Özkan Cengiz
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
www.ozkancengiz.net

4900 biletli seyirci arasında olmayanlar asla anlatamayacağız ama müthiş bir soğuk vardı. Herhalde son yıllarda hiç bu kadar üşümemiştim. Protokol tribünün bir kısmı da soğuktan etkilendi ikinci yarıyı naklen yayın odalarından takip etmek zorunda kaldı.

Maçta olup başlığı gören bazı arkadaşlarımız belki kızacak bana "sonuç üç bir ama gene son yirmi dakika öldük öldük dirildik bu nasıl ayak sesi" diyecekler. Ama ben onlara katılmıyorum. Bu maç sabaha kadar oynansa gene biz kazanacaktık. Takımımız maça golle başladı sonra ikiyi attı oyunu rölantiye aldı. Sonra her şey yolunda giderken biraz macera arayıp tek forvete düştü. Golü yedi, sonra işi tekrar ciddiye aldı jeneriklik bir gol attı işi bitirdi. Maçın kısa özeti bu şekilde oluştu.

Oyuncularımızdan bahsetmek gerekirse bu gün en öne çıkan adam İlhan’dı, ama bunu söylememin gollerle alakası yok. İlhan takımı maestro gibi yönetti, her golden sonra bütün takımı tek tek topladı. Konuştu paylaştı, müdahale etti. Herkesin ağzından çıkan laf iyi ki varsın İlhan Kaptandı.

İkinci sırada gene Tayfun-Türker ikilisiydi. Bir forvet ikilisi bu kadar mı birbiri ile uyumlu oynar bu kadar mı rakibi yıpratır, her top geldiğinde bu kadar mı etkili olur ikisine de helal olsun.

Üçüncü sıraya Anıl ve kaleci Akını koyuyorum, Anılın defansın göbeğinde kule gibiydi iyi kullandığı vücudu ile havadan yerden hiç boşluk bırakmadı. Sanki yılladır defansın göbeğinde oynuyormuş gibi oynadı, müthiş top dağıttı aman nazar değmesin. Akın ilk defa bana bu kadar güven verdi kritik noktalarda, yan toplarda birebirde hepsinde iyiydi golde hiçbir hatası yoktu.

Başta da dedim ya bu maç sabaha kadar oynansa gene galip gelirdik. Lider bitirdiğimiz ilk yarının yedinci haftasında 3 galibiyet 3 beraberlik 1 mağlubiyet ile 12 puan ile 6.sıradaydık. İkinci yarının yedinci haftasında 4 galibiyet 2 beraberlik 1 mağlubiyet ile 14 puan ile maç fazlası ile lideriz.  Bu ne demek rakiplerimizin kolay fikstürü bitip bizim kolay fikstür başladığında birkaç haftada şampiyon olacağız.

Kulübümüz gerçek manada kabuk değiştiriyor, bu değişime bizim de tribünler olarak ayak uydurmamız gerekiyor. Maçta dikkatimi en çok çeken şey tezahüratların, şarkılarımızın, türkülerimizin hepsinin kahır dolu yıllara ait olmasıydı.

Yenilsen de bazı bazı, sen şampiyon olmasan da, vs vs daha bir sürü kötü gün tezahüratı, artık bütün bu kahır dolu tezahüratları isyan marşı hariç bir kenara koyup yerlerine şampiyonluk şarkıları, real Madrid hedefleri sözde büyük Bizans takımlarına gözdağlarını oluşturmalıyız, artık maçtan kopuk değil maçla yaşayan bir tribün oluştumalıyız. Tribünümüzün yaratıcı abilerinin biraz fazla mesai yapıp vakitlerini bu tribünleri daha etkili kılmaya harcamalılar.

Şimdi sıra geldi Mardin deplasmanına herhalde son yıllarda en kalabalık gittiğimiz en uzak deplasman olacak biraz uçak şirketlerinin sayesinde Cuma gününden itibaren dört gün Mardin Göztepe kentine dönüşecek, aradığımız tüm oteller Göztepeliler ile dolu, uçaklar Göztepeliler ile dolu, Mardin turizmine renk ve canlılık getirdik.  Otellerle ilk görüşmeye başladığımızda hangi maç ne maçı diyorlardı. Şimdi otel yetkilileri artık öyle bir hale geldiki, maça ve sonrasına özel servis koymuş bunu size ayrıcalık olarak anlatıyorlar.

Şampiyonun ayak sesleri önümüzdeki hafta Mardin’de oradan Çarşamba günü Alanya’ya Mardin ekibinin büyük kısmı oradan Alanya’ya geçecek oranın ekonomisini de geliştireceğiz.

Başkanı ile, Yönetimi ile, Futbolcuları İle, Taraftarı ile, Dernekleri İle, Şehir şehir, köy köy, kasaba kasaba Şampiyonluk alayı bu ligle vedalaşmaya geliyor.
Başta da dediğim gibi benim ligle oyunla sonuçlarla bir ilgim yok ben bu işi çok rahat bir şekilde sonlandıracağımızdan eminim. Bu nedenle herkes kalan haftaların tadını çıkarsın.

Son sözüm de Bank Asya’dakilere hazırlanın geliyoruz.

Özkan Cengiz
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
www.ozkancengiz.net

YORUMLAR

KÖŞE YAZILARI

  • İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var? İnstagrama kayıtlı 52 milyonluk örneklem üzerinden bakarak Türkiye’de hangi takımın kaç taraftarı var?
    Written by Oguz Resat Sipahi 10 May 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Hangi takımın daha çok taraftarı var? Bu soru çok iç gıdıklayan bir soru biliyorum. Pazar Pazar maçlar da yok. Nereden aklıma geldi diye sorarsanız Dövletimiz sağolsun. İnstagramda Kumluca-Olimpos alanının yüce Dövletmiz tarafından 1. derece sit alanı konumund...
  • Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... Ülkemizde 1098, dünyada 108319 kişiyi covid19 kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik...
    Written by Oguz Resat Sipahi 12 Nisan 2020
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk *Ülkemizde 1098, dünyada 108.319 kişiyi covid19'un kanlı ve mukuslu kırbacı ile kaybettik... *Ne mutlu bizlere değil ki ülkemiz, covid19 açısından müreffeh ülkeler düzeyini yakalama ve aşma yolunda koşar adımlar ile ilerliyor... Yine de arada iyi şeyler de var...
  • Gözyaşları... Gözyaşları...
    Written by Oguz Resat Sipahi 21 Nisan 2019
    Oğuz Reşat Sipahi http://www.sipahi.tk Uzun zamandır yazasım gelmiyordu ligin ilk devresinde yazacak birşey yoktu pek, ya da dünyevi dertlerden yazasım gelmedi... Ligin ikinci devresinde de yazasım gelmedi bu sefer çoğunlukla dünyevi ailevi dertlerden... Dünkü gözyaşlarına kadar... Taraftarımızın,...
  • Göztepe TEK Büyüktür. Göztepe TEK Büyüktür.
    Written by Özkan Cengiz 28 Nisan 2018
    Özkan Cengiz ozkan@ozkancengiz.net Göztepe TEK Büyüktür. Yıllar önceydi amatördeydik, takıma tribünlerin yoğun tepkisi vardı, hoca ve oyuncular fazlaca tepki alıyorlardı. O günlerin yöneticileri ile bir araya geldik. Şaşkındılar, bize nasıl profesyonel çalıştıklarını anlatıyorlardı. Video analizler...
Diğer yazılar:

Diğer başlıklar

Twitter