GöztepeLIST:Diyarbakır maçında yaşananlar hakkında sizin görüşünüzü almak istiyoruz.

Mustafa Fedai:Diyarbakır maçında yaşananlar hoş olaylar değildi. Diyarbakır'ın her zaman izlediği, özellikle 2.ligde izlediği yöntemleri bize uyguladılar. Ama bize yapmayacaklarını umuyorduk. Ümit Hoca ve Şakir Hoca'nın orada olduklarından en azından bu maçta yaptırmayacaklarını umuyorduk. Olmadı,engellemediler. Bizi diğerlerinden ayırmadılar. Ama hoş karşılanacak olaylar değil.

GöztepeLIST:Taraftarın En çok merak ettiği soruyu size sormak istiyorum. Bu Takım namaglup bir takımı yenerken, Malatya, Adana, Altay gibi takımlara puan kaybediyor. Sizce sebebi nedir?

Mustafa Fedai:Bunun nedeni biraz motivasyonla, o dönemlerdeki problemlerin fazla olmasıyla ve oyun tarzımızın şeklinde değişimle alakalı.

GöztepeLIST:Malatya maçında Tayfun'u Senol'un yerinde oynattınız. Galiba aradıgınız liberoyu buldunuz. Peki Ocak ayında imkanlar dahilinde transfer yapılırsa Orta sahaya mı, liberoya mı oyuncu isteyeceksiniz?

Mustafa Fedai:Tayfun bildiginiz gibi iyi bir orta saha oyuncusu. Her takımda bulunması gereken bir orta saha oyuncusu, ama liberoda bir açığımız çıktı ve bu açığı Tayfun ile kapatmayı düşündük ve bunda başarılı oldu. Tayfun defansı toparladı. Şimdi toparlanmış bir defansı en azından bu ara taransfere kadar bozmak istemiyorum. Oyuncu transferi mümkün olursa Tayfun'u eski yerine çekmeyi düşünürüm.

GöztepeLIST:Taraftar "En az 3 transfer" diyor bu konudaki düşünceniz; Hangi mevkilere düşünüyorsunuz?

Mustafa Fedai:Taraftar doğru Söylüyor. En az üç tane tarnsfer gerekiyor, daha fazla da olabilir. Transfer gerekiyor ama bu bütçeyle alakalı. Öyle bir imkan sunulursa transfer yapmayı düşünürüz. Santrafor ihtiyacımız olduğu kesin. Göksel sakatlanınca hiç hesapta olmayan bir transfer ortaya çıktı. Defansa ve orta sahaya düşünebiliriz. Düşünülecek mevki çok, 4-5-6 ya bile çıkabilir bu. Biz imkanlar dahliinde en aza indirip en iyi yerlere transfer yapmaya çalışacağız.

GöztepeLIST:Beşiktaş maçında oynattıgınız futbolla büyük takdir topladınız. Açık tribüne asılan "Ümit Kayıhanı istiyoruz" pankartı hakkında görüşünüz. Bu sizi etkiledi mi?

Mustafa Fedai:O pankartı maça çıktıktan sonra gördük. Maçtan önce görmediğimiz için motivasyon anlamından artı bir şey sağlamadı. Biz konuşmalarımızı sahaya çıkmadan önce arkadaşlarımıza söyledik. Ama pankart beni üzdü ve kırdı. Ben Göztepe’nin bağrından yetişen birisi olarak o gün,Ümit Kayıhan’ı istiyoruz yerine Msutafa Fedai’ye başarılar diye bir pankart görmek isterdim.

GöztepeLIST:Peki Ümit Kayıhan ile devamlı karşılaştırılmak sizde olumlu veya olumsuz bir etki bırakıyor mu?

Mustafa Fedai:Hoş değil. Neden hoş değil. Ümit kayıhan kendini ispat etmiş, Türkiye liglerinde 13-14 yıldır tenik direktörülük yapan üst düzeyde bir teknik direktör. Ben de 3 aydır teknik direktörülük yapmaya çalışan, Türkiye liglerinde kendime yer edinmeye çalışan bir kişiyim. Karşılaştırılacak bir konumumuz yok. Böyle olaylar hem Ümit Hoca'yı üzer hem beni üzer. Herkes kendi yolunda ilerliyor.

GöztepeLIST:Daha önce alayapıyı çalıştıdırgınız için Göztepemizin altyapısını çok iyi tanıyorsunuz. Geleceği olan futbolcular hakkında biraz bahsedebilir misiniz?

Mustafa Fedai:Gelecek Vadeden futbolcular var. Koray bunlardan birisi, Apoyu aldık takıma. Özgür var, Mert diye bir genç geliyor. Daha gelecek çocuklar var ama zaman içinde oynayacaklar. Sıraları geldiğinde oynayacaklar. Şu an içinde bulundugumuz konum itibariyle dönem dönem oynatıyoruz. Abdullah ve K.Göksel’i oynatıyoruz, ama 10 dakika ama 20-30 dakika oynatıyoruz. Koray'ı dönem dönem oynatıyoruz. Diğerlerini de ara ara takım bünyesine katacağız.

GöztepeLIST:Daha önce yapılan antreman protestosu hakkındaki sizin görüşleriniz nelerdir? Sizin Bilginiz var mıydı? Gerçekten oyuncular paralarını alamıyorlar mı?

Mustafa Fedai:Benim bilgim vardı, bizim bilgimiz dışında burada bir şey olmaz. Takım o protestodan önce de birkaç kez protesto aşamasına geldi. Biz tuttuk.Yani daha önceden olacaktı bu protestolar. Ilerleyen tarihlere attık ama gün geldi o protestoyu bizim durduracak gücümüz kalmayınca, öyle bir tepki doğdu.

GöztepeLIST:Taraftar tekrar 2.lige düşmek istemiyor. Takımın iyi futbol oynamamasını ise futbolcularin bir protestosu olarak algılıyor ve "Göztepelilik Ruhunu" sahaya yansıtmadıklarına inaniyorlar. Sizin görüşünüz

Mustafa Fedai:2.lige düşmeyi taraftar gibi hem futbolcular hem de yönetim istemiyor. Futbolcu arkadaşlarımız güçleri doğrultusunda mücadele ediyorlar. Ama bazen o gücün en üst noktası maçı kazanmaya yetmiyor. İyi futbol oynamadığımız kesin ama bizim gibi takımların iyi futboldan ziyade neticeye yönelik futbol oynaması daha mantıklı bence. Çünkü bu ligde düşme olduğuna göre ve biz düşmemeye oynadığımıza göre bize acil puanlar gerekiyor. Bu puanları alabilecek şekilde oynamaya çalışıyoruz. Bazen bunda başarılı oluyoruz bazen de olamıyoruz.

GöztepeLIST:Göztepe’nin "Taraftar-Yönetim ve Teknik Heyet" olarak "Adnan Süvarili Efsane Takımı" yakalaması için neler yapması gerekir?

Mustafa Fedai:Çok planlı bir şekilde hareket edilmesi gerekiyor. Bu iskelet kadroyu bozmayıp, iyi takviyelerle uzun vadeli çalışılması gerekiyor. Öncelikle 1.ligden düşmemesi gerekiyor takımın. Bu sene ne yapıp edip ligde kalması gerekiyor. Kaldıktan sonra da mantıklı transferler yapıp, uzun vadeli düşünüp, hedefleri azar azar büyüterek, merdivenleri basamak basamak çıkarak yukarılara doğru, hedeflenen Efsane kadroya yakın bir ekip yaratmak zorundadır.

GöztepeLIST:Bu sene Alsancak stadında eskiden beri kurdugumuz baskıyı kuramıyoruz ve çok maç kaybediyoruz. Bunun nedeni nedir?

Mustafa Fedai:Taraftarın azaldığı kesin. Bu gözle görülür bir gerçek. Maçlara gelen taraftar sayımız azaldı. Azalınca takıma yansıması doğal olarak olumsuz oldu. Ama takımın gücü ve oyun karakteriylede alakalı. Alsancak Stadı'nda geçtiğimiz senelerdeki başarıyı yakalamıyorsak, geçtiğimiz senelerdeki kadro kalitesine de bakmak gerekir. İyi kadrolar ve iyi oyuncular varken bu işleri yapmak daha kolay olur.

GöztepeLIST:Maçlara gelen taraftarın azalmasının sebebi nedir sizce?

Mustafa Fedai:Takımın aldığı başarısız sonuçlarden etkileniyor bence.Takıma olan güveni azalıyor. Takımın dışında AŞ’nin izlediği politika da bunda etkili olabilir.

GöztepeLIST:Sezon sonu AŞ’nin Göztepe'yi Göztepe Spor klubu Dernegine bırakacagı söylentileri var, bu konu hakkındaki görüşleriniz.

Mustafa Fedai:Öyle duyumları biz de duyuyoruz. Ama ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyoruz. Bana teknik direktör olarak ama üst yönetimden ama üst düzeyden geli pte böyle bir söylemi olmadı. Biz sadece bekliyoruz, gerçek mi değil mi bilmiyoruz, sadece bekliyoruz.

GöztepeLIST:Takımı etkiler mi?

Mustafa Fedai:Takımı etkiler. Bu tür dedikodular olumlu etki yapmaz. Belirsizlik futbol takımları için olumlu olmaz.

GöztepeLIST:Özellikle Ali Osman Renklibay'ın getirdigi yabancılar hiçbir varlık gösteremedi. Sizin seçemediğiniz oyuncular olması sizin oyun felsefenizi etkiledi mi?

Mustafa Fedai:Yabancılardan verim alamıyoruz. Bir tek Mhkalale oynuyor. O da zaten geçen sene elimizde olan yabancıydı. İkisini geldiğimde gönderdik. Diğer ikisi için de bu 2 hafta içinde karar verip yolumuza devam etmek itiyoruz. Yabancılar bir şey katıyorsa faydalıdır, katmıyorlarsa Türkiye’de bulunmalarının bir amacı yok. Bizim yabancılarımız şu ana kadar takıma ekstradan bir güç katmadılar.

GöztepeLIST:Federasyon Düşecek Takımları ve Şampiyon Takımı sene başında belirleniyor deniyor. Açıkcası maçlarımıza atanan hakemlerin yaptıkları hatalar verilmeyen penaltılar ve goller sizde de bu kuşkuyu uyandırdı mı?

Mustafa Fedai:Ben de o kuşkuyu uyandırmadı ama o alternatifi düşünmek istemiyorum. Bizim maçlarda bariz hatalar olabiliyor. Genç hakemler gelebiliyor ama o tür alternatifleri düşünmek istemiyorum. Böyle bir ihtimal olursa, zaten gereksiz yere mücadele etmiş oluruz.

GöztepeLIST:Şenol'un ve Gökse'lin sakatlıkları ne durumda.?

Mustafa Fedai:Şenol fıtık ameliyatı olmuştu.İyileşmek üzere. Bu hafta takımla antremanlara çıkmaya başladı. İyi görürsek, Fener maçında takım kadrosuna dahil edebiliriz. Göksel'in durumu kötü. Göksel sezonu kapattı. İç çapraz bağları koptu. Bu sene faydalanamayacağımızı söylüyor doktorlar.GöztepeLIST:Bu sene sözleşmesi bitecek oyuncular arasında takımın as oyuncuları bulunuyor. Tayfun, Bülent, Göksel, Zafer, Mhkalele bunların hepsinin sözleşmesi sezon sonu bitiyor. Bu konudaki görüşleriniz? Neler yapılmalı ya da geçen sene yaşanan Mustafa Özkan, Mehmet Önür, Zafer Uysal gibi bu oyuncularımız da gidecekler mi?

Mustafa Fedai: Var olan Gücümüzü kaybetmek istemiyorsak elimizde tutmamız, iskeleti korumamız gerekiyor. İskeletin kalıp, onların üzerine takviye yapılması gerekiyor. Bir de onları kaybedersek, önümüzdeki sene bu seneden daha kötü olur. Geçen seneki oyuncuları elimizde tutamadık ve geçen seneki durumumuzla şu an ki durumumuz gözle görülür bir şekilde ortada

GöztepeLIST:Göztepemize teknik direktör ne kadar süre daha hizmet vereceksiniz veya vermek istiyorsunuz.?

Mustafa Fedai:Bana kalırsa ben çok uzun süreler hizmet isterim. Bu sadece benim istememle olmuyor.Günler ve şartlar neler getirecek göreceğiz. Benim 1.5 yıllık mukavelem var.Ama her zaman söylediğim gibi teknik direktörlerin mukavelesindeki yıllar pek önemli değil. Çünkü biz haftalık yaşıyoruz. O hafta sonunda aldığımız netieceler bizlerle ilgili kararlarda etkili oluyor.

GöztepeLIST:Oyun felsefeniz hakkında biraz bilgi verir misiniz?

Mustafa Fedai:Ben de her teknik direktör gibi iyi futbol oynuyan, göze hoş gelen ve hücum oynayan bir takım yaratmayı isterim. Ama içinde bulunduğumuz şu durumda da bir gerçeğimiz var. Ligde kalmaya çalışan bir takımız şu an.güzel futbol oynuyalım derken küme düşmek istemiyoruz. Kümede kalmamızı sağlayacak puanları toplayabilen bir takım yaratmaya çalışıyoruz.

GöztepeLIST:Takıma Transfer Edilmesini istediginiz hangi oyuncular var?

Mustafa Fedai:İsim olarak oyuncu çok ama imkanlar neyi müsaade eder onu bilemiyorum.

GöztepeLIST:Göztepe’de hiç unutamadiginiz bir anınız.

Mustafa Fedai:Göztepe’de unutamadğım anılarım çoğalmaya başladı. Önceden bir taneydi.Turgutluspora uzatmalarda attığım goldü. O zaman kadar hayatımın en mutlu anısıydı.Teknik direktör olduktan sonra Beşiktaş ile 2-2 kaldığımız maçta önemli bir anı bence, çünkü ilk kez teknik direktör olarak çıktığım maçtı Ondan sonra namağlup Gaziantep'i yendiğimiz maç ta benim için güzel bir anıydı. Bunlar Fazlalaşmaya başladı, inşallah daha da fazlalaşır.

GöztepeLIST:Göztepe’nin Geçen seneki hedefi UEFA idi, bu sene ise ligin alt sıralarından kurtulmaya çalışıyoruz. Bu hedefin takip edilememesinin nedeni nedir?

Mustafa Fedai:Bunun nedeni tamamen izlenen politikalarla alakalı. Transfer ve Şirket politikasıyla alakalı. Geçen sene o pankartla çıkan takımın 7-8 oyuncusunu kaybetti.UEFA hedefleyen bir takımın o iskeleti bozmayıp üzerine transfer yapması gerekirken, aynı dönemde Şirket yönetimi ya da Göztepe yönetimi küçülme kararı aldı. Küçülme kararı alınca da eldeki futbolcuları gönderdi. Küçüldük. Daha küçük bütçeyle,daha küçük maliyetli bir takım kurdu.Öyle olunca da bu sonuçlar kendini gösterdi.

GöztepeLIST:Tesislerin yenilenmesinden dolayı takım olarak göçebe hayatı yaşanıyor.Takıma bunun olumsuz etkisi var mı?

Mustafa Fedai:Bu takıma çok büyük olumsuz bir etki yapıyor.Bizim sahamız bakımda. Göztepe tesislerinde soyunup, otobüse biniyoruz.Ya 1 nolu sahaya gidiyoruz 30dakika, ya Buca Kaynaklar Tesislerine gidiyoruz 45 dakika, ya da en yakın olan Narlıdere Ali Artuner Tesileri'ne gidiyoruz, o da en az 15-20 dakikamızı alıyor. Ekstra ve özel çalışma yapamıyoruz. Eksik yönlerimizi geliştirecek çalışmalar yapamıyoruz. Ayrıca yağmur yağdığı zaman bu sahaların hiç birine giremiyoruz. Antreman programlarımız mecburen değişiyor. Kimse sahasını vermiyor doğal olarak. Sahasızlık problemi önümüzde engel gibi duruyor. İnşallah bittiğinde güzel olacak.

GöztepeLIST:Ahmet Piriştina’nın Izmir Takımlarına getirdiği büyük bir fayda var.Bu konudaki yorumlarınız?

Mustafa Fedai:Gerçekten Ahmet Piriştina tek başına İzmir takımlarına yardım etmek için çalışıyor. Büyük bir mücadele gösteriyor. Bizim klubümüze de çok büyük yardımları dokunuyor. Mesela tesislerin .yeniden yapılanmasını Ahmet Piriştina’nın başkanlığını üstlendiği İzmir Büyükşehir Belediyesi üstlendi. Her türlü maddi ve manevi desteğini gösteriyor. Ona teşekkür ediyoruz buradan. İzmir’de spor kluplerine sahiplenen tek kişi gibi kaldı. İyı ki var.Inşallah devam eder, çok teşekkür ediyoruz.

GöztepeLIST:Özel hayatında Mustafa Fedai nasıl birisi?

Mustafa Fedai:Kendi halinde yaşayan,mütevazi, işi, 1 çocuğu ve ailesiyle kendi halinde bir hayat yaşayan, kimsenin tavuğuna kışş demeyen, kimseyle uğraşmayan kendi yolunu kendi hayatını yaşamaya çalışan bir insan.

GöztepeLIST:Taraftara iletmek istediginiz bir mesaj var mı?

Mustafa Fedai:Göztepe Futbol Takımı ne AŞ’nin, ne GöztepeSpor klübünün, ne Göztepe Teknik Direktörünün, ne de Göztepeli futbolcularındır. Bu takım GÖZTEPE TARAFTARININ TAKIMIDIR. Onlar var ise bu takım var,onlar olmadığı zaman bu takımın bir amacı, bişr varolma nedeni de yok. Kendi takımlarına, kendi kluplerine, kendi camialarına sahip çıksınlar. Onlar sahiplenirse bu takımı, aşılamayacak engel yok.

GöztepeLIST:Teşekür Ederiz.

Mustafa Fedai:Ben Teşekkür Ederim.

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter