Özkan Cengiz
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
www.ozkancengiz.net

Bütün sene her maç sonrası kritik yap değerlendir, tek forvet oynatma, gazeteye yazı yazma, oturma kalkma, ahkam kes, şampiyon olunca da Başkanı dillere dola, olacak iş mi? Olmaz, Yakışmaz En Azından Bize yakışmaz.

Gültiken hocamla başlayalım, tabir yerindeyse gelmesi için çok uğraştık, Türkiye’deki futbol dinamiklerini bu kadar iliklerine kadar yaşayan bir kulüpte bu sistemin başında bir futbol adamı olmalı diye uzun uzun söyledik ve en nihayetinde amacımıza erdik.

Kendisi geldiği gün olaya yaptığı sahiplenme, futbolcuların üstünde yaşattığı ağırlık ile hemen güven verdi. Sonra çalışmaya başladı, görünen görünmeyen birçok iş yaptı belki çoğunu gözümüz sürekli üstünde olsa bile biz bile göremedik. Saymadan geçemeyeceklerim, sezon başındaki net ve hızlı hoca hamlesi, ardından sıra sıra transferler, futbolcu izleme komitesinin kurulması, devre arasında hala şaşkınlığımıza sebep olan nokta transferler ve her konuştuğunda dediğinin farkında olan bir tavır ile yerini doldurdu. Metin-Ali-Feyyaz’ın Ali’si olarak geldi, bir senede Göztepe’nin Gültikeni oldu.

Her ne kadar son maçta protokol sıralarında oturacak yer olmasa da, sezon boyunca orada yapayalnız, tek başınaydı. Çoğu zaman adam tek başına kalmasın gidip yanına oturalım diye içimizden geçirmedik değil. Ama ateşten gömlek onun üstündeydi.

Türk futbol kültürüne bir türlü uymayan profesyonel yöneticilik kavramının en güzel örneğini verdi. Gerek aşağıda hocayla futbolcularla sağladığı ahenk, gerek kulüp binasının içindeki klasik bir Türk şirketi yapısının içerisinde sağladığı uyum gerekse de yukarıda patrona sağladığı güven duygusu ile belki de en zor olan ilk senenin üstesinden geldi. İyi bir futbol adamı olmanın yanı sıra iyi de bir iş adamı olduğunu kanıtladı.

Sorunlarımız olmadı mı? Tabi ki oldu onun bizi, bizim onu tanımamızdan kaynaklanan ilk sene stresi ile kendisini bir kozaya kapatmasından sorunlar yaşadık. Ama süreç içerisinde çözdük çözüyoruz çözeceğiz. Artık biliyoruz ki o bizi anladı, bizde onu.

Şimdi hocamdan beklentimiz daha da yükseldi, çünkü artık kendi klasmanımızdayız, köy takımları, ilçe takımları, seyircisiz adı profesyonel kendi amatör takımlar bitti, burada ezeli rakiplerimiz var, burada futbol kültürü oturmuş rakiplerimiz var, burada şehir takımları var ve biz bu ligi forse etmek istiyoruz.
Artık asyalımı olur afrikalımı olur güzel yabancılar istiyoruz, artık şiir gibi oynayan arı gibi sokan, aynı efsane takımda olduğu gibi herkesin bu hafta Göztepe’den kaç yiyeceğiz barı az yiyelim demesini istiyoruz. Göztepeli yöneticilerin diğer takım yöneticilerine göre en büyük artısı, hedef göster kelle iste diye gözlerine bakan binlerce sevdalıdır. Hadi hocam hedef göster gidelim…

Kızıltan hocam, biliyoruz ki bir teknik adamın hayatında belli grafikler var, bu grafikler gereği Bank Asya şampiyonu olmuş bir hoca olarak, bank asya da oynayan başka bir takıma veya süper ligdeki herhangi bir orta sıra takımına gidip daha yukarılara sinyal çakman gerekirken bir alt lige bize geldin. Her ne kadar biz Göztepe isek te, her ne kadar Türkiye’deki en güçlü Başkanlardan birine sahip olsak ta kariyerin açısından 20 yıldır sezonu tek hoca ile kapatmamış Göztepe’ye gelmen büyük fedakarlıktı. Farkındayız takdir ediyoruz.

Bir çok Türk hocası gibi küçük düşünüp, kapris yapıp, basının gazına gelmeden, hoca üstüne hocamı olur kardeşim ben başkana bağlı çalışırım demeden bu kulübün yapısı budur deyip saygı gösterdin işini yaptın farkındayız takdir ediyoruz.

Belki de yıllar sonra bağrımızdan yetişmiş bir çocuğumuzu aldın sorumluluk verdin, belki de yıllar boyunca yararlanacağımız bir oyuncu yarattın, her kenardan gelen oyuncunun oyuna değer katmasını, sezonu 11 değil 15 değil 20 hatta daha fazla oyuncu ile forse etmemizi sağladın farkındayız takdir ediyoruz.

Biliyoruz, bizlere kızdın, bizlere kırıldın, içten içe hırs yaptın ama inan bizde zaman zaman gereksiz risk almana kızdık, doğruyu görmene rağmen inadına kırıldık ama hiçbir zaman hırs yapmadık. Seni bu kulüpten göndermek istemedik. Kalmanı en çok biz istedik, dilimiz döndüğünce haddimiz yettiğince kulübümüzü sana anlattık,  20 senelik kötü istatistiğimizi sürekli göz önünde tuttuk aman dedik bu sezon makus talihimizi yenelim hocamızla bitirelim dedik.

Her birliktelikte ilk seneler zordur, biz birbirimizi diri tutarak ilk senemizi devirdik, şimdi önümüzde yepyeni bir sene var, bizi tanıdığını ne istediğimizi nasıl mutlu olduğumuzu, ne kadar duygusal olduğumuzu, sevdik mi ne kadar yürekten sevdiğimizi anladığını biliyoruz. Yeni sezonda birlikteliğimizin yeni senesinde birbirimizi daha iyi anlamış, daha iyi tanımış, tribünlerin yük ve stres kaynağı olarak değil, motivasyon ve enerji kaynağı olarak değerlendirildiği, bir şekilde geçireceğimizden eminiz.

Son paragraf tekrardan aynı paragraf;
Şimdi hocamdan beklentimiz daha da yükseldi, çünkü artık kendi klasmanımızdayız, köy takımları, ilçe takımları, seyircisiz adı profesyonel kendi amatör takımlar bitti, burada ezeli rakiplerimiz var, burada futbol kültürü oturmuş rakiplerimiz var, burada şehir takımları var ve biz bu ligi forse etmek istiyoruz.
Artık asyalımı olur afrikalımı olur güzel yabancılar istiyoruz, artık şiir gibi oynayan arı gibi sokan, aynı efsane takımda olduğu gibi herkesin bu hafta Göztepe’den kaç yiyeceğiz bari az yiyelim demesini istiyoruz.


Alayına İsyan İnadına Göztepe;

Not: Şampiyonluk yazılarımız devam edecek :-)

Özkan Cengiz
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
www.ozkancengiz.net

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter