaçırmış olacak ya kaç sene sonra olur bilinmez bir sonraki akımı bekleyecek ya da artık Başkanının veya kendisini yarattığı kaynaklardan başka şansı kalmayacak. 

Saman alevi gibi dönem dönem ısınıp soğuyan stadyum gündemi son 10-15 gündür şaşırtıcı şekilde gündemden düşmüş durumda, sosyal medyada veya gazete yer almak isteyen birkaç yerel siyasetçi dışında konuya bulaşan yok. Bakan düzeyinde, Belediye Başkanı düzeyinde konu tartışılmaktan uzak noktada. 

Nerede olsun kaç kişilik olsun polemiklerine yeniden yeniden girmek istemiyorum. Zaten herkes benim fikrimi biliyor ama altını çizmek istediğim tek konu nereye yapılacaksa kaç kişilik yapılacaksa bu 90 gün içerisinde mutlaka bu stadyumun temeli atılmalıdır. Aksi takdirde stadyum hayallerimiz başka bahara kalacaktır. Ve Göztepemiz belki de tarihimizdeki en önemli fırsatlardan birini kaçırmış olacaktır. 

Buradaki yol haritamız nasıl olmalıdır. Taraftarlarımız bu konu hakkında bol miktarda bölündü bol miktarda tartıştı artık konunun bir üst otorite tarafından netleştirilmesi gerekiyor. 

Yönetimimizin camiamıza “Yapılması tek mümkün olan stadyum budur. Ya bu olacaktır ya da olmayacaktır. Bizim kararımız olması yönündedir.” Ya da “ Bize reva görülen stadyum budur, bizim görüşümüz bu olacaksa hiç olmasındır” diyerek her iki kararın arkasında camiasını toplayarak top yekün mücadeleye girmesi bu 90 günde elinden geleni yapması gerekmektedir.

Göztepe camiası da hiç eveleyip gevelemeden sorgulamadan yargılamadan Yönetiminin arkasında durarak mücadelesini vermeli alması gerekeni almak için elinden geleni yapmalıdır. 

Yönetim ve camianın bu konuda siyasilerin oyalamasına kurban edeceği tek günü kalmamıştır. En kısa zamanda hedefi belirleyip saldırmalıdır. 

Gelelim ikinci konuya Sezon Sonu

Hepimiz biliyoruz ifade ediyoruz tartışıyoruz. Buluştuğumuz ortak nokta bu ligin bizim ligimizin olmadığı, bu ligin takımları, bu ligin oyuncu yapısı, bu ligin mücadele yapısı hiç birisi bize uymuyor. Aksine üst liglerde oynadığımız dönemlerde gelip stadyumlarımız da bizi destekleyen iller ilçeler bize düşman oluyor kendine rakip görüyor. O zaman bu ligden çıkmak biran önce bize uygun lige yol almak bizim için çok önemli.

Çünkü burada fazladan geçirdiğimiz her sene bizde tamiri imkânsız yaralar açıyor. Bizler için lig önemli değil galibiyet önemli değil hepsine eyvallah galibiyetler ve şampiyonluklar için sevmedik bu takımı uğruna beklemekte güzel. Ama Göztepe’mizin hayallerimizdeki noktaya gidebilmesi bir yerden başlaması gerekiyor ve böyle bir başlangıç için en doğru sezon bu sezon. 

Yeni Başkanımızın heyecanı isteği motivasyonu, hayallerimizdeki hocamızın planları programları, zaman zaman da olsa istediğinde mücadele veren takımımız, esasında birçok şeyin başlangıcı eğer bu başlangıç başarılı olursa bizim için belki de tarihimizde efsane takımla yaşadığımız 10 senelik dilimin bir yenisini 2025 e yani 100.yılımıza kadar giden 10 senelik bir rüya dönemin başlangıcı olacaktır.

Bu sezon bizim için basit bir şampiyonluk değil büyük bir serüvenin başlangıcı, o yüzden ona göre hareket etmeliyiz. Her seneki gibi alışkanlıklarımızdan vazgeçerek hedefe kilitlenmeliyiz. Sonu direk şampiyonluk olsun veya play off tan şampiyonluk olsun sezonun son 90 dakikasının son uzatma dakikasına kadar hedeften geri adım atmadan en üst düzeyde mücadelemizi vermeliyiz. 

Başarısızlıkları hataları görmeden yeniden motive olarak gece gündüz sadece hedefi düşünerek 90 günlük mücadelemizi sonuna kadar vermeliyiz. Bu noktadan sonra yeni takım yeni hoca gelmeyecek gökten zembille şampiyonluk kupası inmeyecek Hocamıza takımımıza başkanımıza yöneticimize kısaca şampiyonluk yolunda kulübümüzün her öğesine 90 gün boyunca kayıtsız şartsız sahip çıkacağız. Bu şampiyonluğu alacağız. 

Doksan gün bittiğinde sonuç şampiyonluk bile olsa bu sezonla ilgili hoşnutsuzluklarımızı eleştirilerimizi hepsini yapacağız gerekirse o gün kelle isteyeceğiz. Ama 90 gün boyunca kan kusucaz kızılcık şerbeti içtik deyip bu mücadeledeki her bireye sahip çıkacağız. Bu şampiyonluğu alacağız

90 GÜN

Önümüzde tam 90 gün var bu doksan günde vereceğimiz mücadele ile Stadyum temeli atılmış şampiyon Göztepe olarak 10 yıllık rüya döneme başlıyor olabiliriz. Veya bu 90 günün sonunda darmadağın stadyum trenini kaçırmış, bir sezonda daha bu lanet ligde, hoca bulmakta zorlanan, umudu kırılmış bir Başkanla belirsiz bir durumda olabiliriz. Hepsi bizim elimizde.

Yarın sabah yeni bir başlangıç önce stadyum hedefinin açıklanması ve eylem planının yapılması, ardından binlerce kişiyle biz şampiyonluğa inanıyoruz sizinleyiz mesajının dağa taşa  idmana maça kampa yazılması ilk iş.

Bu 90 günde isteklerimiz belli bu istekleri alacak gücümüzde inadımızda bizde fazlasıyla mevcut e hadi o zaman .

ALAYINA İSYAN İNADINA GÖZTEPE

Özkan Cengiz 

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter