Alima Yeni Malatyaspor'u 3-1 yenen Göztepe'nin teknik direktörü Önder Özen, "Sakin, sabırlı ve üstün oyunla haklı galibiyet aldık, daha farklı da olabilirdi" dedi.
Önder Özen, maçın yerinin son anda değiştirilmesiyle ilgili olarak ise "Hayatımda ilk kez böyle bir durumla karşılaştım. Umarım bir daha karşılaşmayız" diye konuştu.
Önder Özen, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Göztepe'nin ligde her zaman yukarıya bakması gerektiğini belirterek, ligin geri kalanında nereye bakacaklarını gösterecek bu maçı kazanmalarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Uzun süredir galibiyet alamadıkları için takımda gerginlik olduğuna işaret eden Özen, şunları söyledi:
"Ligin en iyi savunma yapan ekibine karşı oynadık. Özellikle deplasmanlarda çok başarılı, çok iyi de teknik adamları var. Kapalı savunmaya hücum ederken zorlandık ama oyun üstünlüğü, genel anlamda bizdeydi. Galibiyet bekleyen taraftarımız, umut isteyen bizler, yeni antrenör ekibi, hep birlikte başardık. Galibiyet hasreti son buldu. Taraftarımız skoru çabuk bekliyor ama bu ligde bu her zaman mümkün olmayabiliyor. Sakin, sabırlı ve üstün oyunla haklı galibiyet aldık, daha farklı da olabilirdi. Taraftarımız bize güvensin. Bugün, taraftarımızla barışma günü olsun."
Stadın değişmesi
Önder Özen, maçın dün (04.03.2016) saat 17.00'den sonra Manisa'dan İzmir'e alınmasıyla ilgili de şöyle konuştu:
"Hazırlıklarımızı tamamlayıp Urla'dan Manisa'ya hareket ederken bize beklememiz söylendi. 2,5 saat tesiste bekledikten sonra hareket ettik. Manisa'da otele vardığımızda büyük şaşkınlıkla maçın İzmir'e alındığını öğrendik. Kalıp, maça Manisa'dan gelmeyi tercih ettik. Hayatımda ilk kez böyle bir durumla karşılaştım. Umarım bir daha karşılaşmayız."
Alima Yeni Malatyaspor cephesi
Alima Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz da baskılı oynadıkları ilk devrede yakaladıkları pozisyonları gole çeviremeyince maçın seyrinin değiştiğini belirtti.
Göztepe açısından güzel golle geriye düştüklerini, futbolcularının ayağının kaymasıyla ikinci golü yediklerini anlatan Buz, "Maçı bırakmayıp 2-1'i bulduk. Baskıya devam ettik. Bir pozisyonda top, Göztepe oyuncusunun eline çarptı, penaltı olabilirdi. 2-2 de bitebilirdi. Seyir zevki yüksek maçta, maalesef puanları alamadık. Göztepe'yi tebrik ediyorum" diye konuştu.
Buz da stat değişikliğine tepki gösterdi
Buz, maçın Manisa'dan İzmir'e alınmasıyla ilgili, "Manisa'da otele yerleşmişken maç İzmir Atatürk Stadı'na alındı. Ayrıca sonuca tesir etmese de Manisa bölgesinden hakem maçta görev aldı. Daha iyi organize edilmesi gerekiyor" görüşünü dile getirdi.
Basın mensubunun sorduğu taraftarın takıma olan tepkisine yönelik soruyu yanıtlayan Özen "Beklenti yüksek olduğu için zaman zaman böyle tepkiler ortaya çıkabiliyor ve buna anlam verebiliyorum. Bugün 5 Mart 2016 tüm camianın barışma günü olsun. Hep birlikte hedefimize doğru yürüyeceğiz." dedi.
İlk golümüzün sahibi Diarra "Bizim adımıza işler çok iyi gitmiyordu bu yüzden bugün kazanmak zorundaydık ve bunu başardık. Bu galibiyet bizim için bir başlangıç takım arkadaşlarımı yürekten kutluyorum, taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.
Galibiyetleri sürdürmek istediklerini belirten Kerem Şeras "Son haftalarda sıkıntılar yaşıyor ve taraftarımızı üzüyorduk. Bunu sonlandırmak için bugün galibiyete ihtiyacımız vardı ve bunu başardık. Fakat bu galibiyet tek başına pek bir anlam ifade etmiyor, bizim bu galibiyetleri sürdürmemiz gerekiyor ve bunu başarabilecek kalitede bir takımız. Önümüzde önemli maçlar var bunları her hafta final gibi oynayarak amacımıza ulaşmak istiyoruz." dedi.
Son olarak konuşan Serkan Kurtuluş ise "Takımda kimin attığı, kimin attırdığı hiç önemli değil biz iyi ve karakterli bir takımız. Takımımızın kalitesine uygun sonuçlar almadığımızın farkındayız biz mücadelemizi son düdüğe kadar sürdürüp alnımızın akıyla hedefimize ulaşmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
goztepe.org.tr trtspor