İyisiyle kötüsüyle ilk yarıyı tamamladık.
Şu anda puan farkı 5.
Bu fark kapanır mı, kapanır.
Zaten Metin hoca da 5 puan veya yakın bir puan farkı ile devreye girersek sorun yok, biz bu işi hallederiz demişti.
Ben de aynı fikirdeyim.
Ha, lider olarak bitirebilir miydik?
Bence elimizi kolumuzu sallaya sallaya bitirebilirdik.
Bunu; ligdeki çoğu takımı izleyen ve bizim takımımızın potansiyeline inanan birisi olarak söylüyorum.
Tabii önemli olan, bu potansiyelin sahaya yansıtılabilmesi.
Tüm bu kriterler içerisinde,açıkçası benim şu ana kadar içime sinen, izlemekten keyif aldığım tek maç 3-0'lık Altay maçı oldu.
Belki net skor olduğundan, belki iyi futboldan belki sahada gördüğüm mücadeleden ve hırstan belki de hesabın kapanmasından bilmiyorum.
Onun haricinde ilk yarı itibarıyla aklımda kalan tek şey; Ertuğrul.
Bunu, diğer oyuncuların hakkını yemek, onlar mücadele etmiyor, koşmuyor, savaşmıyor demek için söylemiyorum.
Ama takdir edersiniz ki akıllara kazınmak,gönüllerde yer etmek ve neticesinde şampiyon olmak için de yukarıda saydıklarımın biraz üzerinde bir şeyler yapmak lazım.
Bir çırpıda aklımıza geliveren; Metin Diyadin-Erkan-Ümit İnal’ın yaptığı gibi…
Hepimizi 2000 senesine götüren, hırsı,mücadelesi,devamlılığı,tarzı ve özverisiyle Metin Diyadin'i akıllarımıza getiren adamı sahada görmek,açıkçası benim hoşuma gidiyor.
Sahadaki bu tekli örnek çoğalmalı ki, şampiyonluk gelebilsin.
İleriye baktığımızda Ümit İnal’ı, defansa baktığımızda Erkan’ı, kaleye baktığımızda Bülent’in yansımalarını görebildiğimizde düğüm zaten kendiliğinden çözülecektir.
Elbette ki, her gelen, oynayan, forma giyen öyle olacak ya da olmalıdır diye bir kaide yok.
Ben bu benzetmeyi, yıllar içerisinde izlediğim ve izlemekten de keyif aldığım en iyi kadrolardan biri olduğu için yapıyorum.
Yani ruhtan bahsediyorum.
Evet, net bir şekilde gözüküyor ki; takım içindeki uyum, sevgi, bağlılık zaman zaman saha içindeki hırs,özveri kötü seviyede değil.
Ama diyorum ya; biraz daha fazla bir şeyler yapmak lazım.
Yani bir tarafta daha ne yapabilir ki denilen birinin yanında, bu adam istese daha fazlasını yapabilir dediğimiz birçokları var.
Herkes yapabileceğinin en iyisini yaptığında, zaten bizi kimse tutamaz.
Oyuncu kadromuza bir tavsiye;
Açın 2000 kadrosunun maçlarını, videolarını, maç önü ve sonrası demeçlerini,röportajlarını bir izleyin.
O zaman demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız;
Hepiniz ‘Metin’ olun, biz zaten şampiyonuz!

Süleyman YENGİL

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter