MADDE 39
KULUP DIVANI'NIN OLUSUMU
a-Ilk kurucu uyeler,
b-Kulubun Yonetim Kurulu Baskanligi'ni yapmis uyeler,
c-Halen gorevde bulunan Yonetim Kurulu Baskani ile Disiplin Kurulu Baskani,
d-40 yasini tamamlamis ve en az 10 yilini doldurmus asil uyeler,
e-Genel kurulca secilecek dernek uyelerinden 10 kisi.
Yukaridaki uyeler Divan kurulunun tabii uyeleridir.,Divan'in calisma tarzi, toplanti zamani ve diger hususlar, isbu tuzugun Divan'in gorev ve yetkileriyle, calisma esaslarini belirleyen 41 ve 42. maddelerine gore duzenlenir ve yurutulur.
MADDE 40
KULUP DIVANI'NIN GOREV VE YETKILERI
Kulup Divani kulubun danisma organidir.
Kulubun gelismesi ve gelecegini ilgilendiren konular hakkinda her turlu inceleme ve calismalarda bulunur. Yonetim ve Denetleme Kurullari tarafindan kendisine intikal ettirilecek hususlara dair arastirma, sorusturma, planlama ve calismalarda bulunur.Yonetim ve Denetim Kurullarinin faaliyet ve tasarruflarini yakindan izler, gerekli gordugu konulari gundeme almak uzere muzakere eder ve aldigi kararlar dogrultusunda Yonetim ve Denetim Kurullari nezdinde girisimlerde bulunur. Ana tuzukde belirtilen amaca yonelik gencligin spor ve sosyal faaliyetlerine imkân verecek tesis ve isletmelerin olusturulmasina katkida bulunur ve calismalar yapar. Kurullar ve uyeler arasinda meydana gelen anlasmazliklari cozumler, birlik ve beraberligi saglar. Secimli genel kurulun ertesi gunu, devir teslim aninda hazir bulunur,refakat eder,denetleme kurulu uyeleri ile birlikte tutanaklari imzalar ve secilen kurullarin mazbatalarini verir.
MADDE 41
KULUP DIVANI'NIN CALISMA TARZI VE YETER SAYISI
Kulup Divani'nin calismalari, kendi aralarindan iki yil icinde sececekleri bir Baskan iki Baskan Yardimcisi ve iki sekreter tarafindan yurutulur. Bosalma halinde yeni secilenler eskilerin surelerini tamamlarlar. Secimli Genel kuruldan sonraki 15 gun icerisinde Divan baskani divani toplantiya cagirir.Iki yilda bir yeni Baskan, Baskan yardimcilari ve sekreterler yeniden secilirler.Yenileri secilene kadar eski Baskanlik heyetinin gorevi devam eder. Divan Kurulu, iki ayda bir en az bir defa olagan toplanti yapar. Toplantiya davet. Kulup Divani Baskani veya Baskanin bulunmadigi hallerde Baskan Yardimcisi tarafindan yapilan ve toplanti gundemi Divan Baskani bulunmadigi hallerde ise Baskan yardimcisi tarafindan hazirlanarak uyelere gonderilen davet yazisinda belirtilir. Divan Kurulu, toplantilarini dernek merkez ve Yonetim Kurulunca hazirlanan mahalde yapar. Yonetim Kurulunun, Denetleme Kurulunun ve kulup Divan uyelerinden olusan en az on uyenin yazili istegi uzerime, Divan Kurulu olaganustu toplanir. Kulup Divan Kurulu toplantiya katilan uye sayisina bakilmaksizin hazir olan uyelerle toplanir ve uyelerin cogunlugu ile karar verir. Divan Kurulu gerekli ve uygun gordugu ahvallerde kendi uyeleri arasindan yardimci komiteler olusturur ve komitelerin gorev, yetki ve calisma esaslarina, hazirlayacagi bir ic talimatla belirler. Divan Kurulu olagan ve olaganustu toplantilarin muzakeresini ana tuzukte belirtilen Genel Kurul Toplantilarinin yapilisindaki usul esaslara gore calismalarini duzenler, aldigi kararlari toplanti tutanaginda acikca belirler ve toplanti tutanaklari Baskan, Baskan Yardimcisi ve sekreter tarafindan imzalanir. Divan Kurulunca alinan karar ve saptanan gorusler, toplantiyi takip eden bir hafta icinde Yonetim Kurulu ve Denetleme Kuruluna ayri ayri yazi ile bildirir. Divan Kurulu calismalarina ait tutanak, yazi ve sair belgeler, Yonetim Kurulunca tahsis edilen mahal ve dolaplar icinde tasnif ve muhafaza edilir. Divan Kurulu Baskaninin talebi uzerine, Yonetim Kurulu divan calismalarina yardimci personeli belirler ve emrine verir.